Menjam avto za bolj udobnega, večjega, a podobno zmogljivega

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
282
83
Že nekaj časa vozim Golf R in kolikor mi je všeč kar se zmogljivosti, zvoka in vodljivosti tiče, mi je vedno manj všeč pomanjkanje prostora, slabi materiali, ki škripljejo, pridejo v resonanco in poslušaš to namesto zvoka mašine in trdote. Rad bi večji avto (karavan ali SUV), bolj udoben (ali nastavljivo podvozje, kjer je udobno res udobno), kvalitetnejše materiale in sestavo, ter podobne zmogljivosti. Pa ne želim biti non stop na servisu, torej nekaj, kar ima preizkušeno zgodovino. Plug in hibrid, če obstaja bi bil po svoje kul, ne želim pa čiste elektrike, ker hočem izgubiti občutka mašine/zvoka, itd. Realno pa verjetno bencinar.

Rabljen cenovno do ne vem, 50k, več ne bi dal.

Kakšne ideje v katero smer naj se obrnem? Sveta trojica? Kaj drugega? Kakšen točen model?

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
288
180
43
Če ti ta motor ustreza, imaš cel kup večjih in višjih avtomobilov z njim v VAG grupi. Če ti je prešvoh, imaš močnejše 5 cilindrce v audijih, npr RS Q3.

Če bi pa hibrida, je pa itak izbire malo morje.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.713
591
113
Dve smeri, ki sta meni simpaticni:

Volvo s phev sklopom oznake t8 (novejsa izvedba s 455 konji), na voljo v karavanih (v60, v90) ali suvih (xc60, xc90) razlicnih velikostih, po tvojih zeljah in potrebah. Kar se udobja in luksuza tice ni dileme, top shit, edino pravi opremski paket moras izbrati

Lexus RX 500h, polni hibrid s 400 konji, turbo motorjem in klasicnim avtomatom.Torej odpadejo obicajni pomisleki pred toyotinimi baby hibridi glede pogonskega sklopa. Cena je kar nekje od tvoje zgornje meje dalje. Pa cudne dimenzije gum ima, zaenkrat si omejen na par modelov zimskih in letnih gum and that's it.

V obeh primerih kar se kvalitete in udobja tice nimas primerjave niti prvi sveti trojici, sploh ne v svojem razredu.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.750
11.126
113
MB
Že nekaj časa vozim Golf R in kolikor mi je všeč kar se zmogljivosti, zvoka in vodljivosti tiče, mi je vedno manj všeč pomanjkanje prostora, slabi materiali, ki škripljejo, pridejo v resonanco in poslušaš to namesto zvoka mašine in trdote. Rad bi večji avto (karavan ali SUV), bolj udoben (ali nastavljivo podvozje, kjer je udobno res udobno), kvalitetnejše materiale in sestavo, ter podobne zmogljivosti. Pa ne želim biti non stop na servisu, torej nekaj, kar ima preizkušeno zgodovino. Plug in hibrid, če obstaja bi bil po svoje kul, ne želim pa čiste elektrike, ker hočem izgubiti občutka mašine/zvoka, itd. Realno pa verjetno bencinar.

Rabljen cenovno do ne vem, 50k, več ne bi dal.

Kakšne ideje v katero smer naj se obrnem? Sveta trojica? Kaj drugega? Kakšen točen model?
tiguan R :D

mtl

Guru
19. jul 2007
11.381
1.008
113
Kras
www.mtl.si
Arteon ShootingBrake R. Imel ogromno strank z njim in so zelo zadovoljne, pa cena daleč od 50 tisočakov.
Edino udobje ne bo bistveno udobneje, nekaj sicer ja zaradi daljše medosne razdalje.
Glede na to, da imaš sedaj Ra, pazi da ne boš šel v iskanju udobja preveč na guncajočo stran. Ker ti zna to ubiti užitek v vožnji.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.381
1.008
113
Kras
www.mtl.si
S3 bi bil logična izbira, ampak prostora ima pa še manj kot Golf.
Drugače pa za 50 tisočakov bi se že RS4 karavan dobil. Tudi huda izbira. Prostora sicer ni na pretek, ampak več kot v Golfu.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

tomi

Guru
1. sep 2007
19.750
11.126
113
MB
Arteon ShootingBrake R. Imel ogromno strank z njim in so zelo zadovoljne, pa cena daleč od 50 tisočakov.
Edino udobje ne bo bistveno udobneje, nekaj sicer ja zaradi daljše medosne razdalje.
Glede na to, da imaš sedaj Ra, pazi da ne boš šel v iskanju udobja preveč na guncajočo stran. Ker ti zna to ubiti užitek v vožnji.
Jerebu bosta zagnilila onadva arteona na dvorišču, cena pa ze blizu 30k ...

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
282
83
Trenutno mi je zelo všeč Audi RSQ3, ampak je po moje malo premajhen, ne vem, ga nisem videl v živo.
Sledi mu potem Bmw M340i Touring.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.847
2.606
113
Bimer poje vse drugo do 500 konjev. Ce ti to kaj pomeni. Je pa letni strosek verjetno 2k plus

jezek

Guru
24. jul 2008
5.847
2.606
113
Kaj zakaj? Nabavna, konji, kubatura, znamka (ne vem katere zavarovalnice to upostevajo)