Lučka, si videla kva dogaja v Ratečah...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
[censored] kva ste vi nardila iz nalsova te teme? A je kdo gledu Svet. On je mislu na tist kar je Potrč reku med oddajo in ne segrevanjem ozračja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
slvn: kilimandžaro:
Ne vem "lastno vidno" kako je s snegom na kilimandžaru, vem samo to da je hodil okrog "al gorov" email v katerem so bile slike posnete pred okoli 100 leti in današnje slike.

Kakorkol, če vi pravite da človek ni kriv in ne more vplivat na KS in naravo potem bo to že držalo.
BTW: meni se zdi eno Al gor en velik bedak. Tuli o klimatskih spremembah, okrog se pa vozi s tovornjaki ki imajo V8 motorje......in da je še večji vsakič dokažejo enako ljudje okoli njega......(je imel kak avto na srečanju diners prejšnji teden manj kot 2.0 motor? oziroma koliko % je bilo le teh). Se je slučajno kdo od obiskovalcev ki je dal za sedež kolikor vem jurja pripeljal tja z LPP?. KOlikor vem je mesto srečanja dobro pokrito s progami LPP?

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Hanzi.... NORMALNO je da je na ledenikih vedno majn snega, saj se le ta topi od zadnje ledene dobe!

pa saj to je logično ali ne?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
evo še graf
530699-iceage.jpg

Priponke

• 530699-iceage.jpg
    530699-iceage.jpg
    32,9 KB · Ogledi: 83

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Ozeroma po Evropi večinoma od male ledene dobe, kajti pred njo je bilo bore malo ledu po Alpah

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
zdaj pa mi naj Al Gore pokaže slike ledenikov iz leta 1200 in jih primerja z današnjimi

me zanima kaj bomo videli.....

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
zato bi morali ta denar porabit za prilagajanje na bodoče razmere ne pa preprodajanje kupončkov in mučenje avtomobilske industrije z izpusti CO2, ki je še najmanj strupen od proizvedenih plinov :S

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Sneg je na Kilimanjaru "lastno vidno". Ali je bil tisti email goreov ali ne, ne vem. Prikazuje ze lahko sneg pred 100 leti in sedaj, je pa vlekel napacne zakljucke. Zdaj ga je manj, kot ga je bilo pred 100 leti. To je res. Ni pa res, da bi bilo za to krivo "globalno segrevanje". Sneg na vrhu namrec izginja ze od prvega vzpona cloveka na to goro leta 1889. In najvec naj bi ga izginilo nekje sredi 50ih let prejsnjega stoletja, ko "globalnih segrevalcev" se ni bilo.
Menijo, da se je v zgodovini sneg na Kilimanjaru veckrat pojavil in prav tako veckrat izginil.

Strinjam se z drugim delom o Goru. Cloveku gre pac vec ali manj za denar. Ce verjame sam sebi in ce mu je res kaj do zemlje, bi zivel cisto drugace. Prava ironija je, ko tak clovek razlaga ljudem, kako morajo ziveti.
Kot sem rekel. Denar
wink-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V prejšnjem stoletju je bilo tam do -30 čisto normalno, zdaj pa se že nekaj let temu ne približamo. Je bilo lani sploh kdaj pod -10?

Zima 2005-2006 je bila zelo mrzla, še proti koncu marca so bile redne temperature do -15 stopinj. In to v LJ, ne pa v Ratečah.
smirk-1.gif

Poleg tega me pa prav zanima, kako veš, da je bilo še 60, 70 let nazaj čisto normalno -30 stopinj? Moja stara mama je govorila, da kar se je spomnila, vreme ni bilo čisto nič drugačno, kot je danes, češ da današnji novinarji lažejo, ko govorijo o klimatskih spremembah.

Sredi osemdesetih je bilo fejst mraz. Meni je v spominu ostalo 1985, pa naslednje leto tudi. Za kasneje se pa sploh ne spomnim, da bi katero leto izstopalo. Mogoče zato, ker so bile te ohladitve bolj kratke.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz pa brez zamer

Sicer se ne spomnim, katerega leta sem gledal neke dokumentarne filme (ne, ni bil ta od Al Gore-a) vendar, pokazali so vrtanje v led na Arktiki ter Antarktiki in na podlagi vrtin, ki so jih izvrtali, so ugotavljali, kakšne temperature in kakšno ozračje je bilo v preteklosti (tudi par 1000+ let nazaj). Mene rezultati niso preveč presenetili. Preseneča me pa, kar se dogaja danes. 1000+ letni led izginja hudo pospešeno, hkrati s tem hijene (beri naftni mogotci,...) že kalkulirajo, kje vse bodo še našli naftna polja (kjer je pač tisočletja bil 'večni led') in postavili vrtine ipd (torej potenciranje problema na kvadrat
stupid-1.gif
). Bottom line is, človek že tako prekomerno vpliva na okolje, poglejte samo spisek izumrlih ali pa ogroženih vrst živali in rastlin, ki je vsako leto daljši. Mnoge so za večno odšle v pozabo, kljub svojim pozitivnim lastnostim. Očitno bo kmalu na vrsti še homo sapiens sam.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Butasto načelo. Močnejša žival ne bo nikoli zmagala. Zmaga kvečjemu virus ali pa bakterija
wink-1.gif
!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik franci pravi:
ksz pa brez zamer

Sicer se ne spomnim, katerega leta sem gledal neke dokumentarne filme (ne, ni bil ta od Al Gore-a) vendar, pokazali so vrtanje v led na Arktiki ter Antarktiki in na podlagi vrtin, ki so jih izvrtali, so ugotavljali, kakšne temperature in kakšno ozračje je bilo v preteklosti (tudi par 1000+ let nazaj). Mene rezultati niso preveč presenetili. Preseneča me pa, kar se dogaja danes. 1000+ letni led izginja hudo pospešeno, hkrati s tem hijene (beri naftni mogotci,...) že kalkulirajo, kje vse bodo še našli naftna polja (kjer je pač tisočletja bil 'večni led') in postavili vrtine ipd (torej potenciranje problema na kvadrat
stupid-1.gif
). Bottom line is, človek že tako prekomerno vpliva na okolje, poglejte samo spisek izumrlih ali pa ogroženih vrst živali in rastlin, ki je vsako leto daljši. Mnoge so za večno odšle v pozabo, kljub svojim pozitivnim lastnostim. Očitno bo kmalu na vrsti še homo sapiens sam.

Samo zarad tega sem že laufat računalo ker ravno zdele začel gledat po national geografic.točno to oddajo.
Sicer je znastvenik precej čuden, ampak me zanimajo zaključki (mislim da sem nekoč tudi jaz že to gledal)
Malo spremljajte jutri NG če bo kaka ponovitev......

izumiranje živali: ste prepričani da za njih niti pod razno ni kriv človek....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
počasi se spominjam zaključka oddaje....
zaradi izgube ledu se zna zemlja nepovratno segreti(morje zaradi barve vsrka več sončne toplote kot led ki je bel), razen če pride spet do kakega kometa kot je bil 65mio na jukatanu?

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
jaz se pa strinjam s tabo..
po mojem mnenju globalno segrevanje ne pomeni glih, da mora biti pozimi 20+ stopinj
stupid-1.gif
Ne... ampak očitno pomeni da je globalno SEGREVANJE pravzaprav vsako leto bolj mrzlo poletje...

Hja, bo nekaj na tem. Tud računalnik se včasih pregreje, in zato zmrzne...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zaradi izgube ledu se zna zemlja nepovratno segreti(morje zaradi barve vsrka več sončne toplote kot led ki je bel), razen če pride spet do kakega kometa kot je bil 65mio na jukatanu?
Torej kakšen komet je pa padel v srednjem veku, da se je ohladilo? Pred to ohladitvijo je bilo topleje kot danes. Jasno je bilo tudi veliko manj ledu. Ozeroma kje za vraga so kometi, ki so povzroæili vse taprave ledene dobe
evil.gif
Nobenih svežih lukenj ni videti po Zemlji.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Po tej logiki clovek res ne more kaj dosti vplivat na segrevanje. V casu ledene dobe je bilo veliko belega. Nato je zacela ta bela gmota izginjat in zemlja je vsrkavala vedno vec soncne toplote. Mi (po letu 1990) smo podedovali le malo beline. Vecina je je izginila ze veliko prej.

In kaj naj bi lahko mi naredili proti temu? Zacnemu umetno zamrzovati oceane? Jih prekrijemo z belim polivinilom?

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Jih prekrijemo z belim polivinilom?

ravno včeraj sem gledal en dokumentarec, ko so 1 hektar ledu na Greenlandiji prekrivali s polivinilom, ker so hoteli zaustaviti topljenje ledu
stupid-1.gif

in ob gledanju tega mi je prišlo na misel le "are you people fuc*ed up?!"