Lizing - izvor denarja?

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ma to ste napisali enih neumnosti vmes da je joj...

Pogosto delam pogodbe z pologom višjim od 10.000 in 15.000 ,, večinoma 80/20 pa ni nobenih problemov.
Res pa je, da je zakon zadnje pol leta tak, da lizingodajalec mora preveriti kreditno spodobnost stranke.
To pomeni da ima stranka lahko tudi 2 jurja minusa na TRR, nobenih prilivov, pa vseeno dobi lizing, AMPAK lizignodajalec mora preveriti njeno sposobnost/nesposobnost, potem se pa sam odloči, če gre v riziko posoje ali ne.

Realno vse nad 50% pologa je odobreno, če le nisi na kakšni črni listi...

Ali lahko urediš financiranje za avto. 50% pologa, stranka pa ne želi pokazati tudi enega papirja? Meni ne uspe
wink-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Ne moreš uredit. Vse lizing hiše in banke morajo delati v skladu z zakonom. Od 01.08.2010 pa je v veljavi nov zakon o potrošniških kredit, ki je še bolj zaj..... Stranka mora prinesti papirje, drugače pa ne more dobiti financiranja in pika. Mora se identificirati, mora se izkazati kot plačilno sposobna..... Konec koncev bi ti lahko nekdo pod pretvezo sklenil leasing, naredilčez 2 dni totalko, ... potem pa tudi 50% polog nič ne pomaga.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ma to ste napisali enih neumnosti vmes da je joj...

Pogosto delam pogodbe z pologom višjim od 10.000 in 15.000 ,, večinoma 80/20 pa ni nobenih problemov.
Res pa je, da je zakon zadnje pol leta tak, da lizingodajalec mora preveriti kreditno spodobnost stranke.
To pomeni da ima stranka lahko tudi 2 jurja minusa na TRR, nobenih prilivov, pa vseeno dobi lizing, AMPAK lizignodajalec mora preveriti njeno sposobnost/nesposobnost, potem se pa sam odloči, če gre v riziko posoje ali ne.

Realno vse nad 50% pologa je odobreno, če le nisi na kakšni črni listi...

Ali lahko urediš financiranje za avto. 50% pologa, stranka pa ne želi pokazati tudi enega papirja? Meni ne uspe
wink-1.gif

Ja ce ne želi pokazat, je mal tezko ane?
Lahko ti pa naredim financiranje s 50% pologa, samo prinesi izpiske iz TRR, tudi če so prazni,samo prinesti jih moras.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
mora se izkazati kot plačilno sposobna.....

To ne drži.
Lizinga hiša mora preveriti kreditno sposobnost,potem se pa sama odloči ali bo posodila denar ali ne.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
sej to je problem... lahko uredim karkoli, samo 3 plačilne liste pa potrebujem. tukaj pa ljudem ni do kazanja. Debis ki je tak kredil strani nekoč odobril, pa je prenehal delati.

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Avto na kolega, sploh avto za 50k in gor ne? Dobra fora, bi rad videl tega kolega
smile-1.gif
Pa še vzeti ti ne more nihče nič...

Tečno je najemat vilo, po desetih letih ko si jim zmetal 100k pa še kar ni tvoja...

Nevem, imam prijatelja na katerega bi pisal tut 100k avto. Zdajšen ni pisan na mene, in prej me bi skrbelo, da mi ga vkradejo
(pa me ne), kot pa da ga on prijavi, da sem mu ga vkradel. Pa če ne na kolega, pa na fotra, babico (življenski prihranki in to;
obenem pa overjeno zapuščinsko da je tvoj) Opcij je miljon.

Nevem če je dovoljeno, da ti nekdo po eurotaxu vreden 50k avto proda za 500€, pol je tut to ena možnost.
Druga možnost je pa, da ti ga da kot poplačilo dolga; dolgoletne inštrukcije golfa...

Dobro, ti si malo jači in imaš malo jače prijatle ki verjetno vsi prijavijo letno par 100k dohodka da lahko kar tako na sebe pišejo avto za 100tko... Jaz pravim za nas, realiste, ki živimo realno življenje, ki ne živimo v iluzijah...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne rabim plačilnih, sem ti že rekel, pri takem pologu enostavno rečeš da si nezaposlen in das izpisek iz TRRja ...