Luka Koper in banane

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Kaj zdej a je Slovenija banana republika al ne
confused-1.gif
Normalno, če pa imamo v luki zaposlenega edinega človeka na svetu ki zna ukriviti banane in poskrbeti da dozorijo. Svet bo ostal brez banan, če on izgubi službo. In službo bo izgubil če izet ne bo več banan vozil v koper.

Poglejte video prispevek, kako je zorenje banan res enostaven postopek, kot pisarite nekateri. Sedaj za to skrbi računalniški program, pred leti je bil pa to človek.
Ta program se najbrž dobi že na pašnikih. Če ne slovenskih, pa tujih, tam kjer banane rastejo. Če hočejo banane prodati mora nekdo poskrbeti tudi za zorenje. Ni hudiča da v deželi banan ne bi znali tega.
Zorenje banan je za njih taka znanost, kot za nas zorenje jabolk.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.474
9.776
113
EU
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
V luki luki koper je še en model, ki je plačan 10k€ bruto na mesc, ker obvlada to....eden redkih na svetu! Poskrbi za pravo barvo/krivuljo.

To je bizi pravil, tako da 100% drži, Rastoder zaradi tega modela ne bo nikamor drugam vozil zorit banan ali pa bo moral kot pri fucbalu plačati bajne dnarje, da jim spelje tega človeka skupaj z bananam.
shocked-1.gif

Pa ne more ta model za krivljenje ..khm..skladiščnik, imeti višjo plačo kot stručnjak za krivine Gašper Gašper. Iz luke Trst je Gašper Gašper dobil kakšno ponudbo za službo, če je tako iskani strokovnjak
sprasujem se.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ta turk ne bo šel nikamor s temi bananami, mu posel predobo špila, kje le bo še lahko tako elegantno uvažal mamila kot zraven banan . V kopru ima tud vse poštimano, očitno je nedelko šnufal preblizu....
Če se bo informacija o belem prahu pokazala za resnično bomo pa videli....
Reka je v EU, če si pozabil. Ni več panike, lahko to dela isto elegantno tudi preko Reke.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jaz dobro vem da so v uniji in da je port vstopna točka v Unijo. Torej če ima res vse pod kontrolo, zakaj reskirat z nekim doslednim nepodkupljenem hrčkom? Počakajmo pa bomo videli ali bodo Apoloti kaj poskočili

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
To imaš prav, po drugi strani pa je verjetno hrčke lažje podkupit (oz. vsaj ceneje). Morda je pa ravno do tega prišlo, je slovenska naveza to ''začutila'', pa so se mu maščevali z ''logističnim zapletom'' v opozorilo, da preneha razmišljat o selitvi posla.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja pred dvajsetimi leti, pa pred desetimi tudi še, danes NEEE, vsaj jaz ne upam niti omenit več

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
confused-1.gif
Normalno, če pa imamo v luki zaposlenega edinega človeka na svetu ki zna ukriviti banane in poskrbeti da dozorijo. Svet bo ostal brez banan, če on izgubi službo. In službo bo izgubil če izet ne bo več banan vozil v koper.

Poglejte video prispevek, kako je zorenje banan res enostaven postopek, kot pisarite nekateri. Sedaj za to skrbi računalniški program, pred leti je bil pa to človek.
Ta program se najbrž dobi že na pašnikih. Če ne slovenskih, pa tujih, tam kjer banane rastejo. Če hočejo banane prodati mora nekdo poskrbeti tudi za zorenje. Ni hudiča da v deželi banan ne bi znali tega.

To se pa motiš. V deželi banan te dozorijo kar na drevesu.
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Reka skuša izkoristiti priložnost: snubci za banane na obisku.
Predvidevam, da je Gašper Gašer Mišič vsak dan kje tako na obisku in poskuša koga preusmeriti iz Hamburga v Koper in podobno... Pa gotovo je zraven še kak predstavnik SOD-a in KAD-a kot predstavnik lastnika...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
confused-1.gif

smile-1.gif
Točno, kako se nisem tega spomnil. Banane v koper priplujejo iz sibirije oziroma norveške. Ker pa tam ne dozorijo, jih potem v kopru uspe tisto kar jim ne uspe v sibiriji.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
confused-1.gif

smile-1.gif

Redko. Jaz se nisem videl, da bi rumene dol dajal.
Banana prav lepo dozori kasneje in se skodljivce prehitijo s tem. Take naj bi bile celo boljse.

So pa ze ukrivljene, ko pridejo z drevesa
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko sem v JV Aziji kupil šop banan direktno z drevesa, so bile te lepo rumene, prodajalec me je samo opozoril, naj jih pojem šele drug dan.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
V Aziji res nisem neke pozornosti posvecal bananam, sem pa bil v botanicnem vrtu v Afriki, kjer so povedali, da se banane pobira zelene, ker na drevesu ne dozorijo tako dobro in pa se skodljivci jih napadejo, ko so zrele.

Pogledal sem si tisti video o zorenju banan v Kopru. Lepo, ce imamo res take naprave, ki jih drugi nimajo in ce so profitabilne. Po moje tu ne gre toliko za to, da bi znali zoreti banane, ker to ni neka znanost, ampak bolj za to, da pazijo na to, da dozorijo pravi cas.

Ali tega druga pristanisca res nimajo je pa vprasanje. Ob dovolj velikem narocilu bi si sigurno priskrbela potrebno opremo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ko sem v JV Aziji kupil šop banan direktno z drevesa, so bile te lepo rumene, prodajalec me je samo opozoril, naj jih pojem šele drug dan.

Sedaj pa povej še nadaljevanje.Kaj je bilo ko si prišel nazaj ?si potem še jedel naše ukrivljene za 10 jurjev ?