Likalnik s kotličkom

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jaz bi na njihovem mestu raje pogledal za kakšno likalno prešo. V tem cenovnem rangu se dobi čisto solidne izdelke. Posel z njimi pa je opravljen veliko htreje in z manj napora. No, prvo likanje zna bit jeba, ko je treba poravnat vse robove, ki jih likalnik zvije, potem pa je zadeva pesem ...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Domači kupujejo nov likalnik s kotličkom, kaj priporočate?

Gledali so ta dva:

BOSCH TDS 2515, 169,9€ Merkur akcija

Tega imam jaz in sem čisto zadovoljna z njim. Ima konstantno paro, kar dober rezervoar vode, samo rabi ene 2 min, da se zagreje. Potem pa lepo "šiba". Za gospodinjsko likanje čisto spodobna parna postaja.
zmaga.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Mah, pri naši hiši sicer nimamo elne, je pa dovolj dobra. Jaz sem z njo hitrejši kot s pegleznom in naredim manj dvojnih robov na hlačah. Ampak možakar pravi, da jih preša ne zanima ...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Meni je bilo najbolj važno to, da se lahko kotliček napolni z vodo tudi med likanjem, tako da ni treba sredi največjega zagona likarice ugašat in hladit (likalnika namreč
smile-1.gif
), pa da se lahko polni z navadno in ne destilirano vodo.LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Zgoraj omenjeni rdeči Bosch, ki ga imam jaz, lahko polniš tudi med likanjem in to z navadno vodo (razen, če imaš ekstra trdo moraš malo mešat z destilirano, sama destilirana pa ni priporočljiva).
zmaga.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malo offtopic, ampak zakaj ne bi bila priporočljiva čista destilirana voda?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pri Tefalu pravijo takole:

Types of water to be avoided. Do not add anything to the contents of the water tank, and do not use pure demineralised water, water from clothes dryers, scented or softened water, water from refrigerators, batteries or air conditioners, pure distilled water or rainwater.These contain organic waste or mineral elements that become concentrated when heated and cause spitting, brown staining or premature wear to your iron.

bonk.gif

Sedaj je v igri še Tefal GV8360. Ima kdo izkušnje z njim?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ja, imamo ga že eno leto..
Žena pravi da je super, kamen se nabira v posebno palčko in to je to, niti enkrat se še ni zgodilo da bi čez šobe kalcij ven padal, kot pri prejšnjem, ima navitje kabla, voda navadna, lahko jo dodajaš med likanjem, fajn za prenašat...še sam nimam zadržkov poseč po njem ...ko seveda ni druge.
cool-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zdaj mi pa res ni jasno, kaj bi se lahko izločalo iz demineralizirane vode.
confused-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Ja, imamo ga že eno leto..
Žena pravi da je super, kamen se nabira v posebno palčko in to je to, niti enkrat se še ni zgodilo da bi čez šobe kalcij ven padal, kot pri prejšnjem, ima navitje kabla, voda navadna, lahko jo dodajaš med likanjem, fajn za prenašat...še sam nimam zadržkov poseč po njem ...ko seveda ni druge.
cool-1.gif

Super, hvala za info!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem napisal... nič jasno.

Po mojem je ravno čist destilirana voda idealne za te naprave... ker je pač čista voda in se iz nje ne more prav nič izločati.