McDonalds

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
[cenzura] jaz uporabim temo, da bi se kej dobil v Meku kot včasih vi pa se greste o zdravju hrane v Meku. Who fukcgn cares. a zdej bom pa kej manj hodu tja?
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaksen efekt ima industrijska svinjarija lahko preveris na prebivalcih ZDA. Lahko pa tudi ogledas kak dokumentarec na to temo (Food Inc, Fast food nation, Supersize me, itd, itd, itd.)
Boli me k... Američani pa so ogromni zaradi tega ker veliko pojejo, ne pa, ker je notri ne vem kaka kemija. Jaz jem tudi vse sorte svinjarijo, a pri mojih skoraj 35 imam idealne vrednosti vseh mogočih stvari v krvi. Ko pa sem gledal arabce, tiste malo bolj situirane, so še američani precej suhi proti njim.

Citat:

Cudno da tak poznavalec spregleda da je svinjina prepovedana zaradi zdravja kamorkoli jo obrnes
smirk-1.gif
Kaj pa je narobe s svinjino? Kaj pa je tako nezdravega pri njej?

Ne, Americani so taksni zaradi sestave hrane in ne kolicine. Nizji standard, cenejsa hrana, slabsa hrana, vec kg. V praksi to pomeni da je bel kruh, mast (v raznih oblikah) in sladkor (v raznih oblikah). Zaradi tega so vrgli avtomate za gazirane pijace&sladkarije iz sol. V GB mislim da je celo prepovedano.

Ljudje imajo naceloma enako velike zelodce in lahko pojemo cca enako. Imajo pa za vsako stvar ceneno imatacijo oziroma, celo sir. Tudi njihova CocaCola je drugacna od nase ,ker so pred leti ugotovili da lahko zaradi subvencij uporabijo HFCS namesto sladkorja in tako dodatno zasluzijo.

Le kaj bi bilo narobe?
stupid-1.gif
Sicer si pa ti trdil da obracanje meso naredi halal... Mozno da je se kak drug razlog kajne?
 

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej ga no, ne dolgo nazaj sem jedel nuggete iz celega kosa mesa.

Tudi meni se vedno zdijo iz celih kosov mesa oz. niso zmleti kot prikazujejo razni youtube posnetki, ker bi bili sicer bolj podobni hrenovka po strukturi.

Še zakaj je meni mcdonalds fajn: kar se da dobiti majhne kose hrane; največkrat grem tja, ko sem čisto malo lačen in bi se od kateregakoli drugega fastfooda (kebap, burek) preveč najedel.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej ga no, ne dolgo nazaj sem jedel nuggete iz celega kosa mesa.

Tudi meni se vedno zdijo iz celih kosov mesa oz. niso zmleti kot prikazujejo razni youtube posnetki, ker bi bili sicer bolj podobni hrenovka po strukturi.

Še zakaj je meni mcdonalds fajn: kar se da dobiti majhne kose hrane; največkrat grem tja, ko sem čisto malo lačen in bi se od kateregakoli drugega fastfooda (kebap, burek) preveč najedel.

In a 2002 lawsuit against McDonald's, Judge Robert Sweet commented that Chicken McNuggets are a "McFrankenstein" creation .[5] The judge identified that rather than being merely chicken fried in a pan , McNuggets included elements not utilized by the home cook, including the unusual sounding ingredients like: extracts of rosemary, vitamins (niacin, thiamine mononitrate, riboflavin, folic acid), leavening (baking soda, calcium lactate, etc.).[6]
Protestors demonstrating in New York City's Times Square against how McDonald's kills chickens to make Chicken McNuggets.

The 2004 documentary Super Size Me states that "[o]riginally created from old chickens that can no longer lay eggs, McNuggets are now made from chickens with unusually large breasts. They're stripped from the bone, and ground-up into a sort of 'chicken mash', which is then combined with all sorts of stabilizers and preservatives, pressed into familiar shapes, breaded, deep-fried, freeze-dried, and then shipped to a McDonald's near you". Super Size Me also alleged inclusion of chemicals such as tertiary butylhydroquinone (a phenolic antioxidant used as a chemical preservative), polydimethylsiloxane (an anti-foaming agent), and other ingredients not used by a typical home cook.

Ali pa v slikah:
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Le kaj bi bilo narobe?
stupid-1.gif
Sicer si pa ti trdil da obracanje meso naredi halal... Mozno da je se kak drug razlog kajne?
Prosim, na dan s tem razlogom.

Pa tudi to lahko poveš, kaj je tako hudega pri prašiču. Kaj je narobe s svinjsko ribico, zrezki?
Prase ni samo klobase in ocvirki veš
smirk-1.gif
 

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:


Pa tudi to lahko poveš, kaj je tako hudega pri prašiču.

Jaz mislim, da to izhaja še iz časov, ko je bil prašič v Arabiji hitro pokvarljiva roba, prenašalec metljaja, pa še kakih zajedalcev. In potem so iz zdravstvenih razlogov pač odločili, da prašič ni za jest.
V tem ne vidim nič spornega. Kdor ne mara jest prasca, ga naj pač ne je. Bo za nas več ostalo.
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
On ti bo dal youtube razlago, ker sam ni zmožen s svojo glavo kaj razmišljat.

Sicer pa easy, kot je rekel goba, drži se svojih piščetov, obrnjenih proti Meki, nas pa pusti, da uživamo v dobrotah McDonaldsa. Pa dober tek!

Za tebe:
egypt.mcarabia.meal.jpg


In za mene:
mac-cabrese.jpg
 

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ce sem prav seznanjen, tudi Biblija prepoveduje svinjsko meso (nekaj govori kateri parklji so v redu). Torej bi moralo veljati tudi za kristjane, da svinjinina ne. Isto velja za konjsko (plemenita žival). No, tega se celo Americani drzijo.
 
Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda, v mesu za kebab pa res ni nobenih konzervansov, ojačevalcev okusa itd. Kje pa

Da, vsak lokalni mesar imao NASA laboratorij za razvoj kebaba. Dejansko imajo znanstvene centre posvecene prav temu.
stupid-1.gif

V praksi pa mesar zbija kose mesa na palico, vmes od oka potrese par zacimb, oblikuje, zavije v folijo in zamrzne.

Ne bluzi.

Več ali manj vsi kebapčiji pri nas dobijo "meso" Iz Nemčije, kjer se dela po "original" receptu. Ta zmes se potem transportira po celi Evropi v različne kioske. Najbolj fascinantno je to, da še nikoli nisem videl lokalnega šiptarja kako bi jedel lastni kebab. Veliko rajši posežejo po bureku ali piščancu, ki ga popečejo na žar plošči. Mlajša generacija šiptarije tudi ne naroča kebaba, ker je redek kiosk, ki ima ok robo. Iz prve roke. Pa pravi kebab, ki sem ga videl v Siriji oz Shawarma je bil poln file kosov in ni bil takšne popolne oblike kot pri nas. Pravi kebab je s pravimi kosi mesa, ne pa ostanki, ki se jih tukaj konzumira.

Drug problem so pa itak sanitarije in njihove navade plus kasiranje denarja in zavijanje kebaba. Fuj. Veliko rajši McDonalds, kjer "kuharji" uporabljajo rokavice plus čiščenje je rigorozno in to dnevno..
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda, v mesu za kebab pa res ni nobenih konzervansov, ojačevalcev okusa itd. Kje pa

Da, vsak lokalni mesar imao NASA laboratorij za razvoj kebaba. Dejansko imajo znanstvene centre posvecene prav temu.
stupid-1.gif

V praksi pa mesar zbija kose mesa na palico, vmes od oka potrese par zacimb, oblikuje, zavije v folijo in zamrzne.

Ne bluzi.

Več ali manj vsi kebapčiji pri nas dobijo "meso" Iz Nemčije, kjer se dela po "original" receptu. Ta zmes se potem transportira po celi Evropi v različne kioske. Najbolj fascinantno je to, da še nikoli nisem videl lokalnega šiptarja kako bi jedel lastni kebab. Veliko rajši posežejo po bureku ali piščancu, ki ga popečejo na žar plošči. Mlajša generacija šiptarije tudi ne naroča kebaba, ker je redek kiosk, ki ima ok robo. Iz prve roke. Pa pravi kebab, ki sem ga videl v Siriji oz Shawarma je bil poln file kosov in ni bil takšne popolne oblike kot pri nas. Pravi kebab je s pravimi kosi mesa, ne pa ostanki, ki se jih tukaj konzumira.

Drug problem so pa itak sanitarije in njihove navade plus kasiranje denarja in zavijanje kebaba. Fuj. Veliko rajši McDonalds, kjer "kuharji" uporabljajo rokavice plus čiščenje je rigorozno in to dnevno..

In zakaj naj bi bilo vazno kje se delajo bombice? Tudi moj link kaze proizvodnjo iz Spanije.... Original "recepta" nekako ni ampak se kebab prilagaja trziscu, zato tudi obstaja ogromno vrst kebaba. Tudi istovrsten kebab se med razlicnim proizvajalci razlikuje.
O prehrambenih navadah vseh zaposlenih v vseh fastfoodih pa nisem strokovnjak tvojega kova. Sicer je pa burek se vecja packarija od kebaba.

Sicer je pa mentaliteta tipicna. Tudi dr@k je ok ce ima gor masnico in zgleda lepo.
crazy1.gif


nimajo vsi rokavick.press
d055.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Zato, ker ni enoten transport in marsikateri šiptar gre s svojim kombijem po zavoje kebaba, vmes se pa še pri rodbini ustavi. Kakšen dan kasneje gre pa spet na minus temperature, kljub temu, da se je vmes že malo odmrznilo. Da sem dal original v navedenice ti je itak izmaklo kontroli.

Jaz ne vidim, da bi bil sirov burek večja packarija od kebaba. Aja, sori, sirnica. Ti nisi strokovnjak za nič, si bolj google, wiki, YT uporabnik, s to razliko, da citiraš pa kaj prevedeš, za nas "neznalce". Sem že videl notranjost pekarne in mlekarne. Packi so povsod, si kdaj videl notranjost meka in čiščenje naprav? Sopomenka za čiščenje pri šiptarju je brisanje tal pa zapiranje vrat od wcja, da ne smrdi.

Rokavice bi morale biti obvezne, tako kot v UK, kjer ti kose kebaba še dodatno popeče na žaru. Inšpekcija pa je prisotna in nemalokrat se zgodi, da se kiosk zapre dokler ne odpravi nepravilnosti ali pa dokončno, če se kršitev ponavlja.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Zato, ker ni enoten transport in marsikateri šiptar gre s svojim kombijem po zavoje kebaba, vmes se pa še pri rodbini ustavi. Kakšen dan kasneje gre pa spet na minus temperature, kljub temu, da se je vmes že malo odmrznilo. Da sem dal original v navedenice ti je itak izmaklo kontroli.

Jaz ne vidim, da bi bil sirov burek večja packarija od kebaba. Aja, sori, sirnica. Ti nisi strokovnjak za nič, si bolj google, wiki, YT uporabnik, s to razliko, da citiraš pa kaj prevedeš, za nas "neznalce". Sem že videl notranjost pekarne in mlekarne. Packi so povsod, si kdaj videl notranjost meka in čiščenje naprav? Sopomenka za čiščenje pri šiptarju je brisanje tal pa zapiranje vrat od wcja, da ne smrdi.

Rokavice bi morale biti obvezne, tako kot v UK, kjer ti kose kebaba še dodatno popeče na žaru. Inšpekcija pa je prisotna in nemalokrat se zgodi, da se kiosk zapre dokler ne odpravi nepravilnosti ali pa dokončno, če se kršitev ponavlja.

Dej se kak nebulozen stereotip zapisi. Verjetno kr stisne bombico mesa med nogavice
bonk.gif
Kje kdo kupuje meso vidis ze po oznakah na fastfoodih... V lj prihaja od dveh ljubljanskih distributerjev. Zadeva je prepoceni da bi se komu sploh splacalo (RVC ze v startu ni fantasticen btw) it nekam izven SLO za normalno kolicino (v lj od 3-5€/kg). Se manj pa dalo potovati v 3pm vsak drug dan.
Ce gres rodbini po kebab porabis vsaj en tank bencina (reciva 90€), to je cca 30kg mesa oziroma 6-7 bombic. Vec tudi ne spravis v osebni avto. Pa tudi ce vzames kombi zadeva financno nima nekega smisla in verjemi da pazijo na vsak cent
smirk-1.gif


Ti ne vidis marsikaj. Burek je se dela rocno (ne v rokavickah btw), ne ravno klimatiziranih NASA prostorih in iz najboljsih sestavin (si preveril ceno normalnega sira/mesa). No ja... sej itak ne uporabljajo vec sira
smirk-1.gif


To pomeni ne vedno ciste in oprane rokice razvijajo testo
shocked-1.gif
) v posodo polno skute (vse po strogih standardih seveda) in spet tipa testo in skuto (zlaga burek).... potem se ponovno tipa testo (vmes sevedaroke 25x opere in se nicesar ne dotakne med zlaganjem v pecico...

in potem je problem ce se ga SIPTAR bognedaj
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?

ne govorimo o distributerjih ampak fastfood Siparjih ,ki baje med obiskom rodbine v Minkenu stlacijo se kako kilo kebaba med nogavice
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
To, da ne poznaš vseh podrobnosti, mi je jasno, ne bi bil preveč pameten. Uvoz mimo distributerja je standarden postopek, v Nemčijo se ne gre samo po kebab maso plus minken ni tako daleč.

To, da so imigranti v različnih pekarnicah, kebašijih packi, mi je bilo že zdavnaj jasno. Načrtno nisem kupil že skoraj deset let. Rajši Hofer/Lidl/Mueller, ki ima steklo v kupusu.
hysterical-1.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?

ne govorimo o distributerjih ampak fastfood Siparjih ,ki baje med obiskom rodbine v Minkenu stlacijo se kako kilo kebaba med nogavice

O te sprašuje, če si videl skladišče ne pa o postopkih, ki jih redno izvajate za drugo vrste maso.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
To, da ne poznaš vseh podrobnosti, mi je jasno, ne bi bil preveč pameten. Uvoz mimo distributerja je standarden postopek, v Nemčijo se ne gre samo po kebab maso plus minken ni tako daleč.

To, da so imigranti v različnih pekarnicah, kebašijih packi, mi je bilo že zdavnaj jasno. Načrtno nisem kupil že skoraj deset let. Rajši Hofer/Lidl/Mueller, ki ima steklo v kupusu.
hysterical-1.gif

aja... zdej so pa kr packi? prej so raje jedli burek ,ki je ze po definiciji packarija? se bos se malo nazaj potegnil?
smirk-1.gif
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A si ti videl skladišče od recimo Aga kebabčija, ki je kar močan distributer tega šrota v Slo?

ne govorimo o distributerjih ampak fastfood Siparjih ,ki baje med obiskom rodbine v Minkenu stlacijo se kako kilo kebaba med nogavice

O te sprašuje, če si videl skladišče ne pa o postopkih, ki jih redno izvajate za drugo vrste maso.

da, sem in nismo govorili o distributerjih
smirk-1.gif


p.s.: pa tudi delal sem za enega ce te ze zanima (pa ne v peki) ampak tudi to ni bila tema.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Itak, da ste/so packi. Kje sem se nazaj potegnil? Bereš kot ti paše, to mi je jasno. Jaz se teh prčvarnic izogibam iz večih razlogov, namerno, da ti bo jasno. Da pa tisti jadniki od delavcev pojedo nekaj, kar je najmanj svinjsko je pa tudi jasno. To sta file piščanca na žaru in sirov burek.