Maša za Anteja Paveliæa

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Seveda ni bilo vse dobro, če so nas nekateri naši politiki porinili pod srbijansko nadvlado. Pa ne more biti nek čoban kralj! Prav tako ne more biti šlosar predsednik, da ne rečem za današnje dni, kjer skoraj vsi politiki prihajajo iz FDVja.
Pod srbsko vladavino pa nas je porinila 1918 prav krščansko usmerjena SLS z Korošcem na čelu, v zameno da je dobil članstvo v vladi SHS, RKC pa fevdalno premoženje, last propadle habsburške monarhije. Primorsko in Koroško pa pustil izven meja tedanje države.

Sam tolk da ti povem, da niso bili komunisti tisti, ki so Slovence spravilo pod srbsko nadvlado in izven meja pustile Korošce in Primorce, ampak so krivci za to katoliško usmerjene stranke s slovensko ljudsko stranko na čelu.
Zapomni si da ne boš spet stresal neumnosti.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:In kaj imamo mi od tega silnega premoženja vseh teh tovarn in strojev......ki ali propadajo ker se še sedaj kregajo po sodiščih odkoga so.......ali pa se je denar prelil v zasebne žepe na kajmanskih itd otokih???

Še stena bi prej dojela
smirk-1.gif

A zdej je pa Josip kriv da smo "mi" zhebali vse premozenje, tovarne in stroje? Le kaj si imel ti od tega
bonk.gif
Vse kar si jedel, pil ali videl v svoji mladosti je prislo iz teh tovarn in strojev. Da je slo vse skupaj v 3pm pa ni kriv Josip ampak "mi".

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.135
6.302
113
blizu močvirne prestolnice
eazy, kakšna kvaliteta bila je samo plastika, avtomobili katastrofa, fabrke so onesnaževale niso delale dobička, nato pa so isti še naprej delali enako. Zato pa vse propada, zahvališ se pa lahko bivšim komunistom.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.557
5.689
113
Si pa zelo kratkoviden.......priporočam obisk okulista
smile-1.gif

Podobno ko vaš Jožek.........en velik egosit.....živel samo zase....kaj bo po njegovi smrti ga je brigal! Še sedaj ne dojameš da smo bili umetno vzgajani.......umetno gor držani.....

Držal nas oziroma vas je v risanki.......utopiji.......bratstvo in enotnost.......WTF enotnost
sprasujem se.gif

Ker če zagovarjaš enotnost.......se morva vprašat kaj mava mi2 kot slovenc in albanc sploh skupnega
sprasujem se.gif
Ker v končni fazi bi prisilno prišla skup....po konceptu sovjetskih republik....bla bi eno........vsak brez svoje kulture........mela bi sovjetski DNK....štetje bi se za naju začelo od 1945 naprej.......in oba bi govorila srbsko....oz v najbolšem primeru srbohrvaško.....

In slej ko prej bi se začela obmetavat z burekom in jabolki......noži...granatami......pol pa sam še z lobanjami iz kake tvoje al pa moje čelekulle....

Ja Josip je kriv ker je zato da se je mel lepo za svojega življenja zajebal cel balkan ....zarad svojih ozkih egoističnih interesov

Zato ker se je šel federacijo namest konfederacije če že hočeš.......konfederacija bi še nekak pršla skos....federacija je pa bla višek idiotizma.....

Kaj sem mel jaz od tega
sprasujem se.gif
Oz kaj mam..........vzgojene naslednje generacije v duhu Jožeka.......ki nam kradejo......in zarad katerih še lep čas ne bomo v blagostanju.....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
eazy, kakšna kvaliteta bila je samo plastika, avtomobili katastrofa, fabrke so onesnaževale niso delale dobička, nato pa so isti še naprej delali enako. Zato pa vse propada, zahvališ se pa lahko bivšim komunistom.

Si ti v otrostvu pogosto padel na glavo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
......se morva vprašat kaj mava mi2 kot slovenc in albanc sploh skupnega
sprasujem se.gif
Ker v končni fazi bi prisilno prišla skup....po konceptu sovjetskih republik....bla bi eno.........
Boš odgovoril ko bomo spet prišli skup v EU. V NATU smo pa že.
Lahko pa tko za začetek poveš, kaj imamo skupnega z Romuni, Estonci, Grki, da smo skup v EU?

Kamele0N

23. jul 2008
42.557
5.689
113
Joj joj......v EU mamo skupni samo trg in euro kot valuto.......na balkanu so nas pa tlačil v umetno tvorbo po sistemu sovijetskih republik....kjer bi mel skupen jezik.....kulturo......gospodarstvo.......name it.......če bi komunizem skreno sa puta preveč v kake radikalne vode bi mel pa še skupne žene ker bi blo vse od vsacga.....prava hippy bannana republjik...svi goli pa ko šta voli
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Si pa zelo kratkoviden.......priporočam obisk okulista
smile-1.gif

Podobno ko vaš Jožek.........en velik egosit.....živel samo zase....kaj bo po njegovi smrti ga je brigal! Še sedaj ne dojameš da smo bili umetno vzgajani.......umetno gor držani.....

Držal nas oziroma vas je v risanki.......utopiji.......bratstvo in enotnost.......WTF enotnost
sprasujem se.gif

Ker če zagovarjaš enotnost.......se morva vprašat kaj mava mi2 kot slovenc in albanc sploh skupnega
sprasujem se.gif
Ker v končni fazi bi prisilno prišla skup....po konceptu sovjetskih republik....bla bi eno........vsak brez svoje kulture........mela bi sovjetski DNK....štetje bi se za naju začelo od 1945 naprej.......in oba bi govorila srbsko....oz v najbolšem primeru srbohrvaško.....

In slej ko prej bi se začela obmetavat z burekom in jabolki......noži...granatami......pol pa sam še z lobanjami iz kake tvoje al pa moje čelekulle....

Ja Josip je kriv ker je zato da se je mel lepo za svojega življenja zajebal cel balkan ....zarad svojih ozkih egoističnih interesov

Zato ker se je šel federacijo namest konfederacije če že hočeš.......konfederacija bi še nekak pršla skos....federacija je pa bla višek idiotizma.....

Kaj sem mel jaz od tega
sprasujem se.gif
Oz kaj mam..........vzgojene naslednje generacije v duhu Jožeka.......ki nam kradejo......in zarad katerih še lep čas ne bomo v blagostanju.....

Glede na to da je celo njegova druzina dobila/ima manj od kateregakoli danasnjega politika govori precej o tem kako "egoist" je bil. Pa bi lahko nemoteno ropal 40 let
smirk-1.gif

Besedne igre so sicer debilne ampak ze pod "bratstvo" se razume tudi enakopravnost. Enotnost (jedinstvo) je pa v taksni mesani druzbi nujna.

Ti in Albanec sta imela skupno drzavo, skupno blagajno, skupno vse, ... Konkretno to pomeni od Albanca v Makedoniji kupi poceni solato in jo drago proda v Ljubljani in poceni pridelan sok (sadje iz BiH ali Srbije) drago proda Albancu., itd, itd. Glede na to da ni prav nic skupnega je presenetljivo da slovenska podjetja spet rinejo prav tja. Ce se ne motim je najvecja slovenska investicija zunaj prav mobilni operater na tistem koncu Balkana
smirk-1.gif

Si mlad, bos ze pogruntal zadeve
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Joj joj......v EU mamo skupni samo trg in euro kot valuto.......na balkanu so nas pa tlačil v umetno tvorbo po sistemu sovijetskih republik....kjer bi mel skupen jezik.....kulturo......gospodarstvo.......name it.......če bi komunizem skreno sa puta preveč v kake radikalne vode bi mel pa še skupne žene ker bi blo vse od vsacga.....prava hippy bannana republjik...svi goli pa ko šta voli
smile-1.gif

Skupni trg in valuto (dinar) si ze imel. Jugoslovanskega jezika ni bilo (ali taksnih ambicij), kulture tudi ne, slovensko gospodarstvo je bilo takrat bolj "slovensko" kot je danes npr. Mercator je bila takrat slovenski, zna se pa zgoditi da bo v oh in sploh EU postal "jugoslovanski"
grims-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.557
5.689
113
Da....ravno besedne igre......tudi povojne volitve 45 naj bi bile demokratične......pa niso ble...

Bratstvo se je pa razumelo kot enakopravnost po proporcionalnem sistemu......srbi z največ populacije z največ odločanja.....vsi ostali narodi pa potem po proporcih.......se prav albanezi bi govoril srbohrvaško in pika
smile-1.gif
Edino zanimivo da pa pri blagajni ni blo enakega proporcionalnega sistema

Kar se tiče rinjenja nazaj na balkan........ravno to je to kar me skrbi....te tvoji "turbodemokrati" vzgajani na fakulteti kumrovac.....ne znajo prekint te miselnosti....i opet rinejo na balkan več kot je treba.....da se ko za stara vremena opet pobratijo
bonk.gif

Civilna družba je hvalabogu začela rast........in je zelo zaskrbljena zarad tega ponovnega prekomernega bratenja...... WTF skupne balkanske železnice
bonk.gif

Zakaj pa ne rinejo na zahod......sej majo denar na kajmanskih......pa še za supersposobne se majo
sprasujem se.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Samo da so danes "demokraticne"
priden.gif

Zakaj blebetas o stvareh ,ki ti ocino niso prav nic znane? Josip imel "probleme" prav zaradi tega ,ker dopustil prevlado Srbije (uvedel APe). In prav zaradi tega so Srbi oziroma Milosevic po Josipu prevzel APe. "Albanezi" so govorili albansko, dokler Milosevic ni ukinil tudi to.

Na Balkanu se rine zaradi lazjega prodora na trzisce in ne zaradi neki tvojih bolanih umotvorov. Malce lazje je prodati Albancu slovenski proizvod kot razvajenemu Nemcu. Sicer je to tudi edino logicno, smisel posla je maksimalen dobicek in ne filozofiranje o vzhodu ali zahodu.

Kamele0N

23. jul 2008
42.557
5.689
113
Jusuf je mel probleme s srbi ravno zato ker je vas Albanezije preveč razvajal........in če slediš.......Dedinje vedno bolj in bolj propadajo in vedno manj srbov časti Jusufa....

Hm možno.......ampak če gledam Štaslandijo pa Bosno (srpski del) ....južnije još nisam išo........je vse bolj "Danke Deutchland" tko da mogoče da je rinjenje na balkan njim nek izziv po starih časih.....jugonostalgija....sam kej bajno pa ne bodo prodal več ker je že trg zasičen s tujci

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Jusuf je mel probleme s srbi ravno zato ker je vas Albanezije preveč razvajal........in če slediš.......Dedinje vedno bolj in bolj propadajo in vedno manj srbov časti Jusufa....

Hm možno.......ampak če gledam Štaslandijo pa Bosno (srpski del) ....južnije još nisam išo........je vse bolj "Danke Deutchland" tko da mogoče da je rinjenje na balkan njim nek izziv po starih časih.....jugonostalgija....sam kej bajno pa ne bodo prodal več ker je že trg zasičen s tujci

Nisem Albanec in prav nic jih ni razvajal. Pa tudi Milosevicu se je hebalo za Albance in jih nadlegoval zarad tega ampak zaradi Slovencev in Hrvatov. Ce smo ze pri tem....

Seveda ni vec mozno bajno prodajati ,ker se je nekdo zapustil trg in mislil (
stupid-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.557
5.689
113
Ta ideja o nadlegovanju Albancev zarad nas in Hrvatov me je zanimala od prvega dne ko si jo uvedel.......na dan z njo!
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Ta ideja o nadlegovanju Albancev zarad nas in Hrvatov me je zanimala od prvega dne ko si jo uvedel.......na dan z njo!
smile-1.gif

zagotovo bos na Internetu nasel dovolj virov
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ko smo pe že pri kreditih, se je cela juga v 45-tih letih zadolžila manj kot samostojna Slovenija v 20.tih letih. Kdo bo pa plačal slovenske dolgove? Pa še računaj, da je Slovenija od Juge podedovala ne samo kredite ampak tudi proemoženje (tovarne, stanovanja....) ki jih jenova oblast lepo prodala, kupnino pa spičkala bogve kam,( recimo v privatne žepe ). In bod siguren, da je bilo premoženja Juge več kot kreditov.

A praviš da se je juga zadolževala, da je raja lahko gradila hiše, Slovenija pa se zadolžuje da bogatijo samo tajkuni? kdo bo plačal? Ja res, ....there is no such thing as a free lunch

Prej boš dopovedal steni, kot določenim osebkom.

In kaj imamo mi od tega silnega premoženja vseh teh tovarn in strojev......ki ali propadajo ker se še sedaj kregajo po sodiščih odkoga so.......ali pa se je denar prelil v zasebne žepe na kajmanskih itd otokih???

Še stena bi prej dojela
smirk-1.gif

Zdaj je 2 MIO ljudi dolžno 2x toliko kot takrat na koncu 23 MIO.

S tem, da je takrat tud delavček imel kaj od tega. Kaj ima pa sedaj?