Med sneženjem se po AC vozi drugače

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Veš kako morajo šele gledat ko se na AC razcepu pelješ 100+ pa malo počez, sej mogoče pa zato vsi peljejo počasi ker jih strašim/o z ročno in mislijo da je res taka drsalnica hehe

Ti ti
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
hahaha a čem sploh komentirat. Drugače je pa to 4. prestava avto je pač švoh jajček.... ostalo boste pa že sami pogruntal
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
ksz.

Pozimi se lepo vidi, kolko je folka na cesti, ki je dobesedno presran. Nima obcutka za avto, kje je teza zadka, kako se prenasa po razlicni kolicini snega, skoz ovinek, kako vpliva nanjo zavora itd, kaj sele da bo imel cas gledat okol sebe in nazaj.

Obvezna sola varne voznje + kaki 2 solski uri fizike obnasanja vozila bi se poznalo pri opravljanju izpita.

Meni so bolj problematični tisti, ki mislijo da ker so bili na tečaju ali pa so na kakšen parkirišču malo slajdali, da lahko sedaj po ledeni cesti dirkajo. Sploh pa imam občutek, da večina sploh ne loči zasnežene/mokre ceste od ledene. Sem pač danes rabil 1 uro namesto običanje pol ure. Kolikorat na leto pa so take razmere, da bi se zaradi tega sekiral oz. ogrožal sebe in druge na cesti?

Ne ni tezava da ne bi slo pocakat pozimi, ampak ce imas tako neznanje kljub temu, da posedujes vozniski izpit, je to zalost. Vprasanje koliko nesrec se bi dalo gladko preprecit, ce nebi voznika/co zgrabila panika in bi letel s ceste.

V skandinavskih drzavah (po katerih bi se zelo radi zgledovali baje) se grem stavit, da ni presrancev, ker se pac vozijo vecinoma v slabih cestnih razmerah. Ko pa vidis oni prispevek iz Top Gear-a, kjer se lokalci od 15 do 80 let najdejo in se gredo rally, pa samo mislim rispekt.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Kdaj greva na eno snežno furo, mal 4wd-je preganjat
evil.gif

Ma takoj sm za, ampak letos sem se oddaljil od vas še dodatnih 50km
jezen.gif

Sorca?
cheer.gif

Ravno gledam sneg in razmišljam kako bi se šel popoldne malo pretegnit, če me plugi ne prehitijo!
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Evo ga, prvi pacient
grin1.gif

In kako je kaj s pluženjem. Najbrž so kar pridni zaradi smučerije. Lani sem tako mal zabluzu na Sorco v iskanju snega, vse lepo spluženo, ampak na vrhu je bilo ravno dovolj za se imet lušn. Potem sem pa še od Sorce dol proti Bohinju odkril eno cesto. No, pa sem bil zapečaten.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Evo ga, prvi pacient
grin1.gif

In kako je kaj s pluženjem. Najbrž so kar pridni zaradi smučerije. Lani sem tako mal zabluzu na Sorco v iskanju snega, vse lepo spluženo, ampak na vrhu je bilo ravno dovolj za se imet lušn. Potem sem pa še od Sorce dol proti Bohinju odkril eno cesto. No, pa sem bil zapečaten.

Jst sem s primorske, grem pa dostikrat v sorco na pir ... najbližji gorenjski pir!
evil.gif

Edit: cesta z naše smeri pa je trenutno v "zastojih", na petrovo brdo je bojda že problem prit

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
dvomim da bodo na 10 klicev 1x uspesni. Se ko jih nujno rabis jih cakas kot da morajo priti 100km dalec.
Sicer pa lost ze objavil video kako kibla lepo po obvoznici po levi. No da bi sami sebi kako povedali to ne gre, ce zacnemo objavljat navadne smrtnike pa tudi dvomim da bo kaj odziva
si klical prostorocno?

Ja, prostoročno.
grims-1.gif

Sicer pa sem doselj klica 3x, dvakrat zaradi "levekov" enkrat pa, kos e mi je en poljki kamionar zalima na rit skozi grdbišče na AC pri 60 na uro (kolikor je bila omejitev), pa trobil, blendal in vozil manj kot pol metra za mano. V vseh treh primerih so policaji prišli on opravili svoje delo (beri: pisali lepe kazni). Kamionarju so še en manjši tehnični naredili in glej no glej, ni bilo vse v redu.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
in zakaj sem potem prejle ob eenih na trojanah v serpentini navzdol prehiteval? No jaz sem sel med 20 in 30 po zunanji strani, prvi v koloni je sel cca 10-20. aja na cesti je bilo toliko snega da se je videla crta, poledice ni bilo nikjer-konkretno soljeno in peskano, narod pa pelje 10. 8tw omejitev je 90.
Al sem al nisem norc. Se dobro da ni prilagodil na 1kmh.
Ko bos pri 100 + na 10 cm snega menjal pas na ac pa se javi. Jaz nimam j.jc

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
nisi norc samo radija ne poslušaš. ostali ki so pa vestni vozniki pa poslušlašojo radio. in na radiju rečejo da je cesta zasneæžena spolzka in da je poledica in da naj pazijo in vozijo previdno in počasi. in potem pač peljejo 10kmh.
in ti ker ne poslušaš radio pač neveš da je cesta spolzka :D tak to je :D

sem jaz lani klical na radio city. ista scena 30-40kmh na AC ma kaj črta, struktura asvalta se je vidla. pa sn pač dal obvestilo da naprošam vse nesposobne voznike naj se umaknejo iz cest ali ostanejo doma. in tisti, ki to so sami dobro vejo kdo so. pa da vidiš kakšni klici so sledili
smile-1.gif
. pa lahko si misliš točno kdo je klical. tisti ki jih je moje opozorilo najbolj prizadelo :D

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
sem jaz lani klical na radio city. ista scena 30-40kmh na AC ma kaj črta, struktura asvalta se je vidla. pa sn pač dal obvestilo da naprošam vse nesposobne voznike naj se umaknejo iz cest ali ostanejo doma. in tisti, ki to so sami dobro vejo kdo so. pa da vidiš kakšni klici so sledili
smile-1.gif
. pa lahko si misliš točno kdo je klical. tisti ki jih je moje opozorilo najbolj prizadelo :D
Daj posneteeeeek!!!
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Alan, se sploh zaveš kakšen [censored] si bil za tiste ki si jih prehiteval. Spet en spolni organ, ko neki nori pa AC. Jaz sem garant. Včeraj je bilo tudi zanimivo, ko sem ga norel 90 proti službi. Cesta kopna in samo mokra. Za lepo se vozit 80-90 brez problema. Je pa res, da je sneg padal. Ampak, da si videl, da se oprijemlje čestišča se je začelo šele v Trebuši. Do tam pa pač mokra cesta. Klapa 50. Pa jebemu mater, dej človek mal zasuki volan in probaj kolk ti avto še drži. Neeeee, vidi sneg, in buum 50.
bonk.gif
No ja, lahko tudi 60 na ledu voziš.
Ni problem.
Razen zavijanja in ustavljanja.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Alan, se sploh zaveš kakšen [censored] si bil za tiste ki si jih prehiteval. Spet en spolni organ, ko neki nori pa AC. Jaz sem garant. Včeraj je bilo tudi zanimivo, ko sem ga norel 90 proti službi. Cesta kopna in samo mokra. Za lepo se vozit 80-90 brez problema. Je pa res, da je sneg padal. Ampak, da si videl, da se oprijemlje čestišča se je začelo šele v Trebuši. Do tam pa pač mokra cesta. Klapa 50. Pa jebemu mater, dej človek mal zasuki volan in probaj kolk ti avto še drži. Neeeee, vidi sneg, in buum 50.
bonk.gif
No ja, lahko tudi 60 na ledu voziš.
Ni problem.
Razen zavijanja in ustavljanja.

žal.
sem šel potem na radio da bi dobil pa so rekli naj mail pošlem in sem ena dva al pa tri :D in ni blo odgovora.
bilo je 8.1.010 okoli 15.30 če ma kdo kakega poznanega na radio city pa če lahko zbrska posnetek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
aha sedajle pa je prijel

ogledal sem si tudi fieste 1.3 sneg.
se vidi da imaš naštudirano in greš več pošrek kot naravnost.
jaz nimam jajc (razen s kakšnimi starimi jajci) da bi se takole pošrek vozil po gozdni cesti.
no nekoliko me pri teh zadevah tudi noge ovirajo, ampak.....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pa je kdo opazil da je postalo moderno (po dolenjski nesreči) da je treba kar skoz meglenke imet prizgane :S ko dezuje/snezi...