Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Še bolj je pa absurd, da voziš avto, ki je nekoč res bil 60k€, kupiš ga za ceno polno opremljenega Clia, gleda se ga pa đše vedno kot 60k€ + voz.
To bo verjetno problem v johanessovem primeru. Ravno imel primer soseda, ki ni ravno naloadan, da rečem in je bil v zobeh zaradi BMW-ja 5-ke. Večinoma v zobeh tistih, ki imajo nove Cliote, Megane, Golfe in podobne zadeve. No, malo nazaj je prodal tega BMW-ja (530d, letnik 2005 se mi zdi, precej naloadan, pa ene trikrat skotan pred tem
Sicer pa, se mi zdi, da smo v avtomobilizmu. Morda bi lahko johannes odprl temo v zdravju in naj tam predebatira to svojo teorijo. Se pravi, če imam ničvreden avto potem lahko žrem maščobo, olje za pol EUR-a, kadim, pijem alkohol in vse ostalo. Če pa imam dober avto, potem sem pa bedak, če to delam.
@johanes: vsa čast, da si brez avta. Lepo, jaz ga tudi po mestu ne rabim, ampak nekateri rabimo avto za delo, ne da nam je podaljšek. Tako da, ta tvoja teorija o prioritetah malo pade. Namreč vsaj pri meni je tako: ni avta, potem tudi olja za pol EUR-a ne bom jedel, ker ne bo prihodka.
Upam, da ne bom v penziji tak kot ti in ostalim solil pamet, kako so neumni, ker imajo avto. In se hvalil, koliko prišparam, ker ga nimam.
Drugače pa delim mnenje, da je kupovanje avtomobila nad svojimi zmožnostmi, najmanj nespametno. Ampak, če nekdo rad zaradi avtomobila je zelje in krompir, potem je to popolnoma njegova odločitev in se v to ne bom spuščal. Ni moj denar, ni moja stvar. Če ima kdo boljši avto od mene, me tudi ne boli. Imam pa par ''problematikov'' okoli sebe, ki so se zadolžili in bi potem jokali, kako je težko, itd. No, ko to začnejo, jim povem, da nisem njihova mama, da bi poslušal to jokanje in je zadeva zaključena. Spijemo pivo, tema je pa druga.