Lizing - izvor denarja?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.339
7.399
113
Ok, poskusiva drugace: Cesa torej nisem dojel jaz? Zakaj ni vicev o policajih? Daj argumentiraj malo no.

Ker sedaj avtorju svetujes naj napise "osebni prihranki", v prvem odgovoru pa si mu svetoval naj zamenja lizing hiso. Zakaj sedaj drugacen nasvet?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ma to ste napisali enih neumnosti vmes da je joj...

Pogosto delam pogodbe z pologom višjim od 10.000 in 15.000 ,, večinoma 80/20 pa ni nobenih problemov.
Res pa je, da je zakon zadnje pol leta tak, da lizingodajalec mora preveriti kreditno spodobnost stranke.
To pomeni da ima stranka lahko tudi 2 jurja minusa na TRR, nobenih prilivov, pa vseeno dobi lizing, AMPAK lizignodajalec mora preveriti njeno sposobnost/nesposobnost, potem se pa sam odloči, če gre v riziko posoje ali ne.

Realno vse nad 50% pologa je odobreno, če le nisi na kakšni črni listi...

Seveda ni problemov, samo podatke ti pa povsod poberejo, ko polagaš, kajne?

Pa saj podatke že tako ali tako imajo če so sklenili pogodbo, se ti ne zdi?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Če položiš na banki nad 10t EUR v gotovini denar prijavijo naprej, mislim da Urad za preprečevanje pranja denarja oz. nekaj v tej smeri, in če te bo kdo hotu poklicat te že bo, ampak klic oz preverjanje ne bo Banke.

Odgovor avtorju teme;
To da hočejo vedeti od kej denar, je res malo čudno, napiši magari; gotovina oz. lastna sredstva.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zakaj ni vicev o policajih? Daj argumentiraj malo no.
Ker zgleda, da je vse res.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ker sedaj avtorju svetujes naj napise "osebni prihranki", v prvem odgovoru pa si mu svetoval naj zamenja lizing hiso. Zakaj sedaj drugacen nasvet?
Drugačen nasvet, če že vztraja tam,
jaz bi se samo obrnil in rekel hvala lepa, saj je ogromno leasing hiš.Btw pri enih še je lani veljalo,
da če si dal 50% ali več pologa, niso zahtevali nobenih dokazil o dohodkih, mogoče še je zdaj tako.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
A potem dajo povpraševanje na banko al kako?
Kako je pa je tu z varovanjem zasebnosti
17758-icon_confused.gif

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Tudi če je milijon leasing hiš - za vse veljajo enaka pravila. Če gre pri financiranju za gotovinsko soudeležbo v višini nad 15.000€, velja pravilo da je potrebno transakcijo sporočiti Uradu za preprečevanje pranja denarja.

To ureja zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT) . Ta zakon določa ukrepe, pristojne organe ter postopke za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma. Globe so kar visoke od 6.000€ -120.000€, tako da ga ni junaka med leasing hišami v Sloveniji, ki bi se upal it mimo zakona.

Poglavitna naloga tega zakona je, stopiti na prste tisitm ki so na ta način oprali precejšne vsote denarja. Primer: Janez (večina trgovcev z mamili je slovencev) je z preprodajo heroina zaslužil v enem letu 100000€, katerega bi rad na nek način legaliziral. Gre v avtohišo, naroči Audi Q7, položi 80.000€, ostalo pa leasing na 12 mesecev. Čez 1. mesec postane lastnik prelepega Q7, dobi papirje, da je po poplačilu njegov lastnik - in ga proda isti avtohiši za 80.000€, za katere ima vse papirje in nakazilo po uradni poti. S tem denarjem potem kupi par delnic Mercatorja in Luke Koper i idemo dalje za večje pare. Pred sprejetjem tega zakona tega ni nihče kontroliral.

To je to. Če imaš mirno vest, se moraš opredeliti kje in na kak način si denar dobil, na potezi Urada pa je če bodo zadevo vzeli pod drobnogled.

Če komu kaj ne paše, izvoli idi v Švico ali nazaj v Bosno k očetu in boš imel mir.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Oprosti! Ni letelo nate, ampak na pametnjakoviča zgoraj.

Sem podal hitri odgovor
wink-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
4.člen ZPPDiFT govori o zavezancih o poročanju in 16. točka o pravnih in fizičnih osebah, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo:
finančnega zakupa (lizinga),

Skratka imajo zakonsko osnovo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.339
7.399
113
no in glede na to kar si napisal je jasno, da na zacetku ocitno nisi razumel kaj je bistvo "problema". Namrec kamorkoli bo sel, bodo zadeve morali prijaviti UPPD. In ne gre za preverjanje njegove kreditne sposobnosti (se strinjam, ni ga lizinga ki bi delal probleme pri tako visoki soudelezbi).

In zato sem hotel da argumentiras. Ker me brezveze med vrsticami zalis (kao ni vicev o policajih), sam pa si s svojim prvim prispevkom pokazal da nisi razumel da ne gre za vprasanje dokazovanja kreditne sposobnosti.

Zdej ce bos to priznal ali ne je pa stvar tvoje kulture.

Lp

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
eh, ne bom ti več sploh odgovarjal.
Če misliš, da sem te užalil se pritoži višjim inštancam, prej dobro preberi, kaj si mi prvo recipliral.
Me off

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nepismen? Ne gre se za vprasanje zmoznosti odplacevanja ampak kot so napisali zgoraj: preprecevanje pranja denarja in financiranja terorizma

In ce sem poklicen pokeras, ki se financiram iz pokra preko spleta in nemorem dokazat?

Pa ce sem v avstriji na ruleti vrgel pet jurjev na crno, pa mi pade, zaj pa bi rad odplacal, nemorem al kaj?

Pol mi bojo pa tudi podpisali da sem bil tam in zelel odplacat, oni tega niso pustli ker nemorem dokazat, in zato zdaj nebom vec niti odplaceval ker se selim (z avtom vred) v ukraino. Adijo, hvala lepa.

Pranje in terorizem my ass, to je finta da vsaj delcek strank se naprej placuje, sej od tega se oni financirajo...

Mater, frend mi po x letih vrne 10 jurjev, zaj pa nemorem avta odplacat...

Ceprav komot dokazes, spises s fotrom darilno pogodbo za ta znesek, pa je to to.
(dolgoletni prihranki in te fore)

Gre se za nategovanje folka ki pac ni najbol brihten, taki vedno placajo...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Sej najbolj je smešno to, da tisti ki muti z denarjem raje izbere komplet lizing in potem po obrokih odplačuje avto v znesku 80k €. Tukaj jih nič ne zanima od kje mu denar. Če pa nekdo nakaže 18k € in 3k preko lizinga, je pa že panika od kje mu denar, pa samo 28 je star.
shocked-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moja mati je nedolgo nazaj kupla A klaso, nakazala 18k€ na prodajalcev trr in jo nobeden ni vprašal o izvoru denarja....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
tolko mlatenja prazne slame, vsi skupaj pa pozabljamo, da ma lost rojstni dan :)
torej vse najboljše!

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Moja mati je nedolgo nazaj kupla A klaso, nakazala 18k€ na prodajalcev trr in jo nobeden ni vprašal o izvoru denarja....

Je vzela leasing za razliko do polne cene avta?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.170
1.151
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ker ni z gotovino poslovala.
Ker je iz svojega TRR nakazala na prodajalčev TRR.
Če je nakazala iz TRR na TRR je za prodajalca to čisto, ker izvor denarja bi morala banka preverjat, preden pride na njen TRR.