Medved na Rožniku

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Namesto žalitev, te lahko vprašam naslednje :
1. Koliko smrtnih žrtev je medved povzročil v zadnjih, ehm, 25 letih?
2. Koliko napadov, kateri niso bili izzvani s strani prepametnega človeka je bilo v, ehm, zadnjih 100 letih?
3. Medved je klasificiran kot? (pomoč : napadalna zverina, krvoločni ubijalec....) ?
4. Medved v 99,99% pride v naseljeno področje zaradi?
5. Krava je kake barve?

Bo šlo, preden izlivaš žolč nad to velenevarno zverino, katera, by the way, ne želi drugega kot malo mira, par rastlinic in mogoče kako mrhovino za pod zob?

p.s. : Prihajam iz okoliša kjer so medvedi nekaj čisto normalnega in ne, ne protestiram za večji odstrel, kvečjemu nasprotno ker številke katere mečejo (o populaciji medveda pri nas) so eno navadno sranje. No ja, pa dajmo še mi iztrebiti to veličastno žival, zakaj pa ne, saj smo že toliko drugih poslali po tej poti.
bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Sej ni treba mrhovine, jst mu z veseljem pdoarim par svežih politikov in tajkunov. naj se vsaj enrkat naje do sitega.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, jaz pa temu medvedu privoščim še nekaj živaloljubcev, da bo še za desert.

Vsem tem pa samo tole. Baje, ampak res samo baje, živimo v demokraciji. Med drugim ta prinaša tudi možnost različnih mnenj. Tako kot lahko nekateri trobijo, da je treba medvede ujčkati, četudi na račun ljudi, lahko jaz na prvo mesto postavljam ljudi (magari podobne sebi), ki raje vidijo mrtvega medveda kot pa izletnike, ki samo čakajo iz katerega grma bo nanje skočil medved.

In ja, ne se trudit prepričevat. Imejte svoje mnenje, jaz imam svoje. In to je jasno. Lovcem dati zeleno luč, da postrelijo nekaj sto dodatnih medvedov, poleg tega pa tudi vsakega, ki se prikaže na urbaniziranem področju kjer je večja verjetnost, da bo naletel na ljudi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Jaz pa Ljubljančanom zelo privoščim medveda. Ne enega ampak poplavo medvedov, ki bodo šarili po vseh okoliških gozdovih. Očitno bo šele takrat naša preljuba živali varujoča oblast dojela, da smo na prvem mestu ljudje, potem pa živali. Če se kdo s tem ne strinja mi naj javi naslov najbližjega medveda, da mu pošljem položnico za plačilo dohodnine.

Skratka, lovce v gozd in postrelit nekaj sto medvedov na leto. Meni jih ni škoda. Če pa jih kdo brani si naj pa omisli svojega, ogradi svojo gozdno parcelo in tam naseli nekaj privatnih medvedov. Pa bo on vesel, ostali pa tudi.

Kakšna je sploh kazen, če nekdo šicne medveda? Verjetno večja kot če utaji milijon EUR davka, kajne? Pa tudi na sodišču se crknjen medved verjetno obravnava prednostno?

Se ne strinjam s tem. Neka zaščita mora bit za živali, ker so nekateri lovci preveč obsedeni s tem lovom in bi potoukli kar bi jim pred cev pršlo. Lahko bi rekli, da so že psihično moteni.

Je pa res, da so razne kazni pretirane (sploh v primerih samoobrambe) in da so nekatere živali preveč zaščitene tudi ko povzročajo škodo. Ne vem zakaj večkrat ne poizkusijo s selitvijo živali na odmaknjene kraje. Tam nobenga ne motjo, če pa obdržimo kakšen kos nezabetoniran z živalmi na prostem, pa tud ne bo konc sveta.

Recimo tega 95kilstega medveda je bilo blesavo ustrelit. Naj bi ga uspavali pa naj ga odpeljejo nekam. V tujini bi ga bili zelo veseli.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kje pa je kakšen neobljuden kraj, dovolj velik za žival, ki v enem dnevu preteče nekaj deset ali še več kilometrov?
Ja, zaščita in pravila igre morajo biti, se strinjam. Ampak vseeno ne vem ali je cilj, da se v nekaj desetletjih populacija medvedov tako namnoži, da bomo postali država, kjer ni pametno sploh iti v naravo? Hkrati pa smo tudi država, ki ne dopušča nabave in nošnje orožja, podobno kot ZDA: Naj zaradi mene umetno flodrajo medvede med sabo, da se bodo kar množili, ampak meni pa naj dovolijo, da si legalno nabavim eno konkretno karabinko s kalibrom, ki je sicer dovolj spodoben za pobijanje slonov.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pretiravaš. Medved v naravi se bo človeku raje umaknil, da do srečanja sploh ne bo prišlo. V mestih in podobnih krajih, kjer je veliko hrupa, pa znajo postat agresivni zaradi strahu. V tem primeru se ga primerno odstrani - v skrajni sili ustreli. Ne vem od kje tebi podatek, da so se medvedi tako namnožili, da bi bilo it tvegano v naravo.
Če se počutiš ogroženega do te mere, da potrebuješ puško, se vpiši v lovsko društvo, opravi tečaj in si kupi puško. Recimo da si ti dovolj pameten, da bi z orožjem znal ravnat ampak verjemi da mnogi drugi niso. Ameriški sistem ni najbolj primeren, sploh ko je treba na koncu leta preštet kolk ljudi je bilo ustreljenih. Za odgnat medveda je drugače povsem dovolj piskač, ki se ga kupi v vsaki lovski trgovini.
Zanimivo kako je folk presran zaradi medvedov. Napadov na človeka je zelooo malo, pa še tisti so ponavadi izzvani z druge strani. Verjamem, da je potem, ko ostaneš brez pol glave, težko priznat, da si si sam kriv.

Namesto da se razburjate zaradi medvedov, kač in volkov, se raje pošpricajte s sprejem za insekte - klopi so najbolj smrtonosna žival v naših gozdovih.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, klopi so hudič. Pa še pobit jih ni mogoče. Edino če bi s pesticidi zalili vse gozdove?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Ja, klopi so hudič. Pa še pobit jih ni mogoče. Edino če bi s pesticidi zalili vse gozdove?

Nikol mi nebo jasno, kako lahko ta golazn preživi naše 3 mesečne zime, ko gredo temperature ponoči v gozdu
do -15 al pa še nižje, kako lahko ta zalega preživi brez vse hrane, gretja, nekje med listi in travo. To popizdiš.

Pobiram te j*bene parazite dol s psov, pa imam kapsule in ovratnice vsegaskupaj za kakih 150€, pa še kar ne pomaga, vedno kakega prvlečeta domov.

Sej se nebi sekiral, če neb bili zelo nevarni...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Klopi so res carji. Pa tudi fino kamuflažo imajo. Ko so lačni so majhni, neopazni, jih ne moreš pobit. Potem pa se napumpajo, a je pogosto že prepozno ker samo še iščeš polmetrske rdeče kolobarje po telesu.

Mene motijo tudi ose in sršeni. Sicer jih vsako leto pobijem nekaj deset, tistih, ki preveč predrzno priplavajo v stanovanje ali pa letajo po terasi, blizu lokacije, kjer sproščeno srkam Boškovo pivo. Ravno prejšnji teden sem že nabavil XXL sized pikslno Pipsa v SPARu in jih čakam. Sem že doživel, kako je fino, ko te takšna golazen piči. Ni šans, da preživi če mi pride blizu in imam slučajno PIPS pri roki.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:

Nikol mi nebo jasno, kako lahko ta golazn preživi naše 3 mesečne zime, ko gredo temperature ponoči v gozdu
do -15 al pa še nižje, kako lahko ta zalega preživi brez vse hrane, gretja, nekje med listi in travo. To popizdiš.

Pobiram te j*bene parazite dol s psov, pa imam kapsule in ovratnice vsegaskupaj za kakih 150€, pa še kar ne pomaga, vedno kakega prvlečeta domov.

da ti čist enostavno odgovrim - ne preživijo v travi

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz v osnovi nisn nasiln do živali, da bi jih bilokako rad mučil in to, ampak na sršene in ose imem pa hud "pik".
Sem alergičen na pih teh 2 sort, in pik enega sršena zame pomeni bolnico, pkh sršena v bližini vratu pa tudi smrt,
tako da poleti imam doma v vsaki sobi pips (nevem če je točno te firme), po priporočilu zdravnika je vedno na dohvatu roke,
tako da ko kater uleti (itak čuješ ta helikopter ko uleti) ga nemudoma spečem s tem pipsom. Še na dolgo slamico ga mamo,
da ga z-wap-am tut na 3 metre če je sila
smile-1.gif
Malo nesramno ampak; ponavadi ga pribijem le tako polčovično, da ga vbistvu samo
v šok vržem, pol pa ga je fino gledat kako se zabija z steno in nazaj, v steno in nazaj
evil.gif

Drugač pa popolnoma nenasiln, imam v stanovanju 3 živali od tega dveh 90% ljudi nebi primlo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj tudi jaz nisem nasilen do živali, sem bil vedno obkrožen z njimi od malih nog dalje. Na jetra mi grejo le tiste, ki lahko predstavljajo nevarnost za človeka. In če pridejo blizu mene jih po možnosti ubijem. Preventivno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:

da ti čist enostavno odgovrim - ne preživijo v travi

Kaj hočeš povedat da hibernirajo doli v luknji z medvedom al kaj?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A čez zimo?
Ker v travi je klopov ogromno, res pa je, da ne preživijo v senu.

Je to ena nadležna žival. Preživi vsak mraz, ima samo en cilj v življenju, živi pa, jaz skoraj nisem mogel verjet, do 6 let.
shocked-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.810
561
113
42
povsod malo
Moj brat je dobil zaradi klopa borelijo
jezen.gif

OFF TOPIC
Enega medveda so ujeli v koliko urah? 10-12h?
Mene bolj zanima kako ne morejo ujeti enih lopovov? Pa takoj ceste zapore in vse.
Tega hlačona pa BAM! mamo ga
10.gif
pa nobenemu nič ni hotel in tudi verjetno nobenega nobenemu nebi naredil.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Jaz ne vem zakaj v Ljubljani neb smelo bit medvedov? Če je lahko polno psov, naj bo pa še polno medvedov po Ljubljan.
V Ljubljani se kroji medvedja politika, kjer odločajo kolk in kje naj bi medvedje, kao, lahko bli.
Pismo, v moji hosti nikol ni blo medvedov, zadnjih 15 let pa so, ker je oblast v Ljubljani tako določila in dovolila. In kako naj grem zdaj jaz v svojo lastno hosto gobe nabirat, če pa sem že nekajkrat naletel na medvedji drek in dvakrat celo medveda videl.
Madona lahko je v Ljubljani v stolpnici imet rad medvede , ki lomastijo tam nekje daleč. Ko pa pride medved v Ljubljano je pa
evil.gif
.

Ja, ista scena kot s cigani
hysterical-1.gif