O tem, da je v teoriji kaznivo nihče ne razpravlja.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tak primer mi pri nas ni znan, kar pa ne pomeni, da to ni kaznivo.
Žal pa je v praksi (tako kot pri še kar nekaj zakonih) tako, da se vsi zgolj posmejejo na to.
In seveda, dokler uradno podjetje, ki s slikami in oglasi dokazano navaja za isti avto bistveno premalo km (torej gre za goljufijo) pride čez z odgovorom, da imajo dve vozili in so pač zgolj slike enega dali gor oz., da se je zgodila napaka pri vnosu km v oglas, BREZ POSLEDIC, ti je vse jasno o delovanju pravne države. In to pred celotno javnostjo. Tudi, če so se zmotili (za kar pa dajem 1% možnosti in nič več), bi jih morali oglobit, odgovornega poslati v zapor za par mesecev in zapisati črno piko. Naslednja, zaprtje podjetja in prepoved delovanja v tej branži. Me zanima, koliko bi bilo še potem oglasov z garantiranimi čudodelnimi km 120.000 km pri dizlih starih 10 let in več
Torej, dajva povzetek naredit, ker se mi ne da več o tem razpravljat, saj je brezpredmetno. Zakon velja že x let (verjetno boš ti to vedel), v teoriji je super duper, v praksi pa v vseh teh letih niso uspeli kaznovati niti enega goljufa in to ob dejstvu, da ima po nekaterih raziskavah pri nas 70% rabljenih avtomobilov prevrtene kilometre. Če vključiš zraven še recimo kakšne praktične izkušnje, kako se naši policisti, lotijo raziskav zna biti zaključek poslovno opravilne osebe precej jasen, je pa zelo žalosten, ja.