Maša za Anteja Paveliæa

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.556
5.689
113
In zato bi vidva protestno zapustila slovenijo in se šla Yugoslavio
sprasujem se.gif

Glede na to da sta eno generacijo starejša in sta mela volilno pravico 10-20let pred mano....a sem vama jaz kriv da sta pograbla zgodbo o uspehu Antona Ropa v 90`s pa kučanovo o nacionalnem interesu v milleniumu
sprasujem se.gif

Birala sta...........gladujemo ( na štetu ujedinjeno )

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
In zato bi vidva protestno zapustila slovenijo in se šla Yugoslavio
sprasujem se.gif

Glede na to da sta eno generacijo starejša in sta mela volilno pravico 10-20let pred mano....a sem vama jaz kriv da sta pograbla zgodbo o uspehu Antona Ropa v 90`s pa kučanovo o nacionalnem interesu v milleniumu
sprasujem se.gif

Birala sta...........gladujemo ( na štetu ujedinjeno )

Ce ugotovim da je slo za nateg se ne pomeni da sem yugonostalgik... YU je bila obsojena zaradi na propada zaradi butalcev, sam koncept je bil ok. Taksnega zivljenja kot so imeli YU narodi nebo imel nihce na teh prostorih.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Glede na to da sta eno generacijo starejša in sta mela volilno pravico 10-20let pred mano....
In ti se čutiš sedaj poklicanega, da jima razlagaš kako sta onadva takrat živela, tebe pa takrat še na svetu ni bilo al pa komaj ????

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Da....ravno besedne igre......tudi povojne volitve 45 naj bi bile demokratične......pa niso ble...
Kakšne pa?
Zahodni zavezniki so imeli na volitvah opazovalce, ki so potrdili demokratičnost volitev in izid.

Ja, kakšne volilne kršitve se pa vedno dogajajo in tudi pri zadnjih volitvah so se. Samo poražencem je težko priznat poraz in krivijo vse drugo, samo sebe ne.

Kamele0N

23. jul 2008
42.556
5.689
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
YU je bila obsojena zaradi na propada zaradi butalcev, sam koncept je bil ok. Taksnega zivljenja kot so imeli YU narodi nebo imel nihce na teh prostorih.
smirk-1.gif

Isto bi lahko rekel Hitler iz groba....pa Musolini.......vsi so mel dobre zamisli za svoj narod...to me spominja na un vic.....ko zdravniku umre pacient......joj škoda pa še tolk dobrih zamisli sem imel
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
YU je bila obsojena zaradi na propada zaradi butalcev, sam koncept je bil ok. Taksnega zivljenja kot so imeli YU narodi nebo imel nihce na teh prostorih.
smirk-1.gif

Isto bi lahko rekel Hitler iz groba....pa Musolini.......vsi so mel dobre zamisli za svoj narod...to me spominja na un vic.....ko zdravniku umre pacient......joj škoda pa še tolk dobrih zamisli sem imel
smile-1.gif

Ti razmislis preden nekaj zapises?!
stupid-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.556
5.689
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In ti se čutiš sedaj poklicanega, da jima razlagaš kako sta onadva takrat živela, tebe pa takrat še na svetu ni bilo al pa komaj ????

Ne moti me tolko da sta (mogoče ker nevem kako sta natančno volila) zajebala.........moti me to da onadva očitno uživata v teh napakah in jih ne priznavata......to pa je.......hudo
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:A hint: oboji so prisegali zločincu
priden.gif

Ti resno primerjas Adolfa in Josipa?
crazy1.gif

Dalo bi se ju. Oba sta bila ljubitelja pobojev in taborišč, tajne policije in kulta osebnosti, s tem da je pri slednjem prednjačil josip...

Kar se konc lagerjev tiče je imel Hitler lep vzgled pri najbolj demokratični državi na svetu (Andersonville, Point Lookout).

Stvar so potem doterali Angleži med Bursko vojno. No, zgodovino pišejo zmagovalci in angleški konclagerji so ostali zapisani kot plemenita poteza (reševanje burskih civilistov pred burskimi gverilci), ki se je v praksi žal izjalovila. Angleški režim pa tudi nikoli ni krepnil, da bi šel kdo brskat po njegovem umazanem perilu, vlačiti okostnjake iz omar in govoriti bobu bob.

in tvoj point je??? ker so angleži izumili taborišča, ne moremo primerjati adolfa pa josipa??? A če ma jože rad burek pa janez rad burek, je pol važn, da je naxhije izumil burek in zato ne smemo napisati skupnih lastnosti jožeta in janeza?
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ne moti me tolko da sta (mogoče ker nevem kako sta natančno volila) zajebala.........moti me to da onadva očitno uživata v teh napakah in jih ne priznavata......to pa je.......hudo
smirk-1.gif
O katerih volitvah ti govoriš?
Kajti ne spomnim se, da bi volilce kdorkoli kdaj kaj vprašal kaj si mislijo o spremembi političnega in gospodarskega sistema, da ne rečem o talkunizaciji in kraji družbenega premoženja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.556
5.689
113
Lej volitve gor volitve dol.......OK so bli zavedeni in so volil kot pač so.....uredu....

Bitka je mimo.......in po bitki je lahko bit general.........ampak eni ne izkoristijo al pa nočejo izkoristit te lahkotnosti......in v glavi ne potegnejo določenih zaključkov...

Zato je mene strah......strah takih k še po 20 letih bluzijo o super življenju v ex YU......Jusuf je care za njih.....kljub miljon novih potrjenih dejstev ki smo jih uspel zvedt v tem času.....

Take je najlažje nategnt.......in to 15x na isto foro....pa še 16tič bodo happy pa bodo sanjal o YU pa Jusufu.......da ne repliciram na kake sodobne stvari.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Zato je mene strah......strah takih k še po 20 letih bluzijo o super življenju v ex YU......Jusuf je care za njih.....kljub miljon novih potrjenih dejstev ki smo jih uspel zvedt v tem času.....
Mislim da nekdo, ki je živel in delal takrat in danes bolj merodajno presodi, kaj je bilo dobro danes in nekoč. Saj so režim preizkusili na lastni koži. Za razliko od tebe, ki si o tem samo nekaj slišal in bral. Ti pa tudi jaz povem, da je tvoj pogled na bivšo Jugo močno izkrivljen.

A se ti za tajkune in druge nečednosti,in afere, ki so se zgodile v zadnjem času počutiš kaj krive, ker si tako volil?
Citat:
Take je najlažje nategnt.......in to 15x na isto foro....pa še 16tič bodo happy pa bodo sanjal o YU pa Jusufu.......da ne repliciram na kake sodobne stvari.....
Nisi ti nič manj nategnjen, kvečjemu še bolj. Samo da se tega ne zavedaš. Boš še kar naprej pisal o nekdanjih krajah in silnih jugo-dolgovih, (pokrite s premoženjem), na dananšnje 10x večjedolgove (tisto premoženje so prodali, pokradli, pošenkali..) pa pozabil.

Zavedaj se da pojma nimaš o jugi, (ki jo v marsičem lahko primerjamo z EU) ampak ker si mlad ni nič čudno da ne veš. Ampak ni na mestu, da ti razlagaš nekomu, kako je takrat živel, kot da sam ne ve. Ti ne veš ne on.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:A hint: oboji so prisegali zločincu
priden.gif

Ti resno primerjas Adolfa in Josipa?
crazy1.gif

Dalo bi se ju. Oba sta bila ljubitelja pobojev in taborišč, tajne policije in kulta osebnosti, s tem da je pri slednjem prednjačil josip...

Kar se konc lagerjev tiče je imel Hitler lep vzgled pri najbolj demokratični državi na svetu (Andersonville, Point Lookout).

Stvar so potem doterali Angleži med Bursko vojno. No, zgodovino pišejo zmagovalci in angleški konclagerji so ostali zapisani kot plemenita poteza (reševanje burskih civilistov pred burskimi gverilci), ki se je v praksi žal izjalovila. Angleški režim pa tudi nikoli ni krepnil, da bi šel kdo brskat po njegovem umazanem perilu, vlačiti okostnjake iz omar in govoriti bobu bob.

in tvoj point je??? ker so angleži izumili taborišča, ne moremo primerjati adolfa pa josipa??? A če ma jože rad burek pa janez rad burek, je pol važn, da je naxhije izumil burek in zato ne smemo napisati skupnih lastnosti jožeta in janeza?
rolleyes-1.gif
Point je, da bi k primerjavi po teh kriterijih zraven spadal še marsikater bolj "demokratičen" in čislan politik.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Seveda ni bilo vse dobro, če so nas nekateri naši politiki porinili pod srbijansko nadvlado. Pa ne more biti nek čoban kralj! Prav tako ne more biti šlosar predsednik, da ne rečem za današnje dni, kjer skoraj vsi politiki prihajajo iz FDVja.

Problem je, ker noben nima cerkvene izobrazbe?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:Zato je mene strah......strah takih k še po 20 letih bluzijo o super življenju v ex YU......Jusuf je care za njih.....kljub miljon novih potrjenih dejstev ki smo jih uspel zvedt v tem času.....

Super zivljenje ni "bluz" ampak dejstvo in v zadnjih 20leth letih se nic pretiranega odkrilo. Bodo pa se nekateri ocitno se odkrili da so bili nategnjeni. Glede na to da se pogruntal nisi odkrili da si bil natagnjen bi lahko debatirali o tem kako je "lazje"
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:Take je najlažje nategnt.......in to 15x na isto foro....pa še 16tič bodo happy pa bodo sanjal o YU pa Jusufu.......da ne repliciram na kake sodobne stvari.....

Pa lahko o nategih....
Nocemo "finacirati" revnejse........... Grcija.press
Nocemo zapravljati denar za vojsko........ Patria.press
Nocemo posiljati slovenske fante na Kosovo............. Afganistan.press
Zelimo biti neodvisni........... EU.press
Nocemo tuje dominacije............ ZDA.press
Prezadolzeni smo.........
hysterical-1.gif
.press
itd, itd, itd, ....

Ampak ce je vse to ostalo vse to vec ali manj isto smo zagotovo pridobili drugje......
Solstvo je slo v 3pm, naslednje generacije otroko bodo frustrirani metroseksualci ....
stupid-1.gif

Zdravstvo je slo se bolj. Vse skupaj se je podrazilo, zakompliciralo, zavleklo, ...
Pa vsaj gospodarski cveti? Vsak dan bolj
grims-1.gif

Mogoce je prednost dejstvo da lahko na vsakem koraku srecas narkomana? Da je beracav vedno vec? Da je vedno vec (tako ali drugace) bolanih? Da lahko na otrosem igriscu pobiras narkomanske igle?

sej res, volitve so "demokraticne" in se vse skupaj splaca
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Za vse mulce rojene po 80em letu. Ne komentirajte nečesa kar vam je popolnoma neznano in ste o nekakšnih kvazi lovih na čarovnice slišali od dedkov, ki so bili pri belih ali pod.
Yuga ni bila perfektna, btw Slovenija je še manj, bila je pa za človeka. Službo si dobil bp, stanovanje si dobil bp, kredit za hišo tudi bp... kaj pa zdaj... med in mleko a ne? Vsi se vozimo na lizing ali pušing(razen tajkunov), počitnikujemo na več obrokov(razen tajkunov), poskušamo preživeti od danes do jutri, podjetja propadajo, kupujemo popolnoma nepotrebno orožje ker smo ponosna članica NATO zveze, pošiljamo naše fante v ogenj zaradi USA, vsak dan je na cesti vse več in več brezposlenih, socijale ni...
Torej mularija CITO!

Kamele0N

23. jul 2008
42.556
5.689
113
No........tolk hudo s5 ni.....ne iščemo čarovnic.....prej turbodemokrate
grin1.gif

Problem je ker ljudje ne znajo/nočejo/se jim *ebe bit kritični do dogodkov okol njih.......

Eni majo zato občutek da so liberalno-napredni (vse je dovoljeno) ......ampak kriza ne rabi takih...prej konzervativce!

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Jusuf je mel probleme s srbi ravno zato ker je vas Albanezije preveč razvajal........in če slediš.......Dedinje vedno bolj in bolj propadajo in vedno manj srbov časti Jusufa....

Hm možno.......ampak če gledam Štaslandijo pa Bosno (srpski del) ....južnije još nisam išo........je vse bolj "Danke Deutchland" tko da mogoče da je rinjenje na balkan njim nek izziv po starih časih.....jugonostalgija....sam kej bajno pa ne bodo prodal več ker je že trg zasičen s tujci

Ko ti ne gre vec z argumenti zacnes cloveka zmerjat z nevem kaksnim juznjakom, albancem itd.

Srbija je pred jusufom bila ena velikanska zalost (ottoman empire.press), se za zeleznico in konkretno cesto slisali niso. Kako pa so oni politicno in ideolosko aktivni pa se vidi na volitvah, ko 50% glasov dobi clovek ki odkrito zagovarja balkanske pokole in meje "velike (etnicno ciste) srbije", med tem ko visokosolski ucitelj jedva zasluzi 400 eur.

Tako da get over it.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
v nekaterih stvareh se strinjam.
lahko pa pogledamo mal širše. kateri politik se od 1991 izogiba zaporu tako, da v kontinuitetu sedi v slovenskem parlamentu definitivno si pa zasluži zapor kot goljuf, kradljivec, poskus umora... en od največjih manipulantov, ki jih premore slovenija???
nekateri se tega zavedajo in takšne ponesrečene skupine celic takoj prepoznajo ne rabijo pojasnitev.
še mal pomoči za nevedneže: predstavlja se kot borec za slovenijo... čeprav takrat v vojni za slovenijo ni nič naredil razen strašil okoli s ilegalnim orožjem neoborožene "bosance" kot kakšen rambo.

bil že večkrat pravnomočno obsojen zaradi različnih kriminalnih dejanj, pa mu še vedno rata nabrati tisti par procentov nenačitanih bedakov, ki bodo volili zanj.

je baletnik in zeliščar

po novem je tudi plemenitega rodu

Pa se malo zamislite in ne vedno za vsak drek takoj gledati čez mejo. Dreka je dovolj v mejah....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tisti naziv si lahko dava tudi ti ali jaz napisat na osebno. Le na UE je treba it.

Mene bolj skrbi, kako da je lahko v slovenskem parlamentu sedel deklariran domobranec...