Ločevanje otrok v vrtcih

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V Ljubljani so oddelki kjer so samo južnaki, Slovenci pa posebej. Ali se vam to zdi primerno?

ko ti 2 letnik začne govort beLa, ipd.....se zamisliš...

če ma kdo kakšen nasvet kako ga odvadit...prosim sem odprt za ideje...

Evo ena ideja - malo več se ukvarjaj z njim, pa bo govoril tako kot ti. Če ga pa drugi učijo je pa rezultat tak kot je.

LP
Ups...
grims-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V Ljubljani so oddelki kjer so samo južnaki, Slovenci pa posebej. Ali se vam to zdi primerno?

Evo ena ideja - malo več se ukvarjaj z njim, pa bo govoril tako kot ti. Če ga pa drugi učijo je pa rezultat tak kot je.

LP
467716-post_slo.gif

Naš je bil tudi nekaj časa v vrtcu na Fužinama, pa čisto normalno reče l.
Pa naučil se je zviti đoint, pa v Audija ali VW-ja zna vlomit, v trgovini ukrade vsako stvar, ki mu je všeč, njegov desni kroše pa položi vsakega desetletnika.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pri katerih letih pa fante ucijo, da izgledajo kot copy/paste ronaldota, bejbe pa da so cim bolj podobne vlagucam iz jersey shore?
smile-1.gif

LP

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Kupi kaj drucga kot črne Audije
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.547
5.675
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Točno tko....če pa ne bo ubogo mu pa šamar upali pa mu j*** mamicu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Kupi kaj drucga kot črne Audije
grin1.gif
nikol mu črnga AUDIja
grin1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

LP

Sem tut že na to posmislil..samo kaj ko se skos ukvarjamo z njim.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Saj imaš tudi katoliške vrtce za tiste, ki so pokristjanjeni pa romske vrtce itd..

Za južni vrtec pa še nisem slišal.

Potem pa pride okvir v prvi razred in ne zna besede slovensko...

Isto šiptarji...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.446
7.145
113
pri taščici
To je pa rezultat tega, da se okvirji bolj ukvarjajo z otroci. Sicer pa okvirji ne hodijo v vrtec.
Avtor; v kateri enoti imajo locene vrtce?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
47
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik kleoptra pravi:
pa sej niso manjšina ?????????????????????????????????????????????

A ti lahko iz polne jablane nabereš pol gajbe jabolk, pol pa hrušk?

Ammm JA! Pa tudi češnje lahko z istega drevesa .. Napredek je naredil marsikaj zanimivega
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Gledam brazilce v našem bloku. Glej ga zlomka, doma se pogovarjajo "po naše", potem pa naj še sebe krivi, ko bo mulc že prvi razred ponavljal. Kaj [censored] so vrtci krivi. Neasimilirani starši so krivi. Po 40 let in več v sloveniji, pa ne ve kaj je dvojina in da drevo ni ON.

Ti bi se doma z otrokom nemško pogovarjal, če bi živel v Nemčiji, kot Slovenec? Jaz se ne bi.

To, kako govorijo doma, ni problem, niti ni razlog, da nekateri razred ponavljajo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
sem že kar nekaj okvirjev slišal ko so govorili s svojimi otroci in med sabo slovensko
so pa tudi taki , ki med sabo tolčejo južne dialekte ali pa nek drug indoevropski jezik
saj se tudi dogaja, da recimo druga ali tretja generacija izeljencev več ne obvlada materinega jezika in točle samo tisto , kar se v neki deželi govori.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.217
-8.847
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Gledam brazilce v našem bloku. Glej ga zlomka, doma se pogovarjajo "po naše", potem pa naj še sebe krivi, ko bo mulc že prvi razred ponavljal. Kaj [censored] so vrtci krivi. Neasimilirani starši so krivi. Po 40 let in več v sloveniji, pa ne ve kaj je dvojina in da drevo ni ON.

Ti bi se doma z otrokom nemško pogovarjal, če bi živel v Nemčiji, kot Slovenec? Jaz se ne bi.
Bi se tako nemško, kot slovensko.

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Jaz bi ja. Ne rečem, da ga nebi učil slovensko, ampak kot sekundarni jezik.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz bi se z otrokom doma pogovarjal slovensko, seveda pa bi ga naučil tudi jezika države, v kateri bi živeli.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Cisto kot zanimivost, ko smo bili na starsevski soli so nam svetovali, da naj se otroka najprej nauci materinega jezika, saj tudi mati ne more v tujem jeziku izraziti vseh custev, tako kot bi v svojem. In ja, imajo precej mešanih družin (in ne samo exYU), recimo mož iz Afrike, žena slovenka in raznorazne kombinacije. Doma se govori materni jezik, na vrtu pa očetov.
smile-1.gif
Oziroma tudi če je materni jezik tuji, naj ne bi bil noben problem, ker so otroci izredno sposobni učenja jezikov in tudi če ne znajo besedice slovensko pred vstopom v vrtec, se ga bodo naučili in s tem naj ne bi imeli nikakršnih težav. No vsaj tako so rekli (pa nekako verjamem, da imajo vec izkusenj kot alterjevci).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Oba jezika je najbolje furat. Da se otrok dokler je majhen in dojemljiv za učenje jezikov, nauči lepo oba jezika dobro. Tako je bilo pri meni in sem se oba jezika naučil.