ločitev ter dodelitev otroka

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
ksz

Ženske niso na svetu, da bodo tipom omogočale zvesto zakonsko zvezo in obratno. Prvi cilj vsakega človeka je maksimalno uživat, monogamne zveze, ki jih folk rad kaže navzven, so v večini nekaj umetnega in bolj kot ne show. Potem pa folk, ki niti ni kompatibilen in primeren za to, rine z glavo skozi zid, "ker tako mora bit", na koncu pa jok in stok. Tega se je treba zavedat, bit iskren in včasih razne obljube jemat z rezervo, pa bo veliko manj problemov. Avtor teme se mi zdi glede tega dost skuliran in tako je tudi prav.

Mi je pa sistem s preživninami totalno zgrešen. Če imaš partnerja A, ki bi ob ločitvi rad dobil otroka, a potrebuje preživnino, in partnerja B, ki prav tako želi dobiti tega otroka, a preživnine ne potrebuje (in ne zahteva), bi moral dati otroka partnerju B. Denarna preskrbljenost (ob odsotnosti preživnine) bi morala biti pomembnejši kriterij za dodelitev otroka in bi v večini primerov bil pravičnejši od teh, ki jih imajo zdaj. Ne pa da za otroka ne moreš samostojno skrbet, partner pa bi lahko in želi, ampak otroka dajo tebi, partner pa ti mora še celo plačevati za tvojo "igračko". Preživnine bi bile za primere, ko eden od partnerjev otroka ne bi želel, ob posilstvih ipd., če pa se odločaš med dvema staršema, ki otroka želita, in je ga je eden sposoben preživljat, drugi pa ne, je pa butasto, da ga daš drugemu, potem pa do amena zakompliciraš z enimi preživninami.
stupid-1.gif

Kakor hitro partner A od partnerja B zahteva preživnino, se partnerja B vpraša, ali želi otroka. Če želi, ga dobi (ker partner A očitno ni zmožen skrbet zanj), če ne, pač plačuje preživnino.

Kakšno nakladanje - otrok ne potrebuje denarja ampak LJUBEZEN IN VZGOJO ! Pa dajte še enkrat - denarja ne daješ bivšemu partnerju oziroma za njegove potrebe ampak za otrokove potrebe !!!

aplauz.gif

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
In sploh ne zanemarjam ljubezni in drugih lastnosti, potrebnih za starša, trdim samo to, da niso vedno tako razvidne in jasne za razne organe. Jaz tudi ne bi dal otroka zafiksanemu milijonarju, ampak če oba starša delujeta približno enako odgovorna in razgledana, brez grehov, oba zatrjujeta, da imata otroka rada, ampak ima en 800 evrov plače, drug pa 1500, ga bom dal drugemu. Po čem bi pa vi sodili? Po tem, kdo bolj glasno kriči, da ga ima rad? Na špekulacijah in praznih besedah pač ne moreš gradit.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Predvidevam da je tako zato, ker se veliko moških po ločitvi zapije, zadrogira, več moških ima službo kot žensk, pa cerjetno so manjši otroci bolj navezani na mamice. Svoje pa doda še oldschool razmišljanje socialnih služb.

Še enkrat, predvidevam
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A ti bi pa tako, fukala sta dva, plačeval pa samo eden?

Če tisti prvi pelje otroka stran od drugega, čeprav je drugi vzoren starš, potem vsekakor naj sam plačuje svojo svojeglavost in zavajanje. Fuk sam po sebi ne more biti pomemben, če se dve leti po tem "dogovor" spremeni.
Torej bi uvedel sodišče, ki bi ugotavljalo krivdo za razvezo? uff zapleteni neskončni postopki.
Al kar avtomatsko, ko mož zganja nasilje tolk časa da baba pobegne, naj potem svojo svojeglavost da je odšla še plačuje?

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Torej bi uvedel sodišče, ki bi ugotavljalo krivdo za razvezo? uff zapleteni neskončni postopki.
Al kar avtomatsko, ko mož zganja nasilje tolk časa da baba pobegne, naj potem svojo svojeglavost da je odšla še plačuje?

Niti približno ne bi uvajal novih sodišč. Sistem sem že razložil.

Sodišča so že pristojna za nasilje in nasilje ponavadi pušča sledi. V takem primeru se itak vzame otroka, pobegne na varno, pokliče policijo, naredijo zapisnik, zdravnik potrdi poškodbe, nazaj ne greš več in se ločiš. V tem primeru je (in bi morala bit tudi po mojem) preživnina zagotovljena. Ali je zato treba predpostavljati, da vsaka zveza razpade zaradi nasilja? Tu je relevantno, ali je nek človek kot starš neodgovoren ali ne, to pa je veliko lažje dokazat od tega, kaj se nekomu po glavi plete. Slednje je čisto osebna stvar in se nikogar ne tiče.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:

Lahko bi uporabil tudi tvoj argument: fukala je. Fuk (in otrok) z nasilneži pač ni dobra ideja.

Seveda sem v resnici tu na strani ženske, ker je lahko bila zavedena - če njen tip pred spočetjem otroka ni bil nasilen, si je seveda vse skupaj drugače predstavljala. Enako kot si lahko (vzoren) tip pred spočetjem otroka predstavlja, da bo smel sodelovati pri njegovi vzgoji, potem se ga pa skoraj popolnoma izključi. Sem skoraj prepričan, da bi ga prej potegnil ven, če bi vedel, da ga vzgajati ne bo smel, plačeval bo pa lahko.

Toliko o fuku.
grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.274
348
83
Praksa vrhovnega sodišča oz. njihovo izhodišče pri določevanju preživnine je, da otrok(-ci) zaradi ločitve ne smejo biti prikrajšani oz. da morajo imeti približno enak nivo "komforta" kot so ga imeli v času zakonske zveze. Zato se pogleda kakšni so stroški otroka trenutno, pa kakšne so zmožnosti financiranja staršev in glede na to določi preživnino starša, ki ni skrbnik. Je kar nekaj prakse na to temo imelo sodišče. Zadnjič sem gledal eno zadevo, mislim da 3 otroci, fotr pa ene 12 nepremičnin (stanovanj, hiš). Mislim da je Vrhovno dodelilo cca 900 na otroka, pri tem pa izpostavilo ravno to da naj bi otroci zaradi ločitve ne bili prikrajšani v smislu dobrin ki so jih imeli do sedaj.
V praksi je pa tako da tudi z nezaposleno mamo nimajo na prvi stopnji nobenih moralnih zadržkov ji dodeliti otroka...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Niti približno ne bi uvajal novih sodišč. Sistem sem že razložil.

Sodišča so že pristojna za nasilje in nasilje ponavadi pušča sledi. V takem primeru se itak vzame otroka, pobegne na varno, pokliče policijo, naredijo zapisnik, zdravnik potrdi poškodbe, nazaj ne greš več in se ločiš. V tem primeru je (in bi morala bit tudi po mojem) preživnina zagotovljena. Ali je zato treba predpostavljati, da vsaka zveza razpade zaradi nasilja? Tu je relevantno, ali je nek človek kot starš neodgovoren ali ne, to pa je veliko lažje dokazat od tega, kaj se nekomu po glavi plete. Slednje je čisto osebna stvar in se nikogar ne tiče.
Psihično nasilje ne pušča nobenih sledi. Kaj pa zdej?
In tudi fizično nasilje, če do njega pride je ponavadi posledica psihičnega nasilja z druge strani.....
Krivca za ločitev (kdo je začel s prepirom) je nemogoče določit, in ga tudi nihče ne išče, kolegu je žena šla, (po tvoje bi bil kolega oproščen preživnine) ker je dobil drugo, drugo je dobil, ker žena ni dovolj pogosto seksala, žena ni pogosto seksala, ker je bil do nje premalo prijazen, on je bil slabe volje, ker je imel zajebano službo......

Take ločitve, pri katerih je en partner vzoren, da mu ni kaj očitati, drugi pa neodgovoren ne obstajajo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Lahko bi uporabil tudi tvoj argument: fukala je. Fuk (in otrok) z nasilneži pač ni dobra ideja.
Ja saj je preživnina samo polovico tega, kar otrok potroši. Tud njo bo fuk koštal toliko kot njega.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.274
348
83
Lahko pa pred sodnico probaš s tisto argumentacijo (žena in mož na obravnavi za ločitev):
- ona: otrok je moj, jaz sem ga rodila, jaz sem ga nosila 9 mesecev, iz mene je prišel.....
Sodnica očetu: kaj imate pa vi za povedat glede tega?
- on: gospa sodnica: če vržem kovanec v avtomat za pijačo - čigava je pločevinka Cocacole ki prileti ven? Moja ali od avtomata?

Ne dejstvo: otrok stane - tako pač je. Že v vrtcu. Če plačuješ samo 30-40% polne premije, je to tam ene 120eur na mesec. Pa še kak krožek, pa si na dodatnih 20-30 na mesec. Hrana 100, obleka in obutev 100, pa je to 350 na mesec.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
S psihičnim nasiljem imaš seveda prav, da je praktično nedokazljivo, zato z njim težko kakorkoli operiraš. Tudi zato ne more biti ravno dober argument za to, da je odločitev, da se otroka podeli mami, v povprečju kaj bolj pravilna, če je pa verjetno enako možno, da je do otroka nasilna mama ali da bo njen nov tip. Ne vem pa, če se da ljubezen do otroka kaj lažje dokazat. S kakšno metodo bi to šlo? Prihodke se recimo da.

Nazadnje urejeno:

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Ja saj je preživnina samo polovico tega, kar otrok potroši. Tud njo bo fuk koštal toliko kot njega.

1. Ni tako težko dat polovico, če lahko obenem odločaš o skoraj vsem glede otrokove vzgoje, če ne smeš o skoraj ničemer, je malo težje - nekaterim je to pomembno, spet drugim je preživnino ugodneje plačevat kot svoj čas namenjat otroku (in to ni vedno oče)

2. Pa je res polovica? Je morala recimo mama v primeru, ki ga je omenil KarEn, kakorkoli dokazovati, da je po sodbi res porabila 1800 evrov na otroka na mesec (in to za tri otroke)? Če ne, verjetno vidiš problem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
S psihičnim nasiljem imaš seveda prav, da je praktično nedokazljivo, zato z njim težko kakorkoli operiraš. Tudi zato ne more biti ravno dober argument za to, da je odločitev, da se otroka podeli mami, v povprečju kaj bolj pravilna, če je pa verjetno enako možno, da je do otroka nasilna mama ali da bo njen nov tip. Ne vem pa, če se da ljubezen do otroka kaj lažje dokazat. S kakšno metodo bi to šlo? Prihodke se recimo da.
Ja ljubezen se ne da dokazat, pa se boš nekoč poročil z bejbo, za katero si prepričan da te (nedokazano) ljubi.
Če si se zmotil, se boš pa ločil.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Ampak jaz nisem državna ustanova, ne odločam o drugih in s tem nisem zavezan k upoštevanju zgolj dokazljivih stvari (čeprav sem mnenja, da je to najbolj pametno). Če se s špekuliranjem o nedokazljivih stvareh nategnem, sem si sam kriv in je to moja stvar. Okej, po eni strani imaš pa prav, konec koncev tudi od državnih institucij ne pričakujem, da bodo nezmotljive.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ampak jaz nisem državna ustanova, ne odločam o drugih in s tem nisem zavezan k upoštevanju zgolj dokazljivih stvari (čeprav sem mnenja, da je to najbolj pametno). Če se s špekuliranjem o nedokazljivih stvareh nategnem, sem si sam kriv in je to moja stvar. Okej, po eni strani imaš pa prav, konec koncev tudi od državnih institucij ne pričakujem, da bodo nezmotljive.
Ko se enkrat poročiš in imaš otroke, ti še kako odločaš tudi o drugih.
Sodišče pa tudi ni zavezano samo k upoštevanju zgolj dokazljivih stvari, kot si že sam ugotovil je pa tudi zmotljivo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
tukaj ste se dobro pofočkali vsi
- brez otrok
- še nikoli ločeni

torej, dejstvo je, da skrbništvo na žalost dobi apriori mati. zakaj? ker so določeni trdno prepričani da je tako prav. pa ni nijno vedno. ni denar vse... niti ni mati tista ki ima raje otroke...

deliti otroka glede na €€€ ne bo uspešno enako kot NI uspešno deliti glede na spol (mami ima prednost)... ker pa znajo ženske hudičevo dobro lagati in se delati boge jim pač sodišče bolj verjame. Po eni strani ste odprti do geyev itd po drugi bi pa otroke apriori dodeljevali ženski moške pa stiskali za vsak€€€
poznam primere, ko se je ženska naredila bogo tik pred procesom... brezposelna, revica itd... ko je bilo sodnega postopka konec pa spet nazaj v službo... dedc nej pa spet vloži tožbo za znižanje preživnine?

ah ja...

in dokler bodo matere upravljale s otrokovim denarjem to ne bo fer. ker potem se dogaja (in to je v ogromno primerih)da matere lepo pobašejo preživnino otrokom pa dajo samo minimalno.... ostalo pa zase za kurvanje...

kurva je kurva

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Po eni strani ste odprti do geyev itd po drugi bi pa otroke apriori dodeljevali ženski moške pa stiskali za vsak€€€

Kdo je ta skupina ljudi?
confused-1.gif