marze pri prodajalcih novih avtomobilov?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Danes videl ponudno za kombija. -21%... Konkretno za vw. Javne ustanove (šolstvo) imajo po "standardu" ta procent. Tudi pri drugih znamkah je popust zelo podoben.

Zanimivo... Se bo treba "pridružit" nekam...

Ja, saj tega je kr dost, posebne ponudbe za skupine in večja podjetja. Recimo tudi nabavne cene za službene Audije za Lidl so smešne...
shocked-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Ko berem tole imam en nasvet za vse pametne;

tistim, ki menijo, da prodajalec dobro zasluži - po mnenju nekaterih preveč - predlagam, da odprete firmo, salon vozil in začnite s prodajo. Čez noč boste obogateli! Posel stoletja.

Seveda, če bom bo kdo podaril zemljišče, naredil prodajni salon, podaril orodje, za vaše zaposlene organiziral brezplačno (sicer draga) šolanja ipd. Na koncu bi bilo pa dobro, da da bi znalo odgnati vse kupce popustov, ki letajo od enega trgovca do drugega in ciganijo za 50,00 EUR med tem, ko marsikdo ne zna cenit trgovca, ki se z vami ukvarja in vam da vozilo na test. Pomembno je, koliko je kdo na testu avto uničil in pa to, da greste lahko s ponudbo mahat konkurenci ali pa jamrat na forum, kjer je bilo 3,99 EUR prihranka.

Če pa že niste podjetniki in ne mislite imeti svojega salona pa morda v razmislek, kupite vozilo, ki si ga lahko privoščite in ga lahko vzdržujete. Ne pa, da potem nosite olje sami k mehaniki. Če je tukaj kdo od vas gostinec me zanima, kako bi bilo, če bi stranka prinesla v gostilno 20dkg mesa in "srednje pečenega prosim".

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zabavno mi je da v gostilni noben ne pomisli da bi svoje pivo/meso/fržol prnesli s seboj pri mehanikih pa...
Meni je zabavno to, da nisi pomislil, da v gostilni s mesom in fižolom še ''nekaj'' storijo, preden ti ga servirajo na krožniku. In to ''nekaj'' ne obračunajo extra. Mehanik pa olje obračuna extra, tisto ''nekaj'', kar stori z njim, pa ponovno obračuna extra. Ali pač ne?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
zabavno mi je da v gostilni noben ne pomisli da bi svoje pivo/meso/fržol prnesli s seboj pri mehanikih pa...

confused-1.gif

pri raznih praznovanjih, sedminah,... bolj na vasi večinoma prinesejo svoje pecivo
tongue-1.gif

glede olja pač igra mačke z mišjo:
uporabniki načeloma lažje prenesejo visoke cene materiala, kot storitev,
servisi so "kreativni", nekateri uporabniki tudi
smirk-1.gif

staraplosca.press
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
A ti ne računa posebej menjavo olja oziroma delo in posebej olje? In to olje precej dražje, kot drugače stane olje? Ni tako? Je pri vas drugače? V gostilni mi zaračunajo zrezek in to precej dražje, kot stane ta zrezek v trgovini. Samo razlika je, da mi ne zaračunajo posebej še pripravo zrezka.
P.S. Drek in urin, lahko tudi kaj drugega pustim tudi v gostilni. Pa ne računajo spet posebej za to.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Zgleda se pri Porscheju ne bojijo popustfehtarjev, če si upajo maržo javno povedat.
grims-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Mehanik šraufa.
Prodajalec olja prodaja olje.
Zastopnik zastopa.
Prodajalec rezervnih delov pri uradnem zastopniku pa prodaja rezervne dele.
Mehaniku nihce nicesar ne oporeka.

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Mehaniki ne goljufajo. To ni goljufija. Pač ceno imajo takšno kot jo imajo. Storitev toliko in toliko in olje toliko in toliko. Če ti ni všeč greš drugam.

Mehanik se tudi sam odloči, če ima dovolj zaslužka samo s postavko "storitev" in ti pač prineseš svoje olje ali odtali material. Lahko pa reče "ma tega se jst ne grem, ali vse v kompletu ali pa pojdite drugam..."

Zelo podobno, kot stranke za klime. Klimo kupijo v "šparu, harviju, baubau,...", sami zvrtajo luknjo, zmontirajo konzole... In potem klic: "ali mi pridete samo priklopiti klimo, vse je že pripravljeno." In jaz se lahko sam odločim ali grem to narediti ali ne in konec koncev tudi ceno sam postavim. No v 99% sem za takšne predrag. Sem zato nategun? Ne vem, pač sem si postavil spodnjo mejo, za katero grem na lestev in sem kasneje pripravljen poslušati kakšno reklamacijo bi imeli, ker je klima po 9 mesecih glasna, pa da prodajalec pravi, da naj pogleda tisti, ki je montiral... Nekateri pa verjamem, da pridejo in to naredijo za 30€. Tako pač je. Konkurenca.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Povej alkoholik, je to normalno?
Olje Elf 5-40 5l
- na Mimo****e je 22 evrov
- na orig.servisu je 85 evrov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.917
113
v lokalni ostariji
ali je olje polnjeno v isti rafineriji?

ker se dogaja, da je recimo olje polnjeno v eni X rafinariji v črnem uvozu veliko cenejše...

drugače pa koliko % popusta pa da orig. servis na olje?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
ali je olje polnjeno v isti rafineriji?

ker se dogaja, da je recimo olje polnjeno v eni X rafinariji v črnem uvozu veliko cenejše...

drugače pa koliko % popusta pa da orig. servis na olje?

Zna biti vsaj toliko verjetno, kot da je olje v štacuni slabše, tudi to, da na servisu noter nalijejo pač nekaj - in samo oni vedo kaj. Kaj misliš, kam gredo vse tiste velike kličine poceni olj, ki se pri nas prodajo (in pri katerih zraven recimo dobiš TV, če ga dosti sodov kupiš)?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.338
9.572
113
EU
Citat:
a veš tommy če pa nategujejo mehaniki...

Sosed se je ženil in je bila fešta v gostilni. Vso pecivo prinesla žlahta s seboj za 80 ljudi. Gostilničar dal na krožnike in postregel na mize.
grims-1.gif