Medved na Rožniku

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
jap.. nevem zakaj delajo tako paniko pa iskalne akcije in podobno.. Gozd je medvedov dom-prostor, v Kočevju in okolici imajo velikokrat probleme z medvedi pa le redko iščejo katerega..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Lepo da se tudi mestne srajce kdaj srečajo "od blizu" z medvedom. Grem stavit da je 30% ljubljančanov v skrbeh ...

No mi na deželi, kjer nas medved "obišče" vsake toliko nismo deležni medijske pozornosti. Pa tudi zaradi medveda ne zaprejo nobene ceste in pri poročilih ne odsvetujejo hoje po gozdu. Medo je pa tudi simpatična živalca ...

Saj veš kako je to. Podobno kot, ko črnec obišče kakšno slovensko vasico.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Lepo da se tudi mestne srajce kdaj srečajo "od blizu" z medvedom. Grem stavit da je 30% ljubljančanov v skrbeh ...

No mi na deželi, kjer nas medved "obišče" vsake toliko nismo deležni medijske pozornosti. Pa tudi zaradi medveda ne zaprejo nobene ceste in pri poročilih ne odsvetujejo hoje po gozdu. Medo je pa tudi simpatična živalca ...

Takle maš, so medvedi in so medvedi v ljubljani .. ravno tako kot so državljani ostale slovenije (province) in pa so ljubljančani!
tongue-1.gif

ja.. samo medo zna tud na druge strune špilat, sem že videl posnetke enga slovenca, ki je mel bližnje srečanje z medvedom...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Zanimivo. Greš pogledat 100 km izven Ljubljane. Ljudje na vaseh že več let prosijo, da se jih zaščiti pred medvedi, ki jim vsak dan lomastijo čez dvorišča. Otroci ne morejo (smejo) peš v šolo, in se za to nihče ne zmeni. Ko pa en dan kosmatinec pride v Belo Ljubljano, je pa takoj panika in alarm prve stopnje.
rolleyes-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Spet vsi vaščani takoj po Lj pljuvat
bonk.gif

Presneto okol in po Rožniku se na dan toliko ljudi sprehodi kot v neki vasici v 20tih letih skupaj
rolleyes-1.gif
Pa čeprav je tudi tale panika in policaj na vsakih 50 metrov (dobesedno, ker mi dopoldan ni blo nič jasn kaj se dogaja) tudi meni malce adijo pamet.
Ne vem zakaj je treba pljuvati po Lj, pljuvajte raje po vaših okrajnih policajih zakaj ne lavfajo po dvoriščih za medvedi, če jih srečujete?
rolleyes-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Grem zdajle laufat pod Rožnik, živalsk vrt pa Mostec, pa sporočim če ga kje najdem.
cheer.gif

Dans ne bo nobene gužve...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Samo če ti hodi po dvorišču je malo drugače, kakor če se sprehaja po gozdu...

Saj vem, da se ne boš dal, ker Ljubljana je pa le Ljubljana.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma dol visi men Ljubljana, se tudi strinjam da je druga pesem če se po dvorišču sprehaja, ampak ne štekam pa zakaj je treba vedno pljuvati po Ljubljani. A nebi bilo bolj smiselno v tem primeru rečt, jebemtiš dobr so zavarval lublano, zakaj ne gredo še naši lokalni policaji na ceste ko poročate o medvedih. Lažje je vedno pljuvat pa čeprav na naroben konc, je tako?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Spet vsi vaščani takoj po Lj pljuvat
bonk.gif

Presneto okol in po Rožniku se na dan toliko ljudi sprehodi kot v neki vasici v 20tih letih skupaj
rolleyes-1.gif
Pa čeprav je tudi tale panika in policaj na vsakih 50 metrov (dobesedno, ker mi dopoldan ni blo nič jasn kaj se dogaja) tudi meni malce adijo pamet.
Ne vem zakaj je treba pljuvati po Lj, pljuvajte raje po vaših okrajnih policajih zakaj ne lavfajo po dvoriščih za medvedi, če jih srečujete?
rolleyes-1.gif

Mhm, ker je to lj .. sej na Katarino (nad LJ) gre vsak vikend tudi pol lj, ampak, ker je tam že druga občina se nihče ne boji medveda. Sem sedaj slišal, da so bogega medveda odgnali proti polhograjskemu hribovju .. glede na to koliko medved prehodi v enem dnevu lahko pride danes še 3x na pir do tivolija!
evil.gif

Skratka, toliko cirkusa zaradi enega bogega medveda; niti nisem jezen na medveda in niti ne na ljubljančane, ampak zakaj je treba zapreti cel rožnik? Postaviš tablo "območje medveda" pa bo, saj koneckoncev je LJ bolj območje medveda kot npr. predalpski svet (.. kjer ga imamo zaščitenega, čeprav ni to njegovo naravno bivališče v Slo).

Drugače pa, če ne prej bo prvega maja medved zbežal z rožnika!
nahrung002.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A ga še niso ustrelil? Ker nazadnje ko je lomastil po LJ, so ga brez milosti pokokal ob prvi priložnosti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ma dol visi men Ljubljana, se tudi strinjam da je druga pesem če se po dvorišču sprehaja, ampak ne štekam pa zakaj je treba vedno pljuvati po Ljubljani. A nebi bilo bolj smiselno v tem primeru rečt, jebemtiš dobr so zavarval lublano, zakaj ne gredo še naši lokalni policaji na ceste ko poročate o medvedih. Lažje je vedno pljuvat pa čeprav na naroben konc, je tako?

Hint: ker recimo nas zabačene provincialce medved ne straši, čeprav se sprehaja vsak dan po naši hosti. Normalno je da medved na območju kjer je "avtohtona" pasma kdaj zaide med ljudi. Če nisi zakapiral ostale slovenije medved ne skrbi, oz. če že jim povzroča neposredno škodo .. zakaj je v lj drugače pa ti razloži?

Danes medved, jutri bo pa zaradi modrasa, ki bo šel čez cesto zaprta Celovška cesta!
17758-icon_confused.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Danes medved, jutri bo pa zaradi modrasa, ki bo šel čez cesto zaprta Celovška cesta!
huh,ko bo prišlo do tega bomo pa v našem društvu stopil v akcijo,pa ga izmerili,vzeli malo krvi za DNK ipd.,modras namreč ni bil opažen v osrednjem delu ljubljanske kotline že skorajda 20 let
cheer.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A sem paniko delal jaz ali policaji? Sem že zgoraj napisal, da je tudi zame osebno taka panika zaradi enega medveda povsem odveč, tko da ne vem kaj naj bi ti jaz zdej zagovarjal. Men bi blo vseen če niti enga policaja nebi tam videl, dobro vem kaj vse lahko pričakujem v gmajni (nisem rojen lublančan da ne bo spet oh in sploh polemika kaj lublančani vemo o hosti). Če pa so policaji naredili tako paniko pa ok, jebat ga, bolje to kot pa da nastrada ena familija z otrokom, ki morda še krave od blizu ni videla.
In glede na to da sem odgovarjal na prispevek, kjer piše o tem da marsikje že 20let prosijo za zaščito, torej bunite si pri ustreznih ne pljuvati čez Lj, ker je dobila neke vrste "zaščite" pred enim medvedom.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Kar še ne pomeni da jih ni (se pa posipljem s pepelom, ker res nisem vedel da ga v Lj ni, pri nas jih je toliko kot hočeš). Zagotovo ga je že kdaj kdo s province prinesel na avtu .. in se je odplazil iz tivolskega parkirišča na rožnik!
evil.gif
Sicer pa je na rožniku (in drugje po lj) verjetno še polno eksotičnih živali (plazilci, glodavci, ...), ki so "utekle" svojim lastnikom. Najbolj se pa rožnika ljubljančani bojijo v maju .. takrat ga oblegajo horde študentov in sindikalistov, ki so še hujši od medveda ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jaz pa Ljubljančanom zelo privoščim medveda. Ne enega ampak poplavo medvedov, ki bodo šarili po vseh okoliških gozdovih. Očitno bo šele takrat naša preljuba živali varujoča oblast dojela, da smo na prvem mestu ljudje, potem pa živali. Če se kdo s tem ne strinja mi naj javi naslov najbližjega medveda, da mu pošljem položnico za plačilo dohodnine.

Skratka, lovce v gozd in postrelit nekaj sto medvedov na leto. Meni jih ni škoda. Če pa jih kdo brani si naj pa omisli svojega, ogradi svojo gozdno parcelo in tam naseli nekaj privatnih medvedov. Pa bo on vesel, ostali pa tudi.

Kakšna je sploh kazen, če nekdo šicne medveda? Verjetno večja kot če utaji milijon EUR davka, kajne? Pa tudi na sodišču se crknjen medved verjetno obravnava prednostno?

1107

Pripravnik
13. avg 2008
161
0
16
Ljubljana
Evo medota iz Rožnika. 95 kilski je bil.
639601-DSC00484.JPG

Priponke

• 639601-DSC00484.JPG
    639601-DSC00484.JPG
    124,7 KB · Ogledi: 80
Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Kolk sumljivcev vsak dan hod na Rožnik ko so najbrž bolj nevarni kot medved, pa noben ne zganja panike.