Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Aha, so bili. Se pravi, danes so bošnjaki izključno prebivalci Bosne muslimanske veroizpovedi?
Bingo.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Aha, so bili. Se pravi, danes so bošnjaki izključno prebivalci Bosne muslimanske veroizpovedi?
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
1. Denar je vedno problem. Tudi ce ga je dovolj je ze sama prerazporeditev problem. To ni 1 ali 2 dzamije ampak 100+ dzamij. To ni en kraj ali ena skupina ljudi. Denarja za Ferhadijo je bilo najvec (oziroma dovolj) pa se obnavlja najpocasneje. Obnova "sester" se sploh zacela ni.
2. Ce nekaj miniras ne pomeni da se vse spremeni v prah. Ostanke je gradbena mehanizacija skrivala par 100km stran. Vecina dzamije iz takratnega casa je kamen.
3. Ponavadi ni bila njiva ,ker se je sledi skrivalo. V najboljsem primeru so tam naredili deponijo ali zgradili karkoli pod sponzorstvom "drzave".
4. zgodovinski filmi, slike in dokuemntacija pravi da nekaj JE obstajalo
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Bingo.
Citat:
...v Osnovni šoli Leskovec pa očaran nad programom, ki so ga zanj pripravili tamkajšnji osnovnošolci. Slednji so se namreč predsedniku predstavili v treh jezikih, slovenskem, albanskem in romskem, in s tem pokazali na prisotnost medkulturnega dialoga in strpnosti.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
1. Denar je vedno problem. Tudi ce ga je dovolj je ze sama prerazporeditev problem. To ni 1 ali 2 dzamije ampak 100+ dzamij. To ni en kraj ali ena skupina ljudi. Denarja za Ferhadijo je bilo najvec (oziroma dovolj) pa se obnavlja najpocasneje. Obnova "sester" se sploh zacela ni.
2. Ce nekaj miniras ne pomeni da se vse spremeni v prah. Ostanke je gradbena mehanizacija skrivala par 100km stran. Vecina dzamije iz takratnega casa je kamen.
3. Ponavadi ni bila njiva ,ker se je sledi skrivalo. V najboljsem primeru so tam naredili deponijo ali zgradili karkoli pod sponzorstvom "drzave".
1. OK, denar je problem. Tudi pri mošejah, čeprav si mi dal občutek, da denar ni problem. Sem mislil, da je v iniciativi problem.
2. Kako veš, da pripada nekaj točno določenem objektu, če je 100km stran?
3. Kako boš nekaj skrival, če tam ni nikoli stalo?
4. Nekaj je obstajalo, vendar kje, to je tista enigma.
Še en tak simpatičen citat:
"Nakon okončanja oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu Bošnjaci su se dali na popravak onoga što se moglo popraviti ali i izgradnju novih džamija. U posljednjih petnaest godina sagrađene su brojne džamije. Mnoge od njih se prave na mjestima gdje nikada ranije nije bilo džamije. Bošnjaci danas imaju, hvala Allahu, više džamija nego što su imali prije agresije."
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Bingo.
Tudi, če bi to držalo, pač opirava se na zelo stare podatke, to še vedno ni več mio. Sej veš 3 ali več pa to.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Iz Türkove predvolilne kampanje:
Citat:
...v Osnovni šoli Leskovec pa očaran nad programom, ki so ga zanj pripravili tamkajšnji osnovnošolci. Slednji so se namreč predsedniku predstavili v treh jezikih, slovenskem, albanskem in romskem, in s tem pokazali na prisotnost medkulturnega dialoga in strpnosti.
To verjetno zato, ker sta na šoli dva šitptarčka in trije PES-i....
Ampak če Eazy pravi da jih ni...
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
1. OK, denar je problem. Tudi pri mošejah, čeprav si mi dal občutek, da denar ni problem. Sem mislil, da je v iniciativi problem.
2. Kako veš, da pripada nekaj točno določenem objektu, če je 100km stran?
3. Kako boš nekaj skrival, če tam ni nikoli stalo?
4. Nekaj je obstajalo, vendar kje, to je tista enigma.
Še en tak simpatičen citat:
"Nakon okončanja oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu Bošnjaci su se dali na popravak onoga što se moglo popraviti ali i izgradnju novih džamija. U posljednjih petnaest godina sagrađene su brojne džamije. Mnoge od njih se prave na mjestima gdje nikada ranije nije bilo džamije. Bošnjaci danas imaju, hvala Allahu, više džamija nego što su imali prije agresije."
1, Filozofiranje pocez in poprek kako nekaj je ali ni problem je neumnost. Odvisno kdo, kje, kaj, kako gradi. Obnoviti dzamijo nekje na vzhodu Bosne je en problem. Na zahodu pa nekaj cisto drugega. Ce so prebivalci nekega kraja vsi pobiti je ena stvar, ce danes zivijo na Svedskem pa cisto drugo, itd, itd, itd, itd. Nekatere ni mozno obnoviti tudi ce JE denar, za druge se pa denar zbira. Ni stvar "iniciative" ampak okoliscin dolocenega primera.
2. Spet odvisno od primera do primera. V nekaterih primerih od ljudi ,ki so delali (voznikov). Po dokumentaciji "VRS" ,ki je delila nafto mehanizaciji, po pricevanju ljudi, po ostankih. Ravno te dni je bil aktualen ta primer:
KLIK
Ucitelj je na deponiji nasel "alem" in ga je skrival do smrti, po smrti ga zena predala IZ. Alem ponovno stoji na obnovljeni dzamiji.
3. Dokumentacija in fizicni ostanki pravijo da je stalo
Pri branju uporabljaj mozgane. Seveda so bile zgrajene "nove" dzamije ce je prebivalstvo selilo zaradi etnicnega ciscenja. Muslimani pregnani iz "RS" zivijo v krajih ,kjer vcasih sploh ni bilo muslimanov in so seveda krivi ce tam postavijo dzamijo
Citat:
Kak trend? V trenutno 675 dzamij in se 143 porusenih. Glede na stevilo porusenih od prej stevilo ne samo da ne raste ampak je konkretno padlo (zaradi etnicnega ciscenja v "RS"). Najvecje in najbolj znane sploh se niso obnovljene. Obnova najbolj znane (Ferhadije) bo koncana sele letos
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Bingo.
Tudi, če bi to držalo, pač opirava se na zelo stare podatke, to še vedno ni več mio. Sej veš 3 ali več pa to.
To drzi in ni nas sam 3mio... ne zivimo samo v domovini.
Citat:
V Bosni nas je vec mio
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Torej, kaj zdaj resnica? Jih je več ali manj? Citat, ki sem ga navedel pa jasno pove, da jih je več, ti praviš, da jih je manj.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Torej, kaj zdaj resnica? Jih je več ali manj? Citat, ki sem ga navedel pa jasno pove, da jih je več, ti praviš, da jih je manj.
Sprasujes me ce podatek neznanega avtorja in neznanega vira ,ki niti ni navedel kolikor cesa je ali ni drzi? To sprasujes?Jaz sem ti navedel konkretne primere in stevilke in ne svojo pobozno zeljo ali mnenje.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Citat:
V Bosni nas je vec mio
Spet te ne razumem. V Bosni vas je 3 mio od celote, ki naj bi bila 3.8 mio? Si to želel povedati?
Citat:
U registru džamija koje vodi Rijaset Islamske zajednice upisano je ukupno 2.176 džamija na dan 31.12.2009. godine.
Citat:
Malo se priča o činjenici da su Bošnjaci prvi put u svojoj historiji uspjeli obnoviti veæinu porušenih džamija (614) iz zadnjeg rata te su izgradili još dva-tri puta više nego što ih je porušeno.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Citat:
V Bosni nas je vec mio
Spet te ne razumem. V Bosni vas je 3 mio od celote, ki naj bi bila 3.8 mio? Si to želel povedati?
Kater del NAS ti ni jasen? Ce zacasno zivis nekje se vedno pripadas istemu narodu.
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Sprasujes me ce podatek neznanega avtorja in neznanega vira ,ki niti ni navedel kolikor cesa je ali ni drzi? To sprasujes?Jaz sem ti navedel konkretne primere in stevilke in ne svojo pobozno zeljo ali mnenje.
Konkretno
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=41790
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
U registru džamija koje vodi Rijaset Islamske zajednice upisano je ukupno 2.176 džamija na dan 31.12.2009. godine.
Citat:
Malo se priča o činjenici da su Bošnjaci prvi put u svojoj historiji uspjeli obnoviti veæinu porušenih džamija (614) iz zadnjeg rata te su izgradili još dva-tri puta više nego što ih je porušeno.
To so cca. pravi podatki. Razen, če eazy govori o verskih objektih, ki pa so lahko tudi brez minareta. Ampak v BiH je bilo ponekod porušeno (požgano) vse in ne samo je*eni verski objekti visokega simbolnega pomena, ki so za nevernike pač kup kamenja oz. opek.