Lučka, si videla kva dogaja v Ratečah...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, zdaj grem en teden uživat na dva in pol metra belega rezultata globalnega segrevanja ob aprilskih temperaturah (z minus predznakom).

Lučka se že zgraža.
cheer.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Lani so govorili, da bo snega čedalje manj pa tudi da ga po nižinah ne bo. Vse to naj bi bila posledica segrevanja ozračja, višje temp.-manj snega, oz. sneg samo pri nizkih temperaturah in to naj bi bilo le v visokih gorah.

Danes: sneg povsod, v vsaki vukojebini, še malo pa bo tudi pri nas na Obali, kjer je ponoči -3 stopnije. Takih temperatur ne pomnejo vrsto let.
Zeleni itak ne bodo priznali nasprotja, ker te teorije bi porušile marsikoga..

Enostavno je treba pomisliti na dejstvo, da je planet Zemlja sam sposoben delovati in da ga ena živeča vrsta ne more regulirati. Pustitie naravi da dela svoje in svet bo lepši, brej pranja možganov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Očitno res nekateri ne morete dojeti da se poprečje ne računa na ta teden ki je res podoben povprečni "stari" zimi. Vzemi povprečje skozi celo leto....
keber: prijetno smuko, pa zavedajs e da je v hribih LKB
wink-1.gif
. Kolikor sem poslušal je na 1500 cca 10 stopinj topleje kot v nižinah in tako bo še nekaj časa....tudi podnevi.....(inverzija)

Jaz se spomnim ko je morje ob obali ( v kakšnih zalivih najbrž)zamrznilo.....(vsaj mislim). Je že trdo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik absistem pravi:

Enostavno je treba pomisliti na dejstvo, da je planet Zemlja sam sposoben delovati in da ga ena živeča vrsta ne more regulirati. Pustitie naravi da dela svoje in svet bo lepši, brej pranja možganov.

Res je narva dela svoje, in človek je še vedno kljub vsemu znanju še ni sposoben regulirati. Samo zakaj se mi zdi da vedno bolj dela narava po svoje in na žalost v škodo človeka.....
Pustimo da narava dela svoje in svet bo lepši-mogoče celo kakšno stoletje prej brez človeka in njemu podobnih bitij

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
daj mi povej kaj je bolj v škodo človeka...

če se začne Zemlja ohlajat ali segrevat?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
čez 50 let (upam da bomo doživeli) se bo že videlo ali se ohlaja, ali se segreva, ali imamo samo termometre narobe postavljene v vremenskih hišicah

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
In če se segreva/ohlaja, zakaj se... No saj to se že v glavnem ve-in to ni man made CO2
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
čez 50 let (upam da bomo doživeli) se bo že videlo ali se ohlaja, ali se segreva, ali imamo samo termometre narobe postavljene v vremenskih hišicah

in če se nebo segrevalo? kdo nam bo vrnil preplačan davek zaradi CO2 ?

in glede na to, da se že od leta 1998 dalje hladi?
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
jaz ti ne bom vračal davka od CO2, saj ti ga nisem jaz pobiral...
, naj se šenekaj časa hladi...
tko kot se grem jaz zdele mal hladit (ven kopat, voda malo pod 30, zrak pa okoli -5?)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
heh... se mi je zdelo..... samo da se pobira tam ko je najmanj treba

banda politična! ne pa okoljevarstveniki....

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Očitno res nekateri ne morete dojeti da se poprečje ne računa na ta teden ki je res podoben povprečni "stari" zimi. Vzemi povprečje skozi celo leto....
Povprecje skozi celo leto pa ze nekaj casa pada.

In tudi tole leto se ni zacelo prav obetavno. Lani je bilo najbol hladno leto v zadnjih koliko letih? Mislim, da so omenjali 10 let? Kako kaze po prvih 10 dneh letosnjega? Je topleje kot lani? Mislim, da zacetek leta spet ni obetaven, vsaj kar se segrevanja tice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
slvn: upam da pišeš v "sarkazem mode"
Če ne, te prosim da podaš vir za leto 2008 za koliko let je bilo najbolj hladno...
Moje info imaš citirane na šesti strani... ne bom ti jih pa še enkrat citiral oziroma prepisoval.....
Samo na kratko- moji podatki seveda govorijo obratno od tvojih......