[censored] kva ste vi nardila iz nalsova te teme? A je kdo gledu Svet. On je mislu na tist kar je Potrč reku med oddajo in ne segrevanjem ozračja.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V prejšnjem stoletju je bilo tam do -30 čisto normalno, zdaj pa se že nekaj let temu ne približamo. Je bilo lani sploh kdaj pod -10?
Zima 2005-2006 je bila zelo mrzla, še proti koncu marca so bile redne temperature do -15 stopinj. In to v LJ, ne pa v Ratečah.
Poleg tega me pa prav zanima, kako veš, da je bilo še 60, 70 let nazaj čisto normalno -30 stopinj? Moja stara mama je govorila, da kar se je spomnila, vreme ni bilo čisto nič drugačno, kot je danes, češ da današnji novinarji lažejo, ko govorijo o klimatskih spremembah.
Citat:
Uporabnik franci pravi:
ksz pa brez zamer
Sicer se ne spomnim, katerega leta sem gledal neke dokumentarne filme (ne, ni bil ta od Al Gore-a) vendar, pokazali so vrtanje v led na Arktiki ter Antarktiki in na podlagi vrtin, ki so jih izvrtali, so ugotavljali, kakšne temperature in kakšno ozračje je bilo v preteklosti (tudi par 1000+ let nazaj). Mene rezultati niso preveč presenetili. Preseneča me pa, kar se dogaja danes. 1000+ letni led izginja hudo pospešeno, hkrati s tem hijene (beri naftni mogotci,...) že kalkulirajo, kje vse bodo še našli naftna polja (kjer je pač tisočletja bil 'večni led') in postavili vrtine ipd (torej potenciranje problema na kvadrat). Bottom line is, človek že tako prekomerno vpliva na okolje, poglejte samo spisek izumrlih ali pa ogroženih vrst živali in rastlin, ki je vsako leto daljši. Mnoge so za večno odšle v pozabo, kljub svojim pozitivnim lastnostim. Očitno bo kmalu na vrsti še homo sapiens sam.
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Ne... ampak očitno pomeni da je globalno SEGREVANJE pravzaprav vsako leto bolj mrzlo poletje...Citat:
Uporabnik nadi pravi:
jaz se pa strinjam s tabo..
po mojem mnenju globalno segrevanje ne pomeni glih, da mora biti pozimi 20+ stopinj
Torej kakšen komet je pa padel v srednjem veku, da se je ohladilo? Pred to ohladitvijo je bilo topleje kot danes. Jasno je bilo tudi veliko manj ledu. Ozeroma kje za vraga so kometi, ki so povzroæili vse taprave ledene dobeCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
počasi se spominjam zaključka oddaje....
zaradi izgube ledu se zna zemlja nepovratno segreti(morje zaradi barve vsrka več sončne toplote kot led ki je bel), razen če pride spet do kakega kometa kot je bil 65mio na jukatanu?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
počasi se spominjam zaključka oddaje....
zaradi izgube ledu se zna zemlja nepovratno segreti(morje zaradi barve vsrka več sončne toplote kot led ki je bel), razen če pride spet do kakega kometa kot je bil 65mio na jukatanu?
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Jih prekrijemo z belim polivinilom?