[cenzura] jaz uporabim temo, da bi se kej dobil v Meku kot včasih vi pa se greste o zdravju hrane v Meku. Who fukcgn cares. a zdej bom pa kej manj hodu tja?
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Boli me k... Američani pa so ogromni zaradi tega ker veliko pojejo, ne pa, ker je notri ne vem kaka kemija. Jaz jem tudi vse sorte svinjarijo, a pri mojih skoraj 35 imam idealne vrednosti vseh mogočih stvari v krvi. Ko pa sem gledal arabce, tiste malo bolj situirane, so še američani precej suhi proti njim.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaksen efekt ima industrijska svinjarija lahko preveris na prebivalcih ZDA. Lahko pa tudi ogledas kak dokumentarec na to temo (Food Inc, Fast food nation, Supersize me, itd, itd, itd.)
Kaj pa je narobe s svinjino? Kaj pa je tako nezdravega pri njej?Citat:
Cudno da tak poznavalec spregleda da je svinjina prepovedana zaradi zdravja kamorkoli jo obrnes
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej ga no, ne dolgo nazaj sem jedel nuggete iz celega kosa mesa.
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej ga no, ne dolgo nazaj sem jedel nuggete iz celega kosa mesa.
Tudi meni se vedno zdijo iz celih kosov mesa oz. niso zmleti kot prikazujejo razni youtube posnetki, ker bi bili sicer bolj podobni hrenovka po strukturi.
Še zakaj je meni mcdonalds fajn: kar se da dobiti majhne kose hrane; največkrat grem tja, ko sem čisto malo lačen in bi se od kateregakoli drugega fastfooda (kebap, burek) preveč najedel.
Prosim, na dan s tem razlogom.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Le kaj bi bilo narobe?Sicer si pa ti trdil da obracanje meso naredi halal... Mozno da je se kak drug razlog kajne?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pa tudi to lahko poveš, kaj je tako hudega pri prašiču.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda, v mesu za kebab pa res ni nobenih konzervansov, ojačevalcev okusa itd. Kje pa
Da, vsak lokalni mesar imao NASA laboratorij za razvoj kebaba. Dejansko imajo znanstvene centre posvecene prav temu.
V praksi pa mesar zbija kose mesa na palico, vmes od oka potrese par zacimb, oblikuje, zavije v folijo in zamrzne.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda, v mesu za kebab pa res ni nobenih konzervansov, ojačevalcev okusa itd. Kje pa
Da, vsak lokalni mesar imao NASA laboratorij za razvoj kebaba. Dejansko imajo znanstvene centre posvecene prav temu.
V praksi pa mesar zbija kose mesa na palico, vmes od oka potrese par zacimb, oblikuje, zavije v folijo in zamrzne.
Ne bluzi.
Več ali manj vsi kebapčiji pri nas dobijo "meso" Iz Nemčije, kjer se dela po "original" receptu. Ta zmes se potem transportira po celi Evropi v različne kioske. Najbolj fascinantno je to, da še nikoli nisem videl lokalnega šiptarja kako bi jedel lastni kebab. Veliko rajši posežejo po bureku ali piščancu, ki ga popečejo na žar plošči. Mlajša generacija šiptarije tudi ne naroča kebaba, ker je redek kiosk, ki ima ok robo. Iz prve roke. Pa pravi kebab, ki sem ga videl v Siriji oz Shawarma je bil poln file kosov in ni bil takšne popolne oblike kot pri nas. Pravi kebab je s pravimi kosi mesa, ne pa ostanki, ki se jih tukaj konzumira.
Drug problem so pa itak sanitarije in njihove navade plus kasiranje denarja in zavijanje kebaba. Fuj. Veliko rajši McDonalds, kjer "kuharji" uporabljajo rokavice plus čiščenje je rigorozno in to dnevno..
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Zato, ker ni enoten transport in marsikateri šiptar gre s svojim kombijem po zavoje kebaba, vmes se pa še pri rodbini ustavi. Kakšen dan kasneje gre pa spet na minus temperature, kljub temu, da se je vmes že malo odmrznilo. Da sem dal original v navedenice ti je itak izmaklo kontroli.
Jaz ne vidim, da bi bil sirov burek večja packarija od kebaba. Aja, sori, sirnica. Ti nisi strokovnjak za nič, si bolj google, wiki, YT uporabnik, s to razliko, da citiraš pa kaj prevedeš, za nas "neznalce". Sem že videl notranjost pekarne in mlekarne. Packi so povsod, si kdaj videl notranjost meka in čiščenje naprav? Sopomenka za čiščenje pri šiptarju je brisanje tal pa zapiranje vrat od wcja, da ne smrdi.
Rokavice bi morale biti obvezne, tako kot v UK, kjer ti kose kebaba še dodatno popeče na žaru. Inšpekcija pa je prisotna in nemalokrat se zgodi, da se kiosk zapre dokler ne odpravi nepravilnosti ali pa dokončno, če se kršitev ponavlja.
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?
ne govorimo o distributerjih ampak fastfood Siparjih ,ki baje med obiskom rodbine v Minkenu stlacijo se kako kilo kebaba med nogavice
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
To, da ne poznaš vseh podrobnosti, mi je jasno, ne bi bil preveč pameten. Uvoz mimo distributerja je standarden postopek, v Nemčijo se ne gre samo po kebab maso plus minken ni tako daleč.
To, da so imigranti v različnih pekarnicah, kebašijih packi, mi je bilo že zdavnaj jasno. Načrtno nisem kupil že skoraj deset let. Rajši Hofer/Lidl/Mueller, ki ima steklo v kupusu.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?
ne govorimo o distributerjih ampak fastfood Siparjih ,ki baje med obiskom rodbine v Minkenu stlacijo se kako kilo kebaba med nogavice
O te sprašuje, če si videl skladišče ne pa o postopkih, ki jih redno izvajate za drugo vrste maso.