mali novi hibrid

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Niro ni "mali" hibrid, niti ni poceni avto.

Poraba bo po mojem mnenju, glede na spritmonitor stevilke zelo blizu C-HR, vsekakor je bolje računati na kak dcl več kot pa, da si potem razočaran ker ne gre na 3.5 l. Torej nekje 4.5 zelo odvisno od kilometrov do službe, če jih je zelo malo bo poraba višja, ker se pač vsak motor mora enkrat ogreti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Unemu prej: Niro ni mali.
Gasper008 : nam je chr na normnem 5,2 porabil, je pa res, da sredi zime, v mrazu in na zmiskih gumah. V nasprotnem primeru bi bilo tam okoli 4,7 ali 4,8 glede na izkupnje med zimsko in letno varianto. Torej je yaris na normenm za skoral liter (oz za cc 20%) varčnejši (kar je logično glede na velikost in maso). Sem zihr, da bi na tipičem commutu moje žene bil zlahka pod 4, na kakem z malo več umirjene vožnje izven naselja pa še nižje. SPloh, če ne bi ona vozile, ker ni najbolj nežna z gasom :cheer:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Unemu prej: Niro ni mali.
Gasper008 : nam je chr na normnem 5,2 porabil, je pa res, da sredi zime, v mrazu in na zmiskih gumah. V nasprotnem primeru bi bilo tam okoli 4,7 ali 4,8 glede na izkupnje med zimsko in letno varianto. Torej je yaris na normenm za skoral liter (oz za cc 20%) varčnejši (kar je logično glede na velikost in maso). Sem zihr, da bi na tipičem commutu moje žene bil zlahka pod 4, na kakem z malo več umirjene vožnje izven naselja pa še nižje. SPloh, če ne bi ona vozile, ker ni najbolj nežna z gasom :cheer:

Tole bi moral sprobat. Yaris ima eno generacijo starejši hibridni sklop kot CHR.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Vem, sem pretiraval, poraba bo nižja kot C-HR, ampak vseeno 3,5l doseže redko kdo z Yarisom, z normalno uporabo skozi celo leto. Pa treba je vedeti, da ima Yaris eno generacijo starejši hibridni sistem, vmes so ga morda posodobili, ampak vseeno se mi zdi, da je bila pri Yarisu cena na prvem mestu, novejši hibridni sklop bi sigurno prinesel še okrog 10% prihranka.

Po BC bo poleti res morda kdaj pa kdaj kazalo 3,5 l, ampak zima, pa napaka BC, sem pa tja kakšne krajše vožnje do trgovine, pa kakšen kos AC se vedno najde... pa potem hitro nanese 4,5 l. Pa seveda razdalja, če imaš do službe 5 km, potem o 3,5 lahko samo sanjaš, če imaš 20 km pa je to že dosegljivo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Vem, sem pretiraval, poraba bo nižja kot C-HR, ampak vseeno 3,5l doseže redko kdo z Yarisom, z normalno uporabo skozi celo leto. Pa treba je vedeti, da ima Yaris eno generacijo starejši hibridni sistem, vmes so ga morda posodobili, ampak vseeno se mi zdi, da je bila pri Yarisu cena na prvem mestu, novejši hibridni sklop bi sigurno prinesel še okrog 10% prihranka.

Po BC bo poleti res morda kdaj pa kdaj kazalo 3,5 l, ampak zima, pa napaka BC, sem pa tja kakšne krajše vožnje do trgovine, pa kakšen kos AC se vedno najde... pa potem hitro nanese 4,5 l. Pa seveda razdalja, če imaš do službe 5 km, potem o 3,5 lahko samo sanjaš, če imaš 20 km pa je to že dosegljivo.

Zima, nizke temperature pri hibridu zelo vplivajo na porabo. Potem pa še konfiguracija terena. Lahko imaš veliko razliko v povprečni porabi v eno ali drugo smer. Velik vpliv ima tudi način vožnje, koliko lahko in znaš izkoristiti jadranje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
En od bližnjih se vozi s prenovljeno Yarisko hibrid lanski letnik. Jajcanje 3km v eno smer (večinoma) prinese porabo 5 litrov.
Prejšnji bencinski jajček z ročnim menjalnikom je imel dobra dva litra višjo porabo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si

Zato sem pa napisal: samo v toplejšem času, samo če je vmes nekaj lepe vožnje.
No ja, 4,5 na chr je v toplih dneh z 9 km po predmestju / mestu. Od tega je 1 kos 2km brez semaforja. OStalo od semaforja do semaforja. Prejšni avto (priblićno enako velik, le bencinec - Verso) je imel 8,5 v istih razmerah.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A imamo tu koga s Toyote? Me zanima dobra ponudba Yaris hibrida Sol TSS.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Slišim v drugi temi da ste nabavili Yarisa, koliko je bila potem cena, če je skrivnost lahko na ZS. Malo kalkuliram za menjavo Priusa, ker bi za tako uporabo prav prišel manjši avto.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dobiš ZS, ker sem obljubil, da cena ne gre v javnost. Ne vem če je najnižja, je pa ugodna in komot ker bo avto prevzet v MB in lahko starša hodita tja "težit". ;)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Glede porabe Yarisa hibrida nam je v salonu rekel, da bo realno 4,5 +-, ko sem na testnem pogledal BC je bila okoli 6, ampak to ni glih merilo. Sam sem bil kar ponosen nase ko sem na povratku iz Hoč v MB spravil na 4 litre. Mislim, da bosta moja v začetku kar krepko čez 5L imata še bolj "lada" občutek na pedalu.