Menjava original Renault avtoradia

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Originalni Renault avtoradio bi zamenjal z običajnim. Zanima me, ali obstajajo modeli avtoradiev, ki bi bili kompatibilni z obvolanskimi komandami ki so že v avtu? Se morda dobijo kakšni adapterji?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Originalni Renault avtoradio bi zamenjal z običajnim. Zanima me, ali obstajajo modeli avtoradiev, ki bi bili kompatibilni z obvolanskimi komandami ki so že v avtu? Se morda dobijo kakšni adapterji?

To tudi mene zanima. Problem je še v obliki, saj je original radio v Meganu spredaj zaobljen. Pa seveda obvolanske komande, ki jih ti omenjaš.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Obstajajo adapterji. Cena okoli 75€

Večji problem je, če imaš še display v avtomobilu, ki je povezan z avtoradiem.

Ko ga zamenjaš ti potem display ne deluje oz ne prikazuje..

oby

Fizikalc
20. jul 2008
386
130
43
odvisno s čim menjaš. jaz sem menjal z Alpine avtoradiom, kupil konverter, in mi delujejo tako komande kot display. Vse skupi sem zrihtu v Radio Vili, mel je tudi blendo enake barve kot imam jaz notranjost ipd. Zelo zadovoljen, tako z storitvijo, kot ceno.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Koliko pa si plačal za konverter? Glede same oblike radia ne bo problemov ker paše.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik oby pravi:
odvisno s čim menjaš. jaz sem menjal z Alpine avtoradiom, kupil konverter, in mi delujejo tako komande kot display. Vse skupi sem zrihtu v Radio Vili, mel je tudi blendo enake barve kot imam jaz notranjost ipd. Zelo zadovoljen, tako z storitvijo, kot ceno.

Koliko si plačal, če ni skrivnost? Koliko je bil sam radio in koliko adapter?

oby

Fizikalc
20. jul 2008
386
130
43
uf, to je blo pred 3 leti, ne spomnim se. je pa odvisen od radia ali podpira samo komande al tut display.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Rajš si kupita xCarLink in gor priklopita usb/sd... kartice in vama delajo original obvolanske komande ter display
smile-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Načeloma naj bi določeni modeli sony-ev pasali direkt, da delajo tudi komande (enkrat prebral na nekem tujem renault forumu), samo se ne spomnim več, kateri modeli so bili. pa tudi za display se ne spomnim, če dela.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Rajš si kupita xCarLink in gor priklopita usb/sd... kartice in vama delajo original obvolanske komande ter display
smile-1.gif

110€, nein danke. Raje imam nov radio.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jaz sem pred tremi meseci dal zmontirat akustiko v Kangooja. Da bi ostale komande na volanu je bilo predrago. 125€ za vmesnik. Za displej mi je vsseno, ker je tako ali tako na radiju. Aja, pa montiral sem blaupunkt z daljincem.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če je bil avto narejen pred marcem 2009 bi moral imeti ISO priklop (radio se priklopi brez problema), če je pa po marcu 2009 pa ima FAKRA (potrebno je kupiti pretvornik iz FAKRA na ISO).
Obvolanske komande in display pa podpira večina avtoradijev (Blaupunkt, Pioneer, Sony, JVC, Alpine) - potrebuješ pa vmesnik tako za display kot tudi za volanske komande, cena posameznega vmesnika pa je nekje od 60€ pa do 150€.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če pa imaš notri CD izmenjevalec (npr. CabasseTronic) pa lepo pozabi... Na vidnem mestu je izmenjevalec in komande, ostalo je nekje v avtu (skrito), kar pomeni da moraš pripeljati do armature vse; elektriko, zvočnike, anteno.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če pa imaš notri CD izmenjevalec (npr. CabasseTronic) pa lepo pozabi... Na vidnem mestu je izmenjevalec in komande, ostalo je nekje v avtu (skrito), kar pomeni da moraš pripeljati do armature vse; elektriko, zvočnike, anteno.

Res je. Glavna enota je v (pri cc izvedbi) v prtljažnem prostoru na desni strani. VSE je treba na novo. Mene so olupili za 320 eur. Vmesniki so različni. Eni delujejo z obvolanskimi komandami (alpine cca 70 eur), drugi pa še z displeji (alpine cca 125 eur).

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Tako je. Vendar, če želiš priklopiti še kak ojačevalec ali dva, moraš menjati tudi zvočnike in posledično tudi kable. Fajn je menjati in montirati vse naenkrat. Manj penezov ti vzamejo.