Mercator niža cene

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Mercator je prodan

In prav je tako...

Pod agrokorjem bo zadeva zacvetela ...

Kot že toliko podjetij v Sloveniji, ki so jih kupili taki, ki niso imeli denarja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Do manjše razlike pride že med produktom narejenim zjutraj in tistim popoldne.

Do manjse razlike tudi ce je imela krava tist dan "slab dan" pa nima zaradi tega sir krajse zivljenske dobe. Tukaj govorimo o konkretni razliki ,ki jo priznava tudi sam proizvajalec. Zaradi cene so uporabili drugo folijo ,ki je po njihovih izkusnjah slabsa in so se zaradi tega odlocili da skrajsajo zivljensko dobo izdelku.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaz sem omenil eno firmo, kjer sem pač 100%, ker vem kako se roba skupaj izdeluje in samo drugače pakira.

Ti še vedno trdiš, da bom ob jurja oz. da kar na TRR naj nakažem.
hysterical-1.gif

Pi*** si pacient...kaj vse zemljo tlači....bruh.
uf-1.gif

Ena firma je pa zacetek in konec vsega? Seveda so fakin Pomorske reklame izjema in so vsi ostali izdelki identicini
bonk.gif

Trdil so da so izdelki, zgoraj pa imas dokaz da je prav ta trgovec pri izdelku uporabil slabsi material. .

Kakor so ze drugi (pa tudi jaz veckrat zapisal) je kvaliteta lako enaka, boljsa ali slabsa. Ponavadi je slabsa ampak to je vse odvisno od dogovora/pogojev/artikla. Zelo redko pa je "enaka" ,ker ti trgovci praviloma hocejo za vsak stvar imeti svoj recept in narejeno po svojem receptu da lahko potem izsiljujejo dobavitelja.

Ali po domace, zgubil si....
smirk-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Seveda vpliva na rok trajanja, če ima "krava slab dan"... Rok trajanja na etiketi je neko približno, okvirno določen datum, dejanski rok trajanja se pa spreminja, lahko se produkt pokvari pred tistim datumom na etiketi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Seveda vpliva na rok trajanja, če ima "krava slab dan"... Rok trajanja na etiketi je neko približno, okvirno določen datum, dejanski rok trajanja se pa spreminja, lahko se produkt pokvari pred tistim datumom na etiketi.

Ne, ne vpliva. Mleko v siru je od 1000tih krav in je delez posamezne krave minimalen. Prakticno nima vpliva sicer bi vsak kos sira imel rok trajanja. Slabsa folija pa definitivno ima konkreten in dokazljiv ucinek in proizvajalec je to potrdil in je skrajsal predvideno zivljensko dobo izdelka.

Seveda to ne pomeni da je to fiksen datum ampak ocena. V primeru cenejse& slabse embalaze je ta ocenjena zivljenska krajsa.
5 mesecev star sir v originalni embalazi NI enak 5 mesecev starem siru v cenejsi embalazi (povprecju seveda).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
No, jaz si pod to nisem predstavljal točno ene specifične krave temveč skupino krav na določenem pašniku, ki prispevajo večjo količnimo mleka.

Če ima artikel zaradi drugačne embalaže 1 mesec krajši rok uporabe sta artikla ob nabavi vseeno enaka, razlika nastane čez nekaj mesecev. Ne vem pa kdo kupuje sir za 5 mesecev vnaprej?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:Če ima artikel zaradi drugačne embalaže 1 mesec krajši rok uporabe sta artikla ob nabavi vseeno enaka, razlika nastane čez nekaj mesecev. Ne vem pa kdo kupuje sir za 5 mesecev vnaprej?

Proizvajalec je zapisal da so skrajsali zivljensko dobo izdelku zaradi njihovih izkusenj pri uporabi cenejse folije. To pomeni da izdelak nista vec ista. Kdaj bos ti kupil ali pojedel sir je naceloma cisto vseeeno.

Ce bi ti vulkanizer ponudi gume ,ki imajo 20% krajso zivljensko dobo od "enakih" bi ti verjetno zahteval vsaj toliksen popust tudi ce gume pokuris v dveh letih. Ce ze placas -20% nisi kupil "poceni" ampak posteno ceno. V primeru da je popust manjsi od 20% si bil nategnjen.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aja, ok ti govoriš o embalaži jaz pa o vsebini embalaže. Ja potemtakem imaš prav.

Primerjava z gumo je pa skrajno smešna, da ne rečem neumna. Sir se ne obrabi, ampak ga zmanjka, ker ga poješ. Razen, če ga uporabljaš za kaj drugega seveda.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Aja, ok ti govoriš o embalaži jaz pa o vsebini embalaže. Ja potemtakem imaš prav.

Primerjava z gumo je pa skrajno smešna, da ne rečem neumna. Sir se ne obrabi, ampak ga zmanjka, ker ga poješ. Razen, če ga uporabljaš za kaj drugega seveda.

Embalaza je sestavni del izdelka, sploh pri hrani. Vpliva na okus, rok trajanja, bla bla bla...
Sir kakor guma z nastankom zacne propadati tudi ce ga ne uporabljas. Nacin skladiscenja&embalaze lahko to upocasni. Ce ima rok trajanja 5 let lako v principu oboje uporabis 5 let. Prav zaradi tega se pri gumi gleda DOT.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Osebno dvomim v kvaliteto Lidl izdelkov, če primerjam NEM-SLO, bi rekel da gor prodajajo boljše kvalitete, kot pri nas, ko pa vedno berem kakšne napise na embalaži in dobim države HR, POL, .

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Konkretno mleko od pomurskih je ISTO v pakiranju Pomursko, TUŠ, pa še kako. Samo pakunga je druga.
ne-ne-1.gif

TUŠ mleko ni iz Pomurskih mlekarn, ampak iz Avstrije. Pravzaprav ima TUŠ en kup svojih znamk, ki niso slovenskega porekla.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Mercator je prodan

In prav je tako...

Pod agrokorjem bo zadeva zacvetela ...

Kot že toliko podjetij v Sloveniji, ki so jih kupili taki, ki so imeli že kup kreditov in so te še povečali z nakupom.

Spet klobasate neumnosti... Po pravici smo lahko srecni da ga je sploh kdo kupil...mercator je brezno brez dna zmiljardno luknjo... Sam dolgorocno nebi mogel in definitivno nebi prezivel...

Agrokor bo nardil cistko na cesto bojo leteli tisti veleumi iz centrale malo bodo popucali zaprli par stacun in delali dalje in to pozitivno...

To da pa dnarja nimajo pa ne drzi...

Bonitete agrokorja in njegovih hcerinskih firm so napram slovenskim firmam vec kot vrhunske...

Za slovenske firme je prakticno nemogoce dobit zavarovanje pri tujih zavarovalnicah docim za podjetja iz agrokorja ni problem dobit miljonskih zneskov

Mercator je tok v banani da ga noben tujec ne zavaruje

Sodelujem z agrokorjem in nekdaj sem sodeloval tudi z merkatorjem...in moram rect samo to... Lahko smo srecni da ga je kupil agrokor

Ker ce bi ga kak tesco ali carefur bi odneslo vec kot pol ljudi na borzo iz prve...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lahko teoretiziraš kolikor želiš, v praksi pa vseeno nihče ne kupuje sira (ipd. živil) par mesecev vnaprej, sploh pa, ko embalažo odpreš je vseeno...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....

Glede nižanjna cen v Merkatorju, in reklamiranja tega na veliko. Danes zjutraj sem se kar nasmejal, ko sem v Žurnalu, že takoj na začetku čez celo stran zasledil Šparovo reklamo, prav pade v oči kjer Mercatorju že vračajo in pišejo da ima najnižje cene, zraven pa špar 10 izdelkov (verjetno so vzeli samo vzorec) po svojih rednih cenah in so cenejši kot mercator (sicer par centov ampak vseeno)
evil.gif
.....tale Merkator leze globlje in globlje, bi še kar radi nategovali s temi cenami.

Podobne teme