Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Večinoma razni ostanki. V oboje. Ne veš tega?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
ni treba popravljat, preveri kaj gre v kebab in kaj v industrijsko pasto
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Najlepše je pokazati 2 ekstrema in "pozabiti" na vse vmesne varjante
In potem pride do tega, da je(ene 3 leta stara raziskava) 35% kebabov sestavljenih iz različnega mesa, ki ga sploh ne bi smelo biti v njem. Tudi v "halal" kebabih so našli prašiča
Citat:
Uporabnik Killerius pravi:
Jah sam trditev, da je kebab brez omak pa "zdrav" mi je malce za lase privlečena.
Nekaj, nekje, nekoč... v VB.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaj baje pravi neka raziskava o necem nekoc nekje drugic..... Tudi v plati za hamburger so kosi iz 300tih krav. Baje. Po neki raziskavi nekje nekoc.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Nekaj, nekje, nekoč... v VB.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaj baje pravi neka raziskava o necem nekoc nekje drugic..... Tudi v plati za hamburger so kosi iz 300tih krav. Baje. Po neki raziskavi nekje nekoc.
V študiji so testirali 494 kebabov iz 76 različnih krajev, izkazalo pa se je, da jih je bilo veliko izmed njih tudi napačno označenih. 35 odstotkov döner kebabov je bilo tako sestavljenih iz različnega mesa, ki v meniju ni bil omenjen. Povedano z drugimi besedami - če naročite kebab iz le piščančjega mesa, je precej možnosti, da bodo v njem tudi druge vrste mesa. V dveh odstotkih testnih kebabov, ki so bili označeni za halal (beseda arabskega izvora pomeni "dovoljeno oziroma "čisto" za muslimane), so našli celo svinjino. "Popolnoma nesprejemnljivo je, da ljudje določene veroizpovedi nezavedno jedo meso, ki je proti njihovim načelom," zaključuje Theobald."
klik
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In, kaj je tu novega
Jaz ti samo kažem, koliko ti "veš" kaj je v kebabu. Niti v to, od katere živali meso je noter, ne moreš biti siguren
Glej, easy pač svoje zagovarja, čeprav ve, da so itak eni veliki goljufi.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In, kaj je tu novega
Jaz ti samo kažem, koliko ti "veš" kaj je v kebabu. Niti v to, od katere živali meso je noter, ne moreš biti siguren
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glej, easy pač svoje zagovarja, čeprav ve, da so itak eni veliki goljufi.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In, kaj je tu novega
Mislim, pišče obrnjeno proti Meki v času zakola,to je glavni smisel, tisto o krvi je pa mašilo za publiko. Easy, kako pa zakolješ pišče po halalu, da je manj krvi kot pa pri zahodnjaškem načinu? Prosim povej osebne izkušnje, ne pa kak izobraževalni video. Kot sem jaz videl v Afriki, prav nič drugače kot je naredila moja stara mama: primeš pišče za vrat in hop s sekiro, kri je v obeh primerih tekla na tla. Zna pa biti, da je bilo ono halal pišče kam obrnjeno v določeno smer, nisem preverjal.
Da pa so v MC stvareh konzervansi, pa ni nobena znanost. Praktično v vsaki pripravljeni hrani so, tudi kebabih. Slani vem da so kar dosti (preveč), tudi brez omake.
Boli me k... Američani pa so ogromni zaradi tega ker veliko pojejo, ne pa, ker je notri ne vem kaka kemija. Jaz jem tudi vse sorte svinjarijo, a pri mojih skoraj 35 imam idealne vrednosti vseh mogočih stvari v krvi. Ko pa sem gledal arabce, tiste malo bolj situirane, so še američani precej suhi proti njim.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaksen efekt ima industrijska svinjarija lahko preveris na prebivalcih ZDA. Lahko pa tudi ogledas kak dokumentarec na to temo (Food Inc, Fast food nation, Supersize me, itd, itd, itd.)
Kaj pa je narobe s svinjino? Kaj pa je tako nezdravega pri njej?Citat:
Cudno da tak poznavalec spregleda da je svinjina prepovedana zaradi zdravja kamorkoli jo obrnes