Lisice

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kako je z lisicami? se da kaj ugovarjat?

danes sem namreč dobil lisice na avto, parkiran je bil poleg še dveh, treh avtomobilov, nekako na travno nišo pod drevesi, kjer je še edino bil prostor in sem parkiral tja, ker so bili tudi omenjeni avtomobili tam, pa že tako kakih 10 minutk peš stran od cilja, kamor sem moral.

zdaj pa - na avtomobilu press nalepka, prometa ni oviral sploh, avto bil parkiran mogoče pol ure, ker sem en dogodek na Ekonomski fakulteti fotkal. ta čas mi je redarstvo (in še ostalim avtom ob meni) napocal lisice na avte. glede na to, da gre za študentsko naselje, sem prepričan, da gre za avtomobile, ki so od študentov ...

skratka - ne samo, da sem zamudil z oddajo fotk, zdrekali so mi celoten plan dela za danes - torej, je kakšen način, da se izognem kazni - pozor. ne gre se mi za denar, gre se mi za princip - zakaj imamo press nalepke, katere smatram, da so samo za to, da povejo, da gre za novinarja in se nam ponavadi mudi in moramo hitro opraviti svoje delo? lahko bi mi magar samo kazen napisal, ni problema, problem so mi lisice.

v Avstriji sem enkrat dobil kazen za parking na Dunaju, v Riminiju tudi - obakrat, ko sem povedal, da sem novinar oz. fotograf, so mi kazen strgali in stornirali.

pri nas pa mislim da gre bolj za ... recimo, milorečeno, nagajanje ...

preden se nekateri začnete zgražati - čeprav imam press nalepko in bi lahko velikokrat pustil avto ko svinja drek, kot vidim nekatere s press nalepkam, vedno poiščem parkirno mesto, vedno poskusim parkirat, da kar najmanj oviram promet - ampak danes - danes se mi je res mudilo, bil je edini prostor in nikakor ni oviral prometa.

po moje so lisice popolnoma nepotrebne ...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Lisic praktično res nikjer nimajo več. Če avto toliko ovira promet, se ga odpelje z pajkom, kaj pa je fora lisic mi pa ni glih jasno. Razen tega, da te prisilijo, da plačaš predno lahko greš, ampak to spet ni fora. Kazen če že in odvoz če ovira, to je pa tudi vse. Da moraš potem čakat pol ure, uro, dve zato da se lahko odpelješ, to je pa krneki :]

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Okoli ekonomske. sploh tam pod drevesi (nasproti parkinga) sedaj redno vsak dan montirajo lisice......tudi mene je ta "šola" stala 60€.
Komu se naj požalvam......sam sebi in nobenemu drugemu.

Imajo zgleda prazno blagajno......prej 3 leta ni bilo duha in sluha o lisicah (razen nekaterim kjer so avti res ovirali cesto), sedaj pa kar na 1x, vsem ki so tam parkirani in niso na asfaltu lisice gor.

Me pa moti.....kazen za nepravilno parkiranje 25€-polovička.....lisice pa še dodatnih 35€, ma kaj so nori.....naj mi napiše kazen ne pa da mi popa lisice, mi tako pokvari še dodatni 2 uri, ter napopa še dodaten strošek.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Okoli ekonomske. sploh tam pod drevesi (nasproti parkinga) sedaj redno vsak dan montirajo lisice......tudi mene je ta "šola" stala 60€.

Imajo zgleda prazno blagajno......prej 3 leta ni bilo duha in sluha o lisicah (razen nekaterim kjer so avti res ovirali cesto), sedaj pa kar na 1x, vsem ki so tam parkirani in niso na asfaltu lisice gor.

Me pa moti.....kazen za nepravilno parkiranje 25€-polovička.....lisice pa še dodatnih 35€, ma kaj so nori.....naj mi napiše kazen ne pa da mi popa lisice, mi tako pokvari še dodatni 2 uri, ter napopa še dodaten strošek.

sicer še nisem dobil lisic gor samo to mi pa res ni jasno kako se to lahko dopušča... mislim, če hočejo pa naj kazen dvignejo za ceno odmontaže lisic, če je avto napoti pa naj ga pajek odpelje

če mi dajo lisice na avto, ki ovira promet, ga pustim tam stat 1 teden

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

danes sem namreč dobil lisice na avto, parkiran je bil poleg še dveh, treh avtomobilov, nekako na travno nišo pod drevesi, kjer je še edino bil prostor in sem parkiral tja, ker so bili tudi omenjeni avtomobili tam, pa že tako kakih 10 minutk peš stran od cilja, kamor sem moral.

zdaj pa - na avtomobilu press nalepka, prometa ni oviral sploh, avto bil parkiran mogoče pol ure, ker sem en dogodek na Ekonomski fakulteti fotkal. ta čas mi je redarstvo (in še ostalim avtom ob meni) napocal lisice na avte. glede na to, da gre za študentsko naselje, sem prepričan, da gre za avtomobile, ki so od študentov ...

skratka - ne samo, da sem zamudil z oddajo fotk, zdrekali so mi celoten plan dela za danes - torej, je kakšen način, da se izognem kazni - pozor. ne gre se mi za denar, gre se mi za princip - zakaj imamo press nalepke, katere smatram, da so samo za to, da povejo, da gre za novinarja in se nam ponavadi mudi in moramo hitro opraviti svoje delo? lahko bi mi magar samo kazen napisal, ni problema, problem so mi lisice.

v Avstriji sem enkrat dobil kazen za parking na Dunaju, v Riminiju tudi - obakrat, ko sem povedal, da sem novinar oz. fotograf, so mi kazen strgali in stornirali.

preden se nekateri začnete zgražati - čeprav imam press nalepko in bi lahko velikokrat pustil avto ko svinja drek, kot vidim nekatere s press nalepkam, vedno poiščem parkirno mesto, vedno poskusim parkirat, da kar najmanj oviram promet - ampak danes - danes se mi je res mudilo, bil je edini prostor in nikakor ni oviral prometa.

PRESS nalepke niso za to, da parkiraš po svoje in te je lahko sram, da se hvališ s tem, da imaš PRESS nalepko.
rolleyes-1.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:

ja ja zdej so se za bežigrad redarji spravl. valda 4je faxi tam, bojo največ pokasiral...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:

sicer še nisem dobil lisic gor samo to mi pa res ni jasno kako se to lahko dopušča... mislim, če hočejo pa naj kazen dvignejo za ceno odmontaže lisic, če je avto napoti pa naj ga pajek odpelje

če mi dajo lisice na avto, ki ovira promet, ga pustim tam stat 1 teden

bi ti ga verjetno pajek naložil ter ga odpeljel na njihov parkplac....bi dobil kazen+lisice+pajka

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ne vem sicer odkod avtorju miselnost da če ima PRESS nalepko da zanj pravila ne veljajo. In če si novinar? Meni se tudi velikokrat mudi pa zato še nimam pravice parkirati kjerkoli. Čakam da čez en teden odpreš temo kako stornirat kazen ki sijo fasal ko te je ujel radar in policija ni dojela da si ti novinar in da se ti mudi.

Sicer pa: Lahko ugovarjaš če ti uspe dokazati da si parkiral na zasebni površini (če se ne motim je sodelavcu uspel ugovor ko je s pomočjo katastra dokazal da je zelenica kjer je parkiral v zasebni lasti). To naj bi vžgalo. Morda pa tudi ne. Pa nalepko PRESS daj dol z avtomobila čimprej. Ker je isto kot da bi mesar imel na avtu nalepko MESARIJA.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
LISICE - KAZEN MORA BITI VZGOJNA

:p
Lej, avto je parkiran nepravilno ali ovira promet ali karkoli. Dajo gor lisice. Ne boš verjel, avto bo še vedno nepravilno parkiran oziroma še vedno bo oviral promet. Torej, čemu lisice? Naj bo pa kazen višja, ti meni razloži pomen lisic.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
po kateri logiki bi morali študentje ali novinarji ali fotografi imeti pravico nekaznovano parkirati tam, kjer se ne sme?
rolleyes-1.gif

v Zakonu o varnosti cestnega prometa k sreči ni nobene tovrstne določbe.

sploh danes, ko je vsak drugi "novinar" ali "fotograf" ali "urednik" ali "študent"...?

če gre za neko hudo nepričakovano novico/fotko, ki se je ne splača zamuditi, bo tvoj medij z veseljem pokril stroške lisičenja, v nasprotnem primeru gre pa zgolj za iskanje izgovorov.

v tujini lisice res ukinjajo, je pa res, da je tam kultura v cestnem prometu na zavidljivo višji ravni. pri nas pa samo izgovori. "se mi je mudilo", "saj nisem oviral prometa", "sem novinar", "sem ubogi študent".....

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:

PRESS nalepke niso za to, da parkiraš po svoje in te je lahko sram, da se hvališ s tem, da imaš PRESS nalepko.
rolleyes-1.gif

Nekaj takega sem mislil napisati,pa ste me prehiteli.

Nima veze kaj imas na avtu, vcasih pomaga, vcasih ne.
V zakonu pa še nisem opazil da pise "ne lepit kazni IPA, PRESS, ZDRAVNIK, LOVEC, ČLAN AMZS, OŠTARIJA PR MICKI " , tako da ce dobis kazen pac dobis.
Mogoce te je kdaj spasilo,tokrat te ni.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ajde, da bi biu neki PRESS high klasa novinarja, bi se te usmilil, če bi vedel da gre za tvoj avto, dokler pa si (najverjetneje, se opravičuje če sem te pomotoma nižje rangiral) novinar kot jaz za osnovnošolsko glasilo Malica-zdrav obrok pa bi takih dal še lisice pa še pajka bi poklicau.
Tako bi ti odpeljali avto zobvestilom na šipi+lisico na gumi+celo vozilo na pajku :D

Brez zamere, malo heca =)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
LISICE - KAZEN MORA BITI VZGOJNA

:p
Lej, avto je parkiran nepravilno ali ovira promet ali karkoli. Dajo gor lisice. Ne boš verjel, avto bo še vedno nepravilno parkiran oziroma še vedno bo oviral promet. Torej, čemu lisice? Naj bo pa kazen višja, ti meni razloži pomen lisic.

Zato ker meni 30 EUR ni isto kot nekemu pečečniku. Če pa oba 2 ure kazensko čakava sva pa na istem
wink-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Plačaj kazen in gotovo.......lahko jim pa poskusiš napisat račun za škodo ki so ti jo povzročili z lisicami........seveda če ti bo imel kdo plačat....če ne se bodo pa fanj nasmejali.

Mogče si jih pa fasal ker imaš nalepko.......v kopru so enemu bmw-ju ukradli feltne čeprav je na notranjem ogledalu visel trak za mobitel na katerem je pisalo POLICIJA :D :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je bilo po TV če se ne motim, kako so plačljivi parkingi prazni, študenteraj pa parkira vsepovsod. Zato so tudi redarji na delu.
Pa še moje osebno mnenje: če ima študenteraj za avto naj ima pa še za kazni. Kaj pa misli da se mora do vrat faksa pripeljati. Lastništvo avtomobila je pač strošek... Če je prevelik naj se pa javni prevoz uporablja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Je bilo po TV če se ne motim, kako so plačljivi parkingi prazni, študenteraj pa parkira vsepovsod. Zato so tudi redarji na delu.
Pa še moje osebno mnenje: če ima študenteraj za avto naj ima pa še za kazni. Kaj pa misli da se mora do vrat faksa pripeljati. Lastništvo avtomobila je pač strošek... Če je prevelik naj se pa javni prevoz uporablja.

Pa kaj tebi ni jasno? Kdo se buni čez kazen? Bunimo se čez debilizem z imenom lisice, ki nima nobenega drugega namena kot dvigovanje kazni, in povzročanja, da je vozilo nepravilno parkirano še DALJ časa..
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oladi mojster glasbe, oladi. Če študentu zatakne listek za brisalec za nepravilno kazen se lahko obrišejo pod nosom zanjo, saj boščki itak nimajo iz česa plačati (dejansko se izmikajo plačilu). Tako pa, če se hočejo odpeljati, morajo plačati kazen.
Ker si tako pameten; tudi v Celju ti nataknejo lisice že samo, če prekoračiš čas parkiranja. Razmisli zakaj že? Naslednjič, če nisi ravno bogatun, parkiraš tam kjer je dovoljeno daljše parkiranje ali pa pridno hodiš futrat avtomat in menjat listke...