Ločevanje otrok v vrtcih

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.343
11.369
113
imam nekaj auslenderske zlahte, otroci govorijo izključno Deutsch... ali je to okej ali ne... ne vem, vejretno pa jim bo v lajfu dosti lazje kot ce bi se v nemciji sli nekega neprilagojenega južnjaka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
problem nastane, ko se tudi v vrtcu/šoli z večino prijateljev pogovarjajo v materinem jeziku in potem se nikjer ne naučijo prave slovenščine.

Jaz pa sem imel recimo 2 sošolca iz BiH v OŠ, in kljub temu, da so starši doma govorili srbohrvaško, sta oba (in še zdaj pri 25+) govorita prav po koroško...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Imam sodelavko, ki zavija po Idrijsko, da jo noben ne razume. In zadeva počasi ratuje moteča. Kako jo boš povabil na sestanek z upravo, če ne zna govorit "normalno".
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V Ljubljani so oddelki kjer so samo južnaki, Slovenci pa posebej. Ali se vam to zdi primerno?

Saj imaš tudi katoliške vrtce za tiste, ki so pokristjanjeni pa romske vrtce itd..

Za južni vrtec pa še nisem slišal.

Potem pa pride okvir v prvi razred in ne zna besede slovensko...

Isto šiptarji...

Zna pa vrhunsku sunit
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Oba jezika je najbolje furat. Da se otrok dokler je majhen in dojemljiv za učenje jezikov, nauči lepo oba jezika dobro. Tako je bilo pri meni in sem se oba jezika naučil.

Srbsko in albansko?
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:imam nekaj auslenderske zlahte, otroci govorijo izključno Deutsch... ali je to okej ali ne... ne vem, vejretno pa jim bo v lajfu dosti lazje kot ce bi se v nemciji sli nekega neprilagojenega južnjaka.
Po mojem ni ok. Je sicer ok za razne nestrpnežne kot je odpiralec teme in 90% sodelujočih.
Imam tudi tako žlahto in ne morem razumeti, da otroci niti dober dan ne znajo reči v materinem jeziku. Bodo res tako več dosegli v življenju, če bodo znali manj?
Gledam žide, ki so 2000 let po svetu gonili svoje navade v svojih družinah. Danes spet zasedajo ozemlje velikosti Slovenije in je presneto malo ljudi po svetu, ki ne bi vedeli, kje je Izrael. In presneto malo ljudi, ki bi vedeli, kje je Slovenija. Mi se pač prilagodimo kot telički in gremo lepo v vrsti v kulturno klavnico.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kot pripadnik manjšine se strinjam za navedbo, da je za neznanje slovenštine krivo nabijanje neslovenštine doma! ampak delno!. večji del pa izhaja iz dejstva, da starši nismo sami znali in zato niso mogli naučiti otroka slovensko.

torej doma govori neslovensko, ampak če imaš sposobnosti otroka naučit slovensko, ga daj. to o za slovenijo zmagovalna kombinacija. sploh ker bi gospodarstveniki na jug.

in ta gospodarstveni jug je nasa prednost. šričamo naški, jebemo, jedemo rukama in lahko napišemo dopis v pravilni slovenščini.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.547
5.675
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kot pripadnik manjšine se strinjam za navedbo, da je za neznanje slovenštine krivo nabijanje neslovenštine doma! ampak delno!. večji del pa izhaja iz dejstva, da starši nismo sami znali in zato niso mogli naučiti otroka slovensko.

Ne mi stakimi pravljicami......kaj boš reku da ste mutavi da kaki še po 40 letih ne znate slovensko
sprasujem se.gif
Zakaj bi se s takimi imbecili sploh šli gospodarstvo pol?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Vse je v glavi.

Stric je šel v dojčland v 60-ih letih in je imel v kovčku slovar. Da je lahko delal v javni službi sigurni ni lapal po naše.

Zanimivo pa, da imajo v zagovor čefuršine največ povedat taki (mislim na alter), ki sami obvladajo slovenščino...

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ga daj. to o za slovenijo zmagovalna kombinacija. sploh ker bi gospodarstveniki na jug.

in ta gospodarstveni jug je nasa prednost. šričamo naški, jebemo, jedemo rukama in lahko napišemo dopis v pravilni slovenščini.

Ta pravljica o jugu in zmagovalnosti je samo se mit. Tam doli veljamo sedaj za barabe. Kvaliteta slov. izdelkov?! A nisi sam rekel, da je drugerazredna roba z juga pri nas? Pa je Niksicko pivo se vedno boljse kot Lasko/Union... Vidis, za njih smo ze drugorazredni, kot smo za obkurcetino Tuerka.
crazy1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.547
5.675
113
Ma sej to mi je najbl zanimivo.....a veš k zdej bo začel ja pa sej jim ni noben omogoču zastonj programa asimilacije.....a vsaj 1x na tedn morš it na pošto....petrol....mečkator....delaš na šihtu k je vsaj 1/4 slovencev...x40 let x 52 tednov...........pa sej to morš bit res iz bukve i međveda napravit da ti še ne prdne po tolkem času
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.213
113
O tem je bilo že govora.

Nekdo ki je prišel v slovenijo s trebuhom za kruhom je prišel iz sela kjer se ni naučil niti lastnega jezika. Poglej kako govorijo priseljenci pa boš videl, da to ni niti srbščina/hrvaščina; četudi kaj napišejo v "domačem" jeziku je povsem nepravilno. Taki ljudje, ki nimajo pojma kaj je to glagol, kaj je v stavku predmet, kaj je to ločilo itd. ne bodo nikoli znali niti enega tujega jezika.

In otroci takih staršev bodo ostali na taki stopnji, ker jim starši ne morejo nič dati. Zato pa imamo šolski sistem, ki take ljudi izobrazi in veliko teh otrok se recimo potem uči (še 1x) svojega materinega jezika od začetka in po pravilih!

Kamele0N

23. jul 2008
42.547
5.675
113
Ne......pametuj......lahko me daš u Nemčijo...po enem letu MOGOOOČE še ne bom znal 100% pisat...pogovarjat se bom pa znal.....to je sam potuha ker sta si jezika tolk "podobna" da se lah razumemo med sabo....in ker so tozadevno lenuhi se jim ne da....plus kaki srbi jim bo izpod časti da bi se mogl oni najjači v ex yugi pa mogl asimilirat...

Been there.....seen that.....smo mel u familiji enga tacga neprilagojenca....in pazi to študiranga ( Oficir JNA)

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.547
5.675
113
Ta še na začetku pokaže kar je patriot reku...vse je v glavi
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007