Covid-19 Maribor protesti - maske dol, vlada pa v zapor

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.904
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
Od časa odprtja šole do zaprtja v tej zadnji rundi. Pri 485 učencih smo imeli 7 potrjeno pozitivnih in 2 poz učitelja. V obeh primerih je okužba ostala znotraj razreda in se ni razširila po ostalih razredih (zaradi teh 7 učencev so bili skupaj 4 razredi v karanteni). Če pogledam fabriko, ki je glavni delodajalec v občini je teh okužb xy krat več.
V vrtcu kjer je tamala ni bilo v tej zadnji rundi nobene okužbe. So jo meli v prvi rundi zaprtih šol. V šoli kamor hodi tamala ni bilo nobenega razreda okužena. Bila je samo moja, ki je bila itak doma v karanteni.
Zakaj je šola zaprta, fabrika dela dalje brez omejitev?
Ne nakladaj. Pri nas so otroc ostali doma v karanteni zaradi učiteljev in vzgojiteljic.
 
13. jul 2011
2.677
625
113
Je tako. Situacija je zajebana - za vse.

Problem šol je, da gre za relativno veliko koncentracijo ljudi na majhnem prostoru, za daljši čas. Verjamem, da se trudijo, ampak fizikalnih zakonitosti se ne da pomesti pod preprogo.
Tudi delovni kolektivi so problematični, ampak vseeno mislim, da je v večini le teh manj interakcije kot v šolah.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sad

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ni res. V našem kraju gre porast okužb na račun odprte šole.
Ni šola edini vektor, je pa, sedaj ko so domovi vsaj začasno rešeni, daleč največji.
V šoli in vrtcu se ne da izvajati takih ukrepov kot v trgovini, muzeju, cerkvi... celo na delovnem mestu se da uvesti ukrepe, ki jih v šoli ni mogoče, oziroma jih nočemo.
Bolje da so cerkve zaprte, pa žegnajo na daljavo in nabirajo tiste fičnike prek paypala, kot da so šole zaprte. Se ti ne zdi?
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Načeloma inaš prav. Problem je, da je situacija taka, v kateri svet že dolgo ni bil. Najbrž je že jasno, da je v tej situaciji težko biti pameten. Celo strokovnjakom in ne samo našim. Nenehno je treba tehtati med raznimi metodami in ukrepi, njih želenimi učinki in morebitnimi posledicami. Zagotovo je bilo in še bo v vsem tem veliko mimosunov, ampak nihče tega ne more vedeti vnaprej. In vedno nad vsem skupaj stoji senca težjega poteka, možnih hudih posledic bolezni ter kolapsa zdravstvenega sistema.
Načeloma se je stroka tega lotila, kot bolan srat.
Nisem epidemiolog, niti v zdravstvu, pa saj ne rabim bit, da je to kristalno jasno.
Pravzaprav se je pokazalo, da smo zahodnjaki (EU, ZDA) eni navadni nesposobni brezjajčni pussy-ji, trenutno situacija to vedno bolj in bolj potrjuje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Vse odpret in potem? Kaj bi ti naredil? Jutri bo sneg a boš driftal na letnihali boš šel k tašči fehtat avto kot včasih?
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.526
14.130
113
Policisti so na včerajšnjem mariborskem protestu izvedli 28 postopkov ugotavljanja identitete, uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo pet plačilnih nalogov, izrekli so dve opozorili in podali bodo en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja. “Žal tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo. Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok,” so še sporočili iz PU Maribor.

 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Vse odpret in potem? Kaj bi ti naredil? Jutri bo sneg a boš driftal na letnihali boš šel k tašči fehtat avto kot včasih?
Po enem letu in treh tednih stroka še vedno ne ve, kaj deluje in kaj ne. A je to stroka?
Kaj bi naredil? Jah, ne vem, po TV jokal da sem še sam jezen nase :nigladek:
Danes ni snega, ful ma to veze s konjskimi dirkami.
BTW, do tašče imam 20 km, do šihta pa 2 metra. :zavijazocmi:
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem že tle.

1617647575934.png