Ločevanje otrok v vrtcih

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Glede na to, da je že toliko let tukaj in še nikoli ni doživel, da ga kdo ne bi razumel, dvomim da bo kadarkoli imel take težave. Sicer pa sploh brezveze razpravljat. Meni je pač bolj pomembno kaj nekdo pove, kot v katerem jeziku to pove. Sej tuki smo lahko vsi neko i nešta, v svetovnem merilu pa niko i ništa, ampak itak je najlažje drkat na enga Bosanca, ko pa pride kakšen Američan ali Anglež pa pride na plano taprava hlapčevska mentaliteta in se pokaže pravi slovenski ponos.
smile-1.gif

lp
Oprosti, ampak če se v par desetletjih ne naučiš jezika države v kateri živiš, potem je nekaj narobe s tabo (to ne govorim samo za tvojega fotra, ampak velja tudi za druge).
Najbrž se to dogaja zaradi več razlogov:
- so preveč butasti, da bi se naučili jezika, ki je za povrh vsega še kar podoben materinemu
- so preveč ponosni in ne spoštujejo svoje nove države in prebivalcev le-te
- kaj tretjega

Ne morem si predstavljati, da bi trideset let živel v tujini in ne bi govoril njihovega jezika. Si ti?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Odvisno kolk eazyev se bo skotil pr ns....poglej nemčijo naprimer pa turke.....so jim omejil priseljevanje.....so se pa spomnl da bi se pa oni radi poročeval samo z nevestami od dol...pa majo s5 probljem k je pršla kompletno nova generacija k ne zna nemškega jezika ( pr muslimanih ženska ostane za 4 stenami in nima stika z okoljem press)

eazy govori vec jezikov od tebe in tebi podobnih... poleg ostalih stvar
smirk-1.gif

run Forrest run
priden.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.544
5.673
113
Sicer omenjaš moj top film......ampak die hard sem pa tud rad gledal
evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Sicer omenjaš moj top film......ampak die hard sem pa tud rad gledal
evil.gif

kot tudi vecina mladostnikov vendar vecina to fazo preraste
priden.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.544
5.673
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
priden.gif

Nekateri nismo obremenjeni z učenjem korana
tongue-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
in katere jezike govoriš? hrvaškega, srbskega, bošnjaškega (isti šmorn) 'i' slovenskega pa še engleski???
cheer.gif

si se prepoznal?
grims-1.gif

btw... ce se pametujes o jezikih bi moral znati vsaj pravilno zapisati ime jezika.....
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
priden.gif

Nekateri nismo obremenjeni z učenjem korana
tongue-1.gif

Sevada, ce si ostal na ravni Cicibana. Glede na to da celo temo pametujes o slovenskem jezik je presenetljivo da tudi tebi nekatere stvari sepajo
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
nekateri celo obsojajo tiste mejhne otročke v vrtcu),

Njihove starše pač...

Citat:
Dejstvo je (če pogledam na starejše generacije), da se Slovenci in t.i. čefurji med seboj ponavadi ne družijo in verjetno zaradi tega ne ena, ne druga stran ne čutita kakšne velike potrebe po prilagajanju.

Imam "poslovnega partnerja" Hrvata, ki že 30 let živi tu, pa ne govori slovensko, izpit iz slovenščine je pa naredil. in men ni problem mu v faco reč:Qrba si butast, da se v tolikem času nisi naučil slovensko.
evil.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
in katere jezike govoriš? hrvaškega, srbskega, bošnjaškega (isti šmorn) 'i' slovenskega pa še engleski???
cheer.gif
On govori tekoče srbski, hrvaški, bosanski, hercegovski, črnski in gorski jezik.

Poleg tega pa zelo pohvalno tudi slovenski jezik.
zmaga.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.544
5.673
113
Lej ga mudela......kr foro mu je spustu
grin1.gif

Zakaj si tako skromen? 7 jezikov...njegovega maternega pa nisi upošteval!
smile-1.gif

Zate od danas naprej burekpeč pokvarjen
10.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Lej ga mudela......kr foro mu je spustu
grin1.gif

Zakaj si tako skromen? 7 jezikov...njegovega maternega pa nisi upošteval!
smile-1.gif

Zate od danas naprej burekpeč pokvarjen
10.gif

Tebe ze sloveski jezik matra
smirk-1.gif

Je pa zanimiv ta prvinski strah pred juznjaki. Predvidevam da bo v prihodnosti se bolj izrazit oziroma je ze. Mujota je lahko hebat dokler je na gradbiscu.... Potem pa zadeva samo se dodatno zakomplicira
grims-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
S čim drugim kot so ti cm, se tudi nimaš za pohvalit...

torej vsaj 1 stvar vec... nekaterim tukaj tudi to ocitno kronicno primanjkuje
smirk-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.544
5.673
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Mujota je lahko hebat dokler je na gradbiscu....:

Tuki se pa strinjam.......evo priznam....softiju mi še nikol ni uspel kajle spustit......mogoče se pa lah naslednjič dobimo v njegovem prvobitnem okolju.....
hysterical-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
ksz....

Poznam angleža ki živi pri nas cca. 20 let pa nima pojma o slovenščini razen redkih besed, poznam tudi bosanca z podobno kilometrino v sloveniji in govori nekako pola pola.

V angleža se ni nikoli nihče utaknil in se celo prodajalke v merkatorju kamor zahaja z njim že 10+ let pogovarjajo v angleščini. Bosanec ki pa priča tamo negdje, je pa deležen nekega splošnega zgražanja širše javnosti o neznanju jezika.

Slovenci smo pa itak znani po tem da se počutimo superiorne napram južnim narodom, ter da bi zahodnjaku izlizali rit do čistega da bi se mu prikupili.

Za moje pojme, dokler nekdo funkcionira normalno v svojem okolju, znanje jezika gor ali dol, ter da meni ne vsiljuje ničesar, je OK.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cheer.gif

si se prepoznal?
grims-1.gif

btw... ce se pametujes o jezikih bi moral znati vsaj pravilno zapisati ime jezika.....
priden.gif

kot vedno, tudi tokrat ni konkretnega odgovora...
grin1.gif