Lučka, si videla kva dogaja v Ratečah...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Dr. Lučka Kajfež Bogataj : Podnebne spremembe: kakšne izbire imamo?

Predavanje Kvarkadabre in HE

v sredo, 17. 12. 2008, ob 20.30 v Hiši eksperimentov, Trubarjeva 39, Ljubljana

Svet ima pri vse bolj izrazitih podnebnih spremembah na izbiro tri možnosti. Prva je blaženje podnebnih sprememb, ki pomeni ukrepe za zmanjšanje njihove hitrosti in obsega. Druga je prilagajanje nanje, kar so ukrepi za zmanjšanje negativnih učinkov podnebnih sprememb na človekovo blaginjo. Tretja je trpljenje: prenašanje negativnih učinkov, ki se jih ne bomo uspeli ubraniti niti z blaženjem niti s prilagajanjem. Za kakšno mešanico vseh teh se bomo odločili?

Da vas vidimo junake, koliko vas premore tistega četrt prepeličjega jajčka, da boste prišli in tam celo zmogli izdaviti Lučki v obraz ...ajd... 10% tega, kar se tu na debelo in povsem na pamet razpisujete.

(ja, saj vem - vsi imate nočni šiht, vam je teta umrla, pa morate bedet, praznujete dedke mraze, imate nujne sestanke o finančni krizi, imate ravno takrat zobarja, ki ste ga čakali že tri leta, vam je foter zaplenil ključe avtomobila, sami pa stanujete v rovtah brez vsakega drugega prevoza, si perete lase, nujno zalivate rože,...
smirk-1.gif
).

BTW Žensko občudujem.

Prekleto redko ima kakšen znanstvenik (ali pa "znanstvenik" - kakor komu ljubo) tako noro publiciteto, kot prav ona.
Velik del tudi zaradi vas.
Ženska je carica - na rovaš tega marketinga pobira lepe denarce, drugi pa švicajo po laboratorjih (in jih zato nihče ne pozna
smirk-1.gif
)....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
ne se zajebavat....
jaz nočem izpast baba čula baba kazala glede lementa prevelikih količin, sploh zato ker nimam pojma kje bi iskal vir ( ki bi ga Alter sprejel kot verodostojen)

Mogoče pa je res divodikvga oksida preveč
confused-1.gif
tolk sem pa imel kemijo v šoli da vem kaj je divodikov okdis

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ko slučajno uletim v mašo, tam ne drekam - kot ne drekam tudi na slavnostnih podelitvah nagrad, pa čeprav si o nagrajencih sem in tja mislim svoje.
Smo pa o tem zelo dolgo debatirali z duhovnikom.

Pa tudi z zagretim Bushevcem.
O tem, zakaj ne maram republikanske stranke
BTW Ena najboljših debat v mojem življenju. Silno veliko stvari sem razčistila.

Kaj je torej tvoja poanta? Da te je strah povedati Lučki v obraz to, kar tule anonimno pisariš?
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Sicer pa je zaenkrat dobro edino to, da se tudi amerika in njej podobni temu ne morejo izogniti, niti jih mati narava ne pozabi - orkani ledeni dež in podobne zadeve še niso izumrle v ameriki.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
problem tega predavanja je v tem, da te sploh ne pustijo do besede.

pri maši ti nič ne pomaga če roko dvigneš in bi rad nekaj povedal.... edino grdo te gledajo vsi ostali mašniki

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Jp, že ko jo vidim po tv se v strahu skrijem pod posteljo
hysterical-1.gif

Saj vem, da ti je to težko razumeti, samo večini pač ni prepričevanje Lučke ali tebe v prvem planu.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jedrske....čimprej čimveč.
In kako boš ljudi prepričal, da so jedrske fajn zadeva? 90% ljudi se boji, da se jim bo svetila solata in da jederske centrale dnevno meče v luft
bonk.gif

Take ljudi bi pa spravil na dan odprtih vrat jedrskega reaktorja
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
točno ja, zdaj se še jaz spomnim!
nekaj so govorili o divodikovem monoksidu samo sem pozabil
bom še enkrat pogledal pa poročam!

[rofl] divodikov monoksid hahahaha
grims-1.gif

Sem gledal eno oddajo kjer so v USA spraševali ljudi, ki so skoraj soglasno podprli da bi prepovedali in strogo sankcionirali onesnaževanje s tem divodikovim monoksidom...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
problem tega predavanja je v tem, da te sploh ne pustijo do besede.

1. to sploh ni res - velika večina predavanj je takšnih, kjer te še kako pustijo do besede in lahko postavljaš vprašanja (tudi na Lučkinih - vsaj letos spomladi na eni izmed gospodarsko pomembnih konferenc je tako bilo, tako da v neki izobraževalni Hiši eksperimentov niti slučajno ne bo drugače). "Mašna" tihota torej ni nastala zato, ker ne smeš postavljati vprašanj, ampak zato, ker med vami čičajočimi ni bilo nobenega, ki bi si upal kaj zinti
smirk-1.gif
. BTW Večini predavateljev je zoprno, če ni vprašanj. Ne pa obratno, kot "verniki" mislite.

2. vedno obstaja tudi možnost srečanja s predavateljem po predavanjih (če te že ni dovolj v hlačah, da bi pred vsemi dvignil tačko in vprašal), kjer lahko poljubno postavljaš vprašanja in se z njim pogovarjaš (beri: soočiš svoje argumente z njegovimi oz. njenimi, ker samo tako lahko preveriš, kdo ima prav.).

Seveda pa za katero koli izmed obeh točk potrebuješ vsaj tisto osminko prepeličjega jajčka, ki ga tukajšnji glasnogovorni "junaki" niti vsi skupaj ne premorete...
smirk-1.gif

@jest5 - očitno vam je pa v nadvse prvem planu anonimno onaniranje z nekimi gostilniškimi argumenti nad osebo, ki se ne more branit, ker pač - poleg dela in družine - ne zmore, da bi spremljala poplavo tega čvekanja po n forumih in nanj celo odgovarjala.
(vsak teden samo tu tri nove teme o Lučki....
stupid-1.gif
).
Mater, vi imate pa res neke hude psihične probleme...
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
5min za pregled foruma ni težko najti.
Sicer pa ti že itak ves kako to gre, glede na tvoje lajanje v vseh možnih temah, rezultata pa ni nikjer.
P.S. Transformacija v žensko je bila po srečanju z duhovnikom?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
hjebemu! kje je zdaj globalno segrevanje!!!
jezen.gif

včeraj sem zmrzoval na -12
uf-1.gif

zgleda si bom res moral bundo kupit
sprasujem se.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Če se komu da s tem zabavat, bom(o) zelo hvaležni...

Išče se bibliografija Lučke Kajfež Bogataj.

Kaj je to?

To je tole (primer je narejen za enega največjih slovenskih strokovnjakov (če ne celo največjega) s področja mednarodnih financ):
http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20090104182056-09629.html

Običajen postopek iskanja je preko te strani:
http://splet02.izum.si/cobiss/BibPersonal.jsp?init=t&sid=A7A4122B4D5E22ABC3A9ED6B2186D0A3

Stran je alfa in omega pregleda slovenske znanosti.
Ampak tam o Lučki ne duha ne sluha...

Na spletni strani njene katedre...
http://web.bf.uni-lj.si/agromet/agromet_osebje.html
...tudi bolj ali manj nič pametnega (izbrane publikacije so "tako-tako"... nemogoče je narediti kakšen pameten pregled).

Mimogrede - njena katedra je ona sama (pustimo asistente, ki v univerzitetni hierarhiji nič ne štejejo).
Mogoče je to običajno za male fakultete, da so katedre "one man band-i"?
confused-1.gif

Na velikih fakultetah to sigurno ni pretirano običajno.

Ne vem, no.
Ampak dejansko mi manjka kakšen pameten pregled njenega dela, ker tole časopisno nesnago je res težko brati...

(sem glih gledala pregled dogodkov 2008 v svetu in ... glej, no, glej... kdo je bil spet na televiziji.. no, resnici na ljubo je bil tam tudi tisti strokovnjak mednarodnih financ...
grin1.gif
).

Če kdo kaj ve...
zmaga.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Problem je v tem, da nekaj pa vseeno je.
(glej cobiss pod njeno ime).

Hudič je samo v tem, da je tam vse namešano - njena mentorstva pri diplomah, časopisna nesnaga,...
Zato pa obstaja gornji sistem, ki sistematično skrbi za red (selekcionira pomembnejše objave od "poptv" intervjujev).

Ampak to je res čudno, da ona tega nima - ker v gornjem sistemu so vsi, ki so v sistemu ARRS zabeleženi kot raziskovalci.
Ker omenjena evidenca prinaša bombončke v obliki raziskovalnih evrčkov, zelo dvomim, da teta nima šifre raziskovalca.
Kje je torej njena bibiliografija?