Med sneženjem se po AC vozi drugače

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
In sicer tako, da vozni in prehitevalni pas zamenjata vlogi. Odsek Celje - Vransko, levi pas avto do avta kakor daleč ti seže pogled, desni pas vsaj naslednja 2 km prost.
stupid-1.gif
Za bruhat, kam gre ta svet

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
ja pač vsi prehitevajo sami sebe. pa kajs e tok obremenjujete. sej tud vi vozite po prehitevalnem. pa tud nikjer ne piše, da ne smeš prehitevat po voznem. brez problema, samo malo bolj je treba pazit.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Problem je pomoje v tem, ker se vozijo 60kmh in delajo zastoje. Nihče pa ne upa zamenjati pasova, ker ve, da potem ne pride več na prehitevalnega, ker je vse polno.

Najhujši so prizori...ko gredo tovornjaki po desnem mimo, oz vozijo hitreje, kot kolona po levi.

Slovenčki pač..letne gume, ali pa zimske, kitajske, hudo slabe, pa ne upajo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Folk se vozi tam, kjer se jim zdi da je malce bolj spluženo ali da so kolesnice. In tega se potem držijo kot klopi, ti lahko žarnice skuriš in trobljo, pa ne bo nič.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Prekrškov pa ne bom delal zarad takih kretenov. Razen če se mi bo zelo mudilo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Standard.
Danes zjutraj od cestninske Logatec proti Lj. dva avta na odstavnem pasu se peljemo 20 km/h in pred seboj na prehitevalni pa spustim enega voznika s tablico KP (s tem ne mislim nič slababega za primorce ampak ta osebek je pomoje prvič videl sneg). Pridemo mimo avtov na odstavnem pasu in obe koloni po gasu. Kamjoni po voznem cca 50 km/h prehitevalni pas pa 70-80. Model pred menoj pa toliko, da je bil malo hitreje kot kamioni. OK si rečem si ne upa. Bo prehitel in gre na desni pas. Pridem mimo kamionov pa nič še vedno 52km/h. Priklopim žmigavec nič. Prehiti drug kamion spet nič. Blendam nič. Šele pri sinji gorici je pogruntal, da ga je že tretji model prehitel po desni in je spokal na vozni pas.
Sej zastopim, da nekateri niso navajeni po snegu vozit a lepo prosim ne po prehitevalnem pasu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa kako si lahko v prekršku, ni dovoljeno po voznem prehitevat? ISTO NI DOVOLJENO voziti nonstop po PREHITEVALNEM, kar je on v PREKRŠKU pred tabo, ti na voznem NORMALNO in po CPP do 130 voziš, seveda upoštevajoč cestne razmere.

KONEC DEBATE.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa kako si lahko v prekršku, ni dovoljeno po voznem prehitevat? ISTO NI DOVOLJENO voziti nonstop po PREHITEVALNEM, kar je on v PREKRŠKU pred tabo, ti na voznem NORMALNO in po CPP do 130 voziš, seveda upoštevajoč cestne razmere.

KONEC DEBATE.

no zdaj bom pa še jaz napisal to, kar je v zadnjih dneh postalo tako "in" napisat,

a lahko prosim vrneš vozniško

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
In sicer tako, da vozni in prehitevalni pas zamenjata vlogi. Odsek Celje - Vransko, levi pas avto do avta kakor daleč ti seže pogled, desni pas vsaj naslednja 2 km prost.
stupid-1.gif
Za bruhat, kam gre ta svet

Počakaš še na 2 avtomobila in se vsi trije peljete po desnem mimo vseh. To potem ni prehitevanje ampak vožnja mimo. Če me spomin ne vara...

B81

22. jul 2007
37.681
10.963
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Ded!
Zdaj boš rekel, da nisi šel po desnem mimo, tudi če pol kilometra pred tabo na desnem pasu ni bilo nikogar?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

KONEC DEBATE.

no zdaj bom pa še jaz napisal to, kar je v zadnjih dneh postalo tako "in" napisat,

mislilm, da bi jo ti moral vrnit, ker ne poznaš osnov vožnje po AC. prehitevalni pas uporabiš samo takrat, ko prehitevaš. torej ko so na voznem pasu počasnejša vozila od tebe. mene pa zakon nikjer ne obvezuje, da moram peljat manj kot tisti na prehitevalne v koloni. tko da kr lepo vrni vozniško.

lp

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

KONEC DEBATE.

mislilm, da bi jo ti moral vrnit, ker ne poznaš osnov vožnje po AC. prehitevalni pas uporabiš samo takrat, ko prehitevaš. torej ko so na voznem pasu počasnejša vozila od tebe. mene pa zakon nikjer ne obvezuje, da moram peljat manj kot tisti na prehitevalne v koloni. tko da kr lepo vrni vozniško.

lp
Jo boš mogel kar ti
grims-1.gif

Po voznem lahko voziš hitreje le, če si v hitrejši koloni. Se pravi vsaj trije(ali koliko že) morate biti, da lahko po pravilih prehitite počasnelo na prehitevalnem

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Po voznem lahko voziš hitreje le, če si v hitrejši koloni. Se pravi vsaj trije(ali koliko že) morate biti, da lahko po pravilih prehitite počasnelo na prehitevalnem

To je pa res enostavno:

"Me, myself and I".

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

KONEC DEBATE.

Jaz vozim recimo 60, in potem se najde budala pred mano na levem pasu, ki gre 58, a zdaj bom jaz kretena čakal in zmanjšal na 57,9 da sva v liniji? Jezus krajst.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Danes zjutraj.

Po katerem pasu pa si vozil?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pa ne da si se enkrat peljal v gužvi?

Jest mam to vsak dan in sm se že navadu. Ko zapeljem na avtoban, grem ob prvi priliki na prehitevalni pas in potem do konca držim primerno varnostno razdaljo do tistega pred mano. Gre nekako od 70 do 140 na uro, tud 150 je že šlo ampak to je res izjema. Vsake tolk cajte se najde kak pacient, ki mi blenda, če se da se takmu na hitro umaknem in mu pol mal blendam nazaj. Glih tolk da bi mu kapnilo kolk je butast. Brezveze sej vem, ampak ...

Tko da, dons ni blo nič drugače, razen da se je vse skupaj dogajalo pri bistveno manjših hitrostih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
nekdo je pisal voznja mimo. Ne mesajte, to pomeni da greste mimo stojecih vozil.
Sicer pa danes kamionjarji so res serifi. Danes od krtine do kompolj za kamionom slabih 90. Cesta je bila samo mokra. Od lukovice naprej ni pomagal niti zmigavec niti blendanje niti pisuka. Poljaki ne jebejo. Ce ne bi na cestnini stalo 10 kamionov bi se po cestnini peljal pred njimi 60. Sicer pa sem danes nekajkrat po desni prehiteval. Je sel desni pas pac hitreje.
Zakaj policija kaznuje prehitevanje po desni, ne kaznuje pa voznje po prehitevalnem ko je vozni prazen. Dela se 2x prekrsek kaznuje se samo tistega ki krsi zaradi zakon zaradi nekoga drugega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
jest5 prosim za odgovor (ali pa policija)

Na AC sta dve vozili. Na voznem pasu pelje vozilo 130, na prehitevalnem 100. Kaj mora narediti vozilo na voznem pasu ko dohiti vozilo na prehitevalnem pasu?
Hvala za odgovor!