Linux

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
To dvoje vpišeš v terminal.

Sicer pa če ti sistem povsem zmrzne za daljši čas, potem zna biti kaj drugo narobe. Bi bilo potrebno pogledati sistemske loge, če je kak zanimiv zapis not.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iso file dam pa na desktop al kako ga bo našlo?

loge nisem nič gledal, niti ne znam.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
ISO fajla v tem primeru ne rabiš. Ti komandi bosta samodejno vse prenesli in namestili. Pomemben je predvsem drug ukaz, prvi samo posodobi repozitorije.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Težka bo. Če o linuxu oz. linux kernelu nimaš pojma boš težko debugal karkoli. Je sistem posodobljen?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
posodobil sem ga na lubuntu.
sedaj sem še ene updejte čez spustil, tako da čakam še to.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.990
113
Raje namesti Manjaro (arch), Mint & LXLE & Linux Lite (debian) ali kaj podobnega.

Ubuntu je v linux sveta ena (naj)slabših izbir.

Od lightweight distribucij so primerne (med drugim) antiX, 4mlinux, crunchbang, slitaz, sparkylinux, mepis.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Hoof_Arted pravi:
Moj pogled na Linux - Windows je zelo enostaven:
Največja in pravzaprav edina pomanjkljivost Linuxa je v neizmernem številu distribucij, ki pač niso popolnoma združljive. Seveda tudi programi, ki so sicer zastonj, ne tečejo (gladko) na vseh. Tudi podpora HW je v tem stilu. Hitreje kot bi nekdo uspel prilagajati gonilnike se distribucije spreminjajo. Človek izgubi živce že ob iskanju, ko pa najdeš je že zastarelo.
Enostavnost Linuxa? Je kdo že nalagal Windows 7? Pesem!

Obstajajo distribucije ki so precej celostne in celo bolje enotne kot windows z vsemi programi, ki jih potrebuješ! Recimo a ti AV v windowsih zgleda kot del OSja? Nope! A ti acrobat reader zgleda kot del sistema? Nope. A ti "katerikoliže" multimedijski predvajalniki razen WinMP zgleda kot dle sistema? Nope.

Malimekani si je nakopal miljonske tožbe zaradi tega ker je IE del samega sistema. Si predstavljaš da bi vgradili svojo programje. Aja ... btw, Windows Defender je AV kot del sistema.