Majhni dizli

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
moj glas je se vedno golf IV SDI ali pa kaksen manjsi avto bencinski....

To se je tekom let obneslo

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz se nisem nič opekel. Kar sem povedal precej drži
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sdi je glede porabe in zmogljivosti čista katastrofa. Sem to kanto nekoč imel za služben voz. AC je za ta avto smrt, saj ne gre nikamor, pije pa 7 litrov. Sem se skoraj jokal ko so me s tem sranjem poslali v njemačko
bonk.gif
Bolj zmogljiv in bolj varčen, predvsem pa tišji je vw 1.4 tdi

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
AC je za ta avto smrt, saj ne gre nikamor, pije pa 7 litrov. Sem se skoraj jokal ko so me s tem sranjem poslali v njemačko
bonk.gif

Jaz bi se tud
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tudi jaz sem to vozil v avtošoli. ampak takrat mi je bil super, ker se je kanta pokvarla med izpitno vožnjo in mi jo skrajšala za 20 min
cheer.gif

je pa res ja, mi smo trije komaj kaj dosegli 140 km/h, dere se nenormalno, pa tudi pije pretirano. vsak sodoben 1.3, 1.4 traktor mlinček je biser proti temu

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
rofltud jst sm vozil SDI (Golf IV) v avtošoli in tudi men se je avto pokvaril med vožnjo, vendar ne med izpitno. Sem pa imel srečo,da se je avto pokvaril v bližini Summit avtocentra, kjer so lih takrat bli tastari, ki sodal nekaj montirat v avtu hahaha
Drugače pa SDI je za po mestu idealno, AC pa bolje da ne vidi, ker ne gre nikamor. Če se prav spomnim sem zelo težko prišel do 130km/h,pa sem bil sam z inštruktorjem! Jajca vglavnem

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Očitno, ti ni jasno, da z agilnostjo ne mislim pospeškov in kdo hitreje pride od semaforja do semaforja:p
Tako da je tvoj komentar v celoti brezpredmeten.

Enkrat vozi v mestu na isti relaciji isti avto z dizlom ali bencinarjem, pa boš morda uvidel kaj hočem povedat.

PS: Sam vozim dizla, pa bi ga v mestu takoj zamenjal za bencinarja. Izven sem pa z njim na njegovem ''domačem terenu''
cool-1.gif

Potem pa razloži, kaj si mislil z agilnostjo po tvoje.
Sem vozil oboje, po istih relacijah, daljše obdobje (leto in več). Še lani takšen čas sem vozil bencinarja s 116 KM in je bil po agilnosti pogreb v primerjavi s Cliom dCI. V mestu. Pa to ni bil edini bencinar v mojem življenju, razmerje je kar 50:50. Res pa v zadnjem času preferiram dizl zaradi daljših voženj, prihranka pri gorivu ter zadovoljstva s pospeški, hitrostjo in odličnim navorom.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Malo preračunavam, ali bi se mi izšlo s prodajo mojega in potem nakupom dizla. Ne bi rad dodajal preveč denarja za avto. Iščem nekaj takega, da bom praktično zamenjal, oz največ jurja dodal.
Za mojo gajbico bi dobil 4.5k, mogoče tudi 5, če bi vztrajal s prodajo.
Po drugi strani pa sem zdaj prišel na porabo 7,7 litra/100. Če bi res pazil, bi mogoče prišel celo na 7.2. Zgodovino avta tudi poznam... Tako da če bom kje zasledil kakšno dobro ponudbo, bom šel v nakup, drugače se mi pa ne mudi tako blazno. Cca v 3 mesecih bi napravil zamenjavo...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Heh.......je blo na prvi strani o raznih yarisih D4D. Delu kot študent na toyoti smo zamenjal krneki 1,4d mašin na yarisih! Pijejo olje pač ker so obročki tovarniško napačno narjeni! Niti ni tok napačna stvar......kupš tacga (ker je blo govora o rabljenem) kateremu še niso zamenjal mašine (majo mensezdi podaljšano tovarniško garancijo na 7let oz nevem kolx kilometrov) dolivaš olje dokler se ti da nardiš xy kilometrov pa greš na servis zajokat da ti pije olje...si par dni brez avta ...zamenjajo mašino in maš obnovljenga yarisa (razn menjalnika k etak ne gre pa sklopke mensezdi) Mel bleme tud razni 2,2d4d nove corole pa 1,8 bencinarji v tastarih corolah

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Imel starega Yarisa 1.4 D4D letnik 2003, napravil z njim 165.000 km preden je šel v zamenjavo za nov model. Med servisi mi nikoli ni bilo treba doliti niti deci olja. Sedaj imam nov model z 90 KM 1.4 D4D, trenutno 55.000 km in tudi ta zaenkrat nič ne pije. Tudi nisem od nikogar slišal, da so 1.4 D4D motorji problematični, tako, da se mi zdi, da preprosto nakladaš.
smile-1.gif

Od Toyote imajo z oljepitjem težave kvečjemu z 2.0 D4D motorji. Nekaterim so dobili tudi zastojn menjavo polmotorja zaradi tega problema.

Ogo

5rG

Pripravnik
28. jun 2008
36
0
6
41
jst mam ibizo SDI...... zadeva zame čist prepočasna
smile-1.gif
, ampak po avtocest se jo čist lepo da pelat 140, po klancih se jo stisne tud na 180 (preverjeno z GPS)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Meni se tudi zdi, da malo naklada.
grin1.gif
En bližnji sorodnik dela na toyoti in je povedal, da je malo težaven motor edino v avensisu - 1.8 literski, bencinski, da zna malo olja spit, zato priporoča raje 1.6 ali 2.0 bencinski motor.
To za yarise kar je pisal kameleon je pa kar neki.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
No pol sm se pa eno leto kot študent prasku po jajcih......še posebi kdar sm stranki blok od 2.2dizla al pa 1,8 bencinarja pisu na račun...oz reklamacijo!!! Tud 1,4dizlov je šlo kr neki!!! 2,0dizli so bli bp!!!!!!