Sprobaj oboje pa boš videl kaj je razlika .. težko je reč, glavna razlika za uporabnika je v izgledu in postavitvi okolja, ampak spet ni nič drastičnega.
KDE je včasih (na začetku) veljajo za bolj napredno namizje, ampak potem so prišli časi suhih krav in KDE je postal zanič s pogleda napredka pa tudi iz pogleda stabilnosti - veliko uporabnikov, ki je prisegalo na KDE je v zadnjih 5 letih šlo na GNOME. Vseeno se KDE spet vrača na stara pota in torej ni slaba izbira.
GNOME se mi zdi da se spušča na nivo povprečnega uporabnika oz. skuša pridobit windows userje in je tako malce bolj preprosto - po drugi strani pa za napredne uporabnike ostane konzola, pri KDE so šli vedno bolj samosvojo pot in je vse bolj geekovsko, tudi nastavitev v samem GUIju je več ipd.
Kar se mene tiče je izgled KDEja slabši od GNOME, ampak to je subjektivno mnenje. KDEja ne maram ker sem imel z njim veliko težav (beri: dnevno sesuvanje vsega po spisku), ampak to je bilo 3 leta nazaj.
Za nekoga, ki ne pozna pa priporočam preizkus .. koneckoncev imaš Ubuntu in Kubuntu live CD ki ga testno poženeš, pogledaš in se odločiš kaj ti bolj leži, brez namestitve in obveznosti.