Mehka hladilna torba

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Kam naj grem kupit mehko hladilno torbo. Potrebovala bi v velikosti nahrbtnika ali srednje velike športne torbe.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
V merkatorju zraven zamrzovalnika za sladolede in zamrznjen grah, pa še poceni so!
cheer.gif

Te "hladilne torbe" so najbolj butasta pogruntavščina, hladijo ravno toliko kot je v njih "pingvinov". Skoraj isto je če daš v navadno vrečko in notri par tistih hladilnih vložkov.

Sicer pa pir najbolj ostane hladen tako da okoli sixpacka daš 6 pingvinov, nato na tesno zaviješ z vlažno brisačo potem pa še astronavtsko foljo (če misliš imet na soncu) in to je to!
zmaga.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Kam naj grem kupit mehko hladilno torbo. Potrebovala bi v velikosti nahrbtnika ali srednje velike športne torbe.

Zadnjič je imel spar akcijo (ne vem...mogoče je še), da si poleg 5l sodčka piva dobil hladilni nahrbtnik/torbo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V merkatorju zraven zamrzovalnika za sladolede in zamrznjen grah, pa še poceni so!
cheer.gif

Te "hladilne torbe" so najbolj butasta pogruntavščina, hladijo ravno toliko kot je v njih "pingvinov". Skoraj isto je če daš v navadno vrečko in notri par tistih hladilnih vložkov.

Sicer pa pir najbolj ostane hladen tako da okoli sixpacka daš 6 pingvinov, nato na tesno zaviješ z vlažno brisačo potem pa še astronavtsko foljo (če misliš imet na soncu) in to je to!
zmaga.gif

Že nekaj let imam doma eno takšno mehko od californiainnovations - therma flect
In sem bil presenečen kako dobro deluje ta zadeva. Tudi po par direktnega ur sonca je blo v torbi še vedno "hladno".

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.199
3.562
113
Marlbor
Citat:
Te "hladilne torbe" so najbolj butasta pogruntavščina, hladijo ravno toliko kot je v njih "pingvinov".
Naloga hladilne torbe ni hlajenje, ampak čim daljše ohranjanje temperature znotraj torbe. Je zgolj dobra izolacija, ki omejuje vpliv zunanje temperature.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
gremo mal v drugo smer...

a je kdo že slišal, za neko foro, k so jo v laškem ponujali za hlajenje pira. Kupil si en sodeček, in je bil nekako obdan z enim plinom, in ko si ga aktiviral, je hladil pivo. In ga tud ohranjal mrzlega. ubistvu si imel točen mrzu pir brez elektrike... pa seveda ne po 25l na sodček...

Lansko leto sem nekje to zasledil, pa me zanima, če je kdo to zadevo že videl v živo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

a je kdo že slišal, za neko foro, k so jo v laškem ponujali za hlajenje pira. Kupil si en sodeček, in je bil nekako obdan z enim plinom, in ko si ga aktiviral, je hladil pivo. In ga tud ohranjal mrzlega. ubistvu si imel točen mrzu pir brez elektrike... pa seveda ne po 25l na sodček...

Lansko leto sem nekje to zasledil, pa me zanima, če je kdo to zadevo že videl v živo?

Tudi pil sem z njega. Super zadeva samo premalo je not (20l ?).

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

sem to iskala za piknik, pa mi ni uspelo dobiti
frown-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Vzameš tamalo kartušo kamping plina, obrneš na glavo, odpreš da plin počasi uhaja ven in gor postaviš piksno, čez pa povezneš neko "izolacijo" - shladi dovolj hitro oz. naslednji pir se shladi hitreje kot novega spiješ. Zadostuje pa ena kartuša plina za cca. 3-5 pirov, zdej odvisno kako paizš na plin in kakšno temperaturo želiš! (cena ena kartuše je pa cca. enaka ceni enega pira)

Lahko narediš tudi modifikacijo in sicer plin spelješ po bakreni cevki v spirali, potem pa na to spiralo daš pir .. za tole lahko uporabiš tudi potem večje jeklenke pa te pride ceneje!

Aja, kajenje zraven ni priporočljivo .. najbolj varno je pa da si narediš "večni plamen", tako da plin zgori (oz. porabiš za peko čevapov)!
evil.gif

Obstajajo pa tudi namesnki plinski hladilniki za vse ki niso šparovni in DIY!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Te "hladilne torbe" so najbolj butasta pogruntavščina, hladijo ravno toliko kot je v njih "pingvinov".
Naloga hladilne torbe ni hlajenje, ampak čim daljše ohranjanje temperature znotraj torbe. Je zgolj dobra izolacija, ki omejuje vpliv zunanje temperature.

Ja, ampak tele "mehke" haldilne torbe niso nič drugega kot 3 mm spužva v plastičnem ovoju, boljše imajo pa še kovinsko foljo! Tole je zanič izloacija, da ne rečem da se strga po enem letu uporabe. Če že potem je trda torba precej boljša oz. kot sem rekel home made varianta drži dalj!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Tudi pil sem z njega. Super zadeva samo premalo je not (20l ?).

ok... super. pa bi povedal kaj več? kje ste to dobili? kakšna je cena? kolikor vem, moreš ta sodček kupit, in ga potem menjaš... kot flaše recimo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sodček pa po taki ceni, da kupiš 2 torbi za tako ceno (25€ če se prav spomnim).

Sodcek z nahrbtnikom se mi zdi, da je bilo nekaj manj kot 18€ ... V enei drugi stacuni (nevem vec tocno, kje sem gledal... pa je bil samo sodcek Heineken-a okoli 25€ ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah, jest sm bl komot, tko da se mi ne da na piknikih eksperimentirat...

Imaš v laškem na prodaji na debelo tudi "samoohlajevalne" sode, vsaj meli so jih nekaj časa nazaj čeprav verjetno niso ravno šli v prodajo ker so itak narejeni za avtomate, le-ti pa imajo svoj sistem hlajenja in nekako nima pomena kupovati "dražjega" pira zato ker se sam ohladi.

Če imaš pa avtomat na CO2 pa ni daleč do modifikacije hlajenja oz. verjetno tudi to obstaja čeprav jih večinoma hladi elektrika!
evil.gif