Mali oglasi: zabavne podrobnosti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
napisal. Mislim kere fore no....kok moraš bit hlod, da ne veš koliko ti pije lasten avto
rolleyes-1.gif

Kolk morš bit pa manično natančen, da vsak porabljen cent zapisuješ v excel tabelico?

Nebi vedel, vprašaj koga, ki to počne.

Je pa pomoje bolje vodit evidenco za vsak porabljen cent oz. da imaš porabo naštudirano na četrto decimalko natačno kot pa da nimaš pojma koliko ti pije lasten avto, kljub dejstvu, da so osnovne porabe napisane že v homologacijskem kartončku, v detajle si pa lahko zračunaš za vsak tank posebej, če že nimaš BC-ja. No.. razen, če si kak maharadža, potem pa je to povsem razumljivo, da ne veš za porabo, saj se ti gladko j3be zanjo. Tukaj na forumu so pa takšni odzivi na moj post kot da je normalno, da ne veš, koliko ti pije avto, a v kakšni drugi temi se folk hvali ravno z majhnimi porabami na par decimalk natačno
grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Je mogoče kdo pomislil, da je prodajalec enostavno sit tega, da ga vsak potencialni kupec prvo vpraša, kolk stvar pije in da je to razlog za napisano?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Verjetno je to res vzrok ampak mene osebno bi tudi zanimalo kakšno porabo ima nek avto, ki ga bom mogoče kupil, se ti ne zdi? In ja, povprečno porabo določegena modela avta lahko izveš tudi drugje ampak to sedaj nima veze. Če prodajaš neko stvar bi lahko napisal njene karakteristike. Razen, če res nima pojma ker dejansko tanka vsakič za npr. 20€ in mu je ravno za vse ostalo, važno da je meca v igri
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Verjetno je to res vzrok ampak mene osebno bi tudi zanimalo kakšno porabo ima nek avto, ki ga bom mogoče kupil, se ti ne zdi? In ja, povprečno porabo določegena modela avta lahko izveš tudi drugje ampak to sedaj nima veze. Če prodajaš neko stvar bi lahko napisal njene karakteristike. Razen, če res nima pojma ker dejansko tanka vsakič za npr. 20€ in mu je ravno za vse ostalo, važno da je meca v igri
smile-1.gif

In ti kot kupec bi seveda verjel porabi, ki bi jo rekel nek prodajalec avtomobila?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Dvomim, da ne veš, saj ti že BC kaže neko približno vrednost. Že to je tak odatek, da ne moreš reči, da ne veš koliko ti pije, če že vsaj na približno veš koliko ti pije. Podobna fora kot Nigel nekaj postov nazaj, avto pije med 5,5 in 7 litri, kakšno ima sedaj porabo? Ja verjetno nekje med 5,5 in 7 litri na 100km a ne?
grin1.gif

Če je pa vprašanje koliko ti pije avto na 100km na 4 decimalke natačno ob temperaturi zraka 23,7 stopinje in s polno naloženim avtom potem bi pa razumel, da je odgovor "ne vem koliko mi pije moj avto".

P.s. meni BC laže za cca.15-20% v minus, na vsake toliko si preračunam še ročno pa vseeno vem, da mi pije v povprečju med 5.7 in 6.4. Damn i'm good
cheer.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

In ti kot kupec bi seveda verjel porabi, ki bi jo rekel nek prodajalec avtomobila?

Da. Kaj pa naj, dvomim v vse kar mi prodajalec pove? Zato pa si že v štartu poiščem dobrega prodajalca oz. zaupanja vednega posrednika, a ne Drifter?
grin1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Sploh ne razumem kaj imate tolk za nabijat okrog porabe. Tudi sam sem imel pred leti avto kateri je kuril od 6,4 do 8,5 odvisno od tega kje sem vozil,kako za vraga boš potem rekal avto kuri toliko in toliko?
prejšnji je kuril 8,5 ves čas naj bo to čez Ljubelj ali pa na morje, trenutni ne odstopa od 8. najbrž bi še v prostem padu kuril toliko

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...
Da. Kaj pa naj, dvomim v vse kar mi prodajalec pove? Zato pa si že v štartu poiščem dobrega prodajalca oz. zaupanja vednega posrednika, a ne Drifter?
grin1.gif

A ti, ko kupuješ rabljen avto od "zaupanja vrednega prodajalca", tebi je odločilen faktor poraba? Imel boš na voljo dva enakovredna avtomobila (letnik, izvedba, kilometri) in potem se boš odločil na podlagi tega, da bo prvi prodajalec reke (dokazal z Exel tabelo), da njegov pije 5,932 l/100km, drugi bo pa rekel dobrih 6 l/100km?

A se ti ne zdi, da enak avto z enakim motorjem pije približno enako? In približne porabe ne moreš najti nikjer na netu?
Če ti je poraba bistven faktor, potem verjetno ne iščeš V6 bencinarjev, pri 1,6 turbodizlu (istega proizvajalca) pa hudih razlik ne bo.

Razen če ne naletiš na obsedenca s porabo, ki svojega turbodizla še ni zavrtel nad 2000min-1 in se hvali z vsaj 0,5l nižjo porabo, kot je običajna za tak avto. Ampak takega bi se jaz v širokem loku izognil, še posebej, če ima avto DPF...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Ni odločilen faktor, me pa definitivno zanima. In ja, približne oz. povprečne porabe za marsikateri avto brez problema najdeš na internetu. AEnaki avtomobili z enakimi motorji pa bodo pili podobno, zato pa tudi me zanima podatek o porabi, saj je z mototjem lahko kaj narobe, če je poraba pri določenemu avtomobilu višja od povprečja z nekaj tolerance zaradi različnih načinov vožnje). Lahko pa da enostavno ne pozaš avtomobila, ki te je začel zanimati in bi ga morda kupil in te enostavno zanimajo okvirne številke, saj nimaš pojma koliko pije kakšen avto in potem to pač vprašaš prodajalca poleg ostalih informacij, ki te zanimajo. OMG, kakšen psihičen napor se s tem nalaga na prodajalca, da me ni sram, da ubogega človeka tako nadlegujem s takšnimi več kot očitno nepotrebnimi vprašanji, da ne rečem bogokletnimi glede na odzive....

Ampak saj je kul, očitno je kar na lepem normalno, da nihče ne ve, koliko mu pije lasten avto in pa da je sama poraba totalno nepomemben podatek pri nakupu avtomobila
roza.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bo poraba odstopala od povprečja modela, bo v primeru višje to prodajalec zamolčal, v primeru nižje, pa prodajalcu itak nihče ne bo verjel (itak pa je to samo zaradi njegovega načina vožnje). Sam boš pa odstopanje navzgor opazil šele po dolgi vožnji, na kar pa noben prodajalec ne bo pristal.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Nebi vedel, vprašaj koga, ki to počne.

Je pa pomoje bolje vodit evidenco za vsak porabljen cent

Po tvoje.

Po njegovo pač ne. Ni treba, da je hlod, ker ne paše v tvoje računovodske okvirje...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Vsakemu svoje, nekateri pač tankajo in plačujejo. Nekateri tudi vse stroške stanovanja pišejo, drugi jih pač enostavno plačujejo.
Ni pa zato z nobenimi nič narobe. Dokler seveda ne začnejo vsiljevati svoje volje drugim ali jih imeti za bedake.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
V konkretnem primeru je tipo hotel povedat najbrž, da se mu gladko je-be za porabo in naj ga folk ne gnjavi s tem. Najbrž je primerna takemu motorju, itak če kupuješ tak avto veš približno kaj lahko pričakuješ.

S tem ko je napisal, da ne ve koliko je poraba je dal impulz [cenzura]čkom naj ne kličejo in sprašujejo takih bedarij. Če pa avto zaradi kake napake nenormalno pije, bo pa itak bodoči kupec zvedel verjetno šele prepozno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Možno da se mu j3be za porabo in noče da se ga gnjavi s tem...ampak potem naj to tako napiše, da ne želi biti nadlegovan z vprašanji o predmetu, k ga prodaja in verjetno želi prodat. Tako pa so potem tri opcije: ali je buđa pa se mu res j3be za porabo saj je poln keša, ali jo ve pa se je zlagal, da je ne pozna (kar je glupa izbira ampak najverjetneje realna) ali pa je dejansko tak hlod, da se mu dejansko ne sanja o porabi, kar bi kot dober lastnik poleg ostalih stvari o lastnem avtu moral vedeti. Pač obstajajo tudi ljudje, ki ne poznajo porabe lastnega avtomobila, ne poznajo moči, nimajo pojma kako menjati gume in privijačiti platišča pa še marsičesa drugega ne, kljub temu, da bi vse to moral vedeti vsak, ki prejme v roke vozniški izpit in si lasti avto.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Vsakemu svoje, nekateri pač tankajo in plačujejo. Nekateri tudi vse stroške stanovanja pišejo, drugi jih pač enostavno plačujejo.

Ampak višino teh stroškov pa poznajo oboji, tako da je to neprimerljivo s tem stricem, ki "ne ve", koliko mu pije avto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Možno da se mu j3be za porabo in noče da se ga gnjavi s tem...ampak potem naj to tako napiše, da ne želi biti nadlegovan z vprašanji o predmetu, k ga prodaja in verjetno želi prodat. Tako pa so potem tri opcije: ali je buđa pa se mu res j3be za porabo saj je poln keša, ali jo ve pa se je zlagal, da je ne pozna (kar je glupa izbira ampak najverjetneje realna) ali pa je dejansko tak hlod, da se mu dejansko ne sanja o porabi, kar bi kot dober lastnik poleg ostalih stvari o lastnem avtu moral vedeti. Pač obstajajo tudi ljudje, ki ne poznajo porabe lastnega avtomobila, ne poznajo moči, nimajo pojma kako menjati gume in privijačiti platišča pa še marsičesa drugega ne, kljub temu, da bi vse to moral vedeti vsak, ki prejme v roke vozniški izpit in si lasti avto.
Po tvoje so lahko lastniki avtomobilov samo picajzli, katerim je avto objekt čaščenja?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Nikakor ne. Odgovorne osebe, ki so sposobne upravljati s svojo lastnino in jo nadzorovati pa že. Ampak saj vemo, da se v Sloveniji na cestah najde vse mogoče in nemogoče. Pa daj mi prosim še razloži, kako si prišel do tega da so lahko lastniki avtomobilov samo picajzli, katerim je avto objekt čaščenja? I mean WTF, torej če poznam delovanje lastnega prevoznega sredstva in znam poskrbeti zanj v različnih okoliščinah sem picajzel, ki časti svoj avto?
aplauz.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz določene stvari vem, z določenimi se pa ne obremenjujem.

Pa se mi hebe za avto. Zgonim iz zavržem, brez vmesnih nepotrebnih stroškov ali čaščenja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.523
2.895
113
v lokalni ostariji
in kaj ti pomaga če poznaš svoj avto "v nulo"?

avto je zato da se vozi! nimaš kej filozofirat...

isto kot eni znajo uporabljat Windows-e in office a ne vedo kaj je to trdi disk in kaj RAM... pa kaj potem?