Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
dobro no, celo dramo si opisal. Hočem rečt, da ne bi vozil xsare, če bi imel 2kilo neto na mesec.
no, če te glih zanima glede plače se lahko tudi oglasis v lj, pa vidiš plačilno.
Ampak ok, recimo da delam 2 do 3k mesečno, vse sama avtocesta, vozim po omejitvah, najraje na tempomat. Poraba me ne boli.
Hotel sem imeti enoprostorca, takega, ki slovi kot precej zanesljiv z neproblematičnim dizel motorjem, ki je pogost na naših cestah.
Na koncu je ven izpadla xsara picasso z 2.0 hdi motorjem in dobil sem res dobro s 160.000 realnimi km in zamenjanim jermenom. sicer tudi s porajsanimi odbijači, ampak ok, sem ga tudi jaz že rajsnil.
Avto mi je pač orodje, raje vidim, da je malo starejši, da me ne boli, ko vanj mečem kolesa, otroške vozičke, smuče, cepine, dereze.
Razmišljal sem tudi, da bi dal malo več, ampak čez deset definitivno ne bi šel. Gledam sem tudi c4 picasso, pa so mi bili grdi, vsi sumljivi pa 1.6. hdi ni bil ravno pohvaljen. prav tako nisem vedel, ali bi se z enim c4 picasso za še enkrat več denarja, še enkrat bolje, varneje in zanesljivejše vozil. No ugotovil sem, da se ne bi in sem kupil, kar sem kupil.
zaenkrat sem zadovoljen, verjetno ga bom vozil dve leti, potem se ga pa znebil za 500 eur manj. verjetno bom poleg rednih servisov vanj vtaknil še za 500 eur nepredvidenih stvari, sigurno pa z njim ne bom ostal na cesti.
Da o tem, da so gume zgornjega cenovnega razreda 185 65 r15 zanj prišle celih 260 eur z menjavo vred sploh ne govorim in o tem, da moj vaški mehanik vozi isti avto in ga pozna v nulo tudi ne.
pač jaz nimam niti prekratkega tiča, da bi moral to kompenzirati s še vedno povprečnim avtomobilom za 30k, niti nobenega veselja sedeti v avtu, zato mi to zadostuje. Sedi se pa udobno in enoprostorec je res super!!! In to šteje.
za 3600, ki jih prišparam, ker ne plačujem fafinga sem pa raje malo več frej ali pa grem na fajn dopust.