Citat:
Uporabnik 8888 pravi:Med in po vojni
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne razumem primerjave.Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Prisega je pa res zadnja stvar, ki se jo lahko očita domobrancem. Jaz imam recimo doma nekje en list na katerem piše, da sem prisegel JLA.![]()
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:A hint: oboji so prisegali zločincu![]()
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zločinec je zločinec, je pa res da je naš zločinec dal roko nad svoj narod, pa ne govorim o ti. kvizlingih, temveč o kmetu, učitelju, delavcu, verniku, demokratu....
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tudi to ni res... Prvi bi od tvojih prednih prednikov naredil milo, drugi je :
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tudi to ni res... Prvi bi od tvojih prednih prednikov naredil milo, drugi je :
Pa pognojil 3/4 slovenije!
A turbo pri demokratih pride od turbofolk kulture![]()
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:A hint: oboji so prisegali zločincu![]()
Ti resno primerjas Adolfa in Josipa?![]()
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
stieber, a ti sploh ves kaj pomeni semantika? dvomim, ker drugace ne bi pisal o nekih neposrednih omembah.
torej, ce v prisegi, dani leta 1944 pise; da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, potem to pomeni, da so posredno, a hkrati nedvoumno prisegli Dolfiju, ki je bil takrat vodja velike Nemcije, kot pise zgoraj...
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
pa da ne bo kdo mislil, da sem "Titoist". dalec od tega. menim da je bilo po vojni mnogo odlocitev napacnih (recimo povojni poboji, v kolikor so nastradali nedolzni, zenske in otroci, za izdajalce mi je vseeno, lahko bi jim edino prej sodili in jih pol pobili do zadnjega).
tudi vprasanje, ali je bil socializem prava pot, razumem da je marsikdo bil jezen, ker so mu odvzeli zemljo in imetje (tudi jaz bi bil), da so mu vsilili nek druzbeni red, ampak tako je pac bilo, bilo je za vse enako.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zločinec je zločinec, je pa res da je naš zločinec dal roko nad svoj narod, pa ne govorim o ti. kvizlingih, temveč o kmetu, učitelju, delavcu, verniku, demokratu....
Tudi to ni res... Prvi bi od tvojih prednih prednikov naredil milo, drugi je zgradil vecino Slovenije. Poleg tega da je ponudil vse vecini danasnjih turbodemokratov![]()
Samo mimogrede offtopicCitat:
Uporabnik alexx_ pravi:
.. razumem da je marsikdo bil jezen, ker so mu odvzeli zemljo in imetje (tudi jaz bi bil), da so mu vsilili nek druzbeni red, ampak tako je pac bilo, bilo je za vse enako.
A pri njemu pa ne velja da je nedolžen, dokler ni bil na sodišču pravnomočno obsojen .. tako kot pravite za domobrance?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
kako pa veš, kakšne prednike ima on? večina slovenije je bila že zgrajena. josip jo je pahnil tisočletje nazaj...
No ja, delavci in kmetje so si v tistih časih na veliko gradili hiše. Danes si to lahko privoščijo le redki.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Na del izdajalskega naroda, za drugi sta se cedila med in mleko.