Menjam avto za bolj udobnega, večjega, a podobno zmogljivega

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.950
10.408
113
Kaj ko bi se reveži, ki pač nimate za take avte odstranili iz teme, ker vprašanje je bilo kateri avto je kul in ne kako ga bo človek kupil in vzdrževal pa gledal na vsak cent, če bo ali ne bo pa leasing, pa amortizacija, pa servisi in vzdrževanje.
Še vsak avto sem kupil "na keš", torej, če sem imel dovolj za nakup in vse ostalo kar sledi, sem kupil, drugače ne. Ko sem skeširal je bil strošek opravljen in ne gledam več koliko je izgubil na vrednosti, ker sem se od denarja poslovil že na začetku. Ko bom avto menjal, bo šel v prodajo in evo ga, moj prihodek, ki bo šel v naaslednji avto, doplačam pa razliko. Simpl. Kmečko.

Gremo dalje. Ima kdo prejšnjo generacijo Audi Q3, me zanima kako velik je ta avto v praksi, še posebej prtljažnik? Bmw M340i je sicer fajn, samo mi je limuzina lepša od karavana, ampak po moje neuporabna za kaj konkretnega notri dat, bog ne daj še psa.
Kupi si rabljenega RS6. Ce ne zmores se ne jebeštrga.it z izjavami o revezih. Konc koncev mas golfa - R al pa ne R. Jaz sem kar nekaj casa na sihtu vozil Q3. Tvoj golf je vecji. Kupi RS6 in bos Car. In ne pozabi besed soforumasa: Ce si Car si Car, tu ne mores nic.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.832
5.162
113
Q3 je precej večji in višji od Golfa in ima občutno večji prtljažnik. Tudi materiali so logično boljši. Tako da nadgradnja je.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.847
2.606
113
Nic, dobi pa za ta denar pol mlajsega kajena, s pol manj prevozenimi in ne toliko slabsimi performansami...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.353
228
63
Celje
Že nekaj časa vozim Golf R in kolikor mi je všeč kar se zmogljivosti, zvoka in vodljivosti tiče, mi je vedno manj všeč pomanjkanje prostora, slabi materiali, ki škripljejo, pridejo v resonanco in poslušaš to namesto zvoka mašine in trdote. Rad bi večji avto (karavan ali SUV), bolj udoben (ali nastavljivo podvozje, kjer je udobno res udobno), kvalitetnejše materiale in sestavo, ter podobne zmogljivosti. Pa ne želim biti non stop na servisu, torej nekaj, kar ima preizkušeno zgodovino. Plug in hibrid, če obstaja bi bil po svoje kul, ne želim pa čiste elektrike, ker hočem izgubiti občutka mašine/zvoka, itd. Realno pa verjetno bencinar.

Rabljen cenovno do ne vem, 50k, več ne bi dal.

Kakšne ideje v katero smer naj se obrnem? Sveta trojica? Kaj drugega? Kakšen točen model?
Kolega vozi tole zadevo. Za svojo tonažo se kar lepo premakne. Tudi skozi ovinke se za to velikost ne pelje slabo. Prostora tudi ne manjka. Ajde...ni najbolj racionalen nakup, je pa super za sprašit kakšnega nadležnega ritopika na AC. :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.539
8.690
113
V Stutgarttu sta Mercedes in Porsche. Če pa z drugim ne boš car, potem pa ne vem... Ampak 911 ni ravno razkošen s prostorom :)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.435
2.033
113
Že nekaj časa vozim Golf R in kolikor mi je všeč kar se zmogljivosti, zvoka in vodljivosti tiče, mi je vedno manj všeč pomanjkanje prostora, slabi materiali, ki škripljejo, pridejo v resonanco in poslušaš to namesto zvoka mašine in trdote. Rad bi večji avto (karavan ali SUV), bolj udoben (ali nastavljivo podvozje, kjer je udobno res udobno), kvalitetnejše materiale in sestavo, ter podobne zmogljivosti. Pa ne želim biti non stop na servisu, torej nekaj, kar ima preizkušeno zgodovino. Plug in hibrid, če obstaja bi bil po svoje kul, ne želim pa čiste elektrike, ker hočem izgubiti občutka mašine/zvoka, itd. Realno pa verjetno bencinar.

Rabljen cenovno do ne vem, 50k, več ne bi dal.

Kakšne ideje v katero smer naj se obrnem? Sveta trojica? Kaj drugega? Kakšen točen model?

Sicer ne boš z zmogljivostmi tam kjer si (ker masa je konkretna - malo bo pomagalo čipanje) a ostalo boš več kot zadovoljen, ker je drug svet (kljub temu da je ropotalo....kar praktično ne opaziš) je pa to ena (naj)boljših kombinacij: motor - menjalnik (oz. že sam avtomat v primerjavi z DSG):

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.832
5.162
113
Če misliš kupit par let star avto, bi jest rekel, da poglej koliko blizu imaš dobrega mehanika in kaj šraufa, ter kupi tisto.
Vsak avto občasno nagaja, kaj crkne, itd. premium znamke tudi (raje več zaradi vseh stvari notri) in cene na uradnih servisih niso lahke za požret. Dober lokalni mehanik je zlata vreden.

V moji okolici bi se tako izogibal Mercedesa in Volva. Bmw in Audi pa bi bil recimo ok, ker sta vsaj dva mojstra blizu. Lahko je pri tebi drugače.

Iz tega potem pri meni sledi, da bi gledal proti Bmw/Audi in med njima imam raje Bmw, ker mi je enostavno lepši (karavan, ne SUV). 6 valjni motor bi bila lepa nadgradnja 2.0 cilindraša, ki ga voziš sedaj in to je to. M340i/M340d. Bencin ali dizel...odvisno od načina vožnje. Krajše pogoste fure in želja po dobrem zvoku..bencin (10l poraba) ali dolge fure, kakšen problem več, slabši zvok (7l poraba). Razlika v kešu v bencinu na letni ravni pri 25k kilometrih in trenutnih cenah = 800 eur v korist dizla. Servis bo nekaj dražji, torej na koncu kakih 500 razlike. Ni za dol past. Glede na to, da si navajen že sedaj bencina in 9l porabe, te bencin ne bo motil, razen, če si razvil fetiš na šparanje. Poznam folk, ki gleda in uživa samo v tem, da je poraba čim nižja. Jaz osebno dizla nočem več, ker sem imel preveč težav, je bil pa to VAG.

Koliko let starega...čim manj, sklepam, tam do 5 let se lahko dobi super avte, ki bodo še kar nekaj let delali odlično.

• Všeč mi je
Reactions: vincent

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.832
5.162
113
Skoraj ni važno kaj imaš in kdo si, v pravi družbi si vedno lahko lastnik konfekcije.
Sicer pa mojster ni nikjer napisal, da bi rad izstopal in se hvalil, kot jih je par trznilo za brez veze. BMW 3 Touring je že tak avto. Jih ni malo na cesti.