Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zanimivo, samo tisti, ki bi te rabili, niso vešči neta
Korektna pripomba, razmišljam že v tej smeri
.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če poznaš primere prevrtavanja, zakaj ni bilo ovadbe?
Kot omenjeno sem že parim znancem pokazal, da njihov avtomobil nima realnih km na števcu. Ob tem sem jim detaljno pojasnil njihove pravice (uveljavljanje stvarne napake, možnost ovadbe), sodeloval v procesu komunikacije s kupcem in jih opozoril tudi do česa lahko pride v primeru, da gre zadeva na sodišče.
Odločili so se pa čisto različno: od dogovora za znižanje kupnine (prodajalec jim je vrnil del kupnine) do ničesar razen mišljenja, jah me je pač nategnil. In oprosti, ampak vojn za druge pač ne mislim bojevat. V enem primeru pa je zadeva prišla do tega, da je šla ovadba o ponarejanju dokumentov naprej. Vendar je bila v tem primeru zadeva zelo kompleksna, saj je bilo vpletenih več deležnikov, ne zgolj dva (kupec in prodajalec). Kako se je potem zadeva naprej razvila (pregon) nisem sledil, saj sem zadevo zaključil, ko se je kupec dogovoril za vračilo dela kupnine.
Dejstvo je, da take zadeve niso enostavne (tudi recimo moj pregled in zaključki seveda niso veljaven dokaz na sodišču, temveč moraš naročit sodnega izvedenca), sploh če naletiš na nekoga, ki nima moralnih ovir. Torej govorimo o tem, da te nekje dobi in prebuta, kar pa še ni toliko problematično kot recimo, da se spravi na tvoje otroke (ja, tudi to se je že zgodilo).
V glavnem, za tipkovnico je lahko tipkat in bit glasen (to ne leti direktno nate), včasih pa je tudi ekonomsko smiselno, da na zadevo pozabiš, če ne uspeš brez tožbe. Npr., če si bil nategnjen za 500 EUR po mojem mnenju sodišče ne pride v poštev, saj te bodo zgolj odvetniki in sodni izvedenci stali večkratnik tega stroška, da ne govorim o tem, da lahko vmes podjetje mrkne (imam že nekaj časa v pisanju blog na to temo, pa bom tam bolj razdelal te zadeve). In če se recimo vključijo vmes še kakšne grožnje, potem precej ljudi raje zadevo požre, kot da bi ogrožali sebe ali svojo družino.
Tako da, sam sem zadovoljen s tem, kar sem naredil, bojevat vojne drugih pač ne grem. Ponoči pa še vedno mirno spim brez slabe vesti.