LIDL - na minuto 40 artiklov?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, jaz sam na avtomatski blagajni poskeniram 1 izdelek na 2 sekundi, pa mi ne prihaja po traku, ampak moram iz košare jemat, pa še v vrečko zlagat.
Tako da v čem je finta te "blazne hitrosti" v Lidlu, mi ni jasno.

No ja, mogoče je "polžem" iz komunističnih vod stvar blazno hitra.
Sicer kot izgovor vse prav pride...

PS: Pred časi, ko so še na roke tipkali cene v avstrijskem Hoferju so tudi bile skoraj tako hitre, pa nič ne slišim, da so vmes zaradi tega revolucijo naredili...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Da ne govorim da imaš v merkatorju tiste blagajne kjer si lahko sam obračunaš artikle, ampak zraven stoji prodajalka in govori kaj in kako moraš delat
bonk.gif
Tasposobni, ki so naredili nekaj iz sebe, so jih kupli za lepe denarje, zaradi lepih provizij.
Trgovka pa mora bit zraven, ker ne vem več kolkrat na uro zatajijo in pa seveda, ker tasposobni vse druge sodijo po sebi in se zato bojijo kraj in zlorab.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
No ja, mogoče je "polžem" iz komunističnih vod stvar blazno hitra.
Sicer kot izgovor vse prav pride...
Otroc se vzgledujejo po starših, delavci pa po šefih, zato pa mamo koker mamo,
evil.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Mislim kaj ima tukaj komunizem zdaj zraven mi pa tudi ni jasno.

Sam imam izkušnje tako z avstrijskim kot nemškim Hoferjem, pa ti ni bilo nikjer problema malo počakat če nisi dovolj hitro dol iz traka metal. Pri nas je pa to malo problem.

Se pa strinjam, da merčkator je pa adijo kar se tega tiče, pa pol osebja tam ni niti vdihnilo zraka komunizma, ki ti tako zelo najeda.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Fak no pa saj to ne more bit res. Beres to temo in eni jamrajo da revice morajo dejansko delat za svojo placo in to je ze dovolj za na dnevnik. Pyzde lene, potem pa se cudite zakaj imajo avstrici take place, mi pa pol manjse. Tam se DELA, pri nas pa.se slepa, kadi in gleda na uro. Ce pa.kdo mora DELAT pa je to takoj izcrpavanje. Jao papki bedni balkanski prav na kozlanje mi gre ko to berem, v sosednji temi pa takoj jokanje kake boge place imamo

In potem imamo se lene balkanske kmetavze, ki jim je tempo skeniranja prehiter, ker on bi se po jajca cohal, pike nabiral, kartice zvestobe izpolnjeval, vmes se telefoniral in cvekal z blagajnicarko in ga to dejansko nervira, ker tega ne more pocet. Papki, spokajte v merkator

Nazadnje urejeno:

samsvojmojster1

Zelenc'
27. jan 2012
15
0
1
Lidl v BTC-ju poznam tam je vedno polno folka in tud vrste so dolge pred blagajno, ampak drugi LIDLI nimajo tolk gužve, meni je všeč tak tempo skeniranja izdelkov.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Fak no pa saj to ne more bit res. Beres to temo in eni jamrajo da revice morajo dejansko delat za svojo placo in to je ze dovolj za na dnevnik. Pyzde lene, potem pa se cudite zakaj imajo avstrici take place, mi pa pol manjse. Tam se DELA, pri nas pa.se slepa, kadi in gleda na uro. Ce pa.kdo mora DELAT pa je to takoj izcrpavanje. Jao papki bedni balkanski prav na kozlanje mi gre ko to berem, v sosednji temi pa takoj jokanje kake boge place imamo

In potem imamo se lene balkanske kmetavze, ki jim je tempo skeniranja prehiter, ker on bi se po jajca cohal, pike nabiral, kartice zvestobe izpolnjeval, vmes se telefoniral in cvekal z blagajnicarko in ga to dejansko nervira, ker tega ne more pocet. Papki, spokajte v merkator

Še en nemškutar, si bil gor si videl kako delajo? Jaz sem samo problem je če naši šefi zahtevajo več kot gor! Nihče ne zagovarja nedelo, toda izkoriščanje in šikaniranje, to se ne sme tolerirati! Sam hodim v Leclerc, kjer so isto hitri pa vseeno bolj človeški!

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:

Še en nemškutar, si bil gor si videl kako delajo? Jaz sem samo problem je če naši šefi zahtevajo več kot gor! Nihče ne zagovarja nedelo, toda izkoriščanje in šikaniranje, to se ne sme tolerirati! Sam hodim v Leclerc, kjer so isto hitri pa vseeno bolj človeški!

No, pa smo prisli do srz problema. Tezava so slovenski menazercki in njihove vodje. Jebat ga, slov. mentaliteta.
uf-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
887
113
ksz
na ta velike nakupe vzemite s seboj plastične gajbice ali kaj podobnega. potem ne bo skrbi, da bi vam kaj padlo s pulta zaradi prehitrih prodajalcev. tudi če so prodajalci ekstra hitri, kot npr. v lidlu ali hoferju, mi vedno uspe sproti zlagati artikle. preostanek artiklov pa zložim, medtem ko prodajalec vnaša kartico v pos terminal. ko mi prodajalcev vrne kartico, samo še primem voziček in ga odpeljem. hitro in enostavno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Počakaj še, da kdo privleče belogardiste, RKC, muslimane in kar je še "aktualnega".
bonk.gif

Me pa zanima, koliko od vas bi vzdržalo tempo dela pod tako mašino; odpad pada spodaj na tekoči trak, dokler ni hlod lepo okrogel, da se da delat furnir.:

(Hlodi so lahko dolgi tudi 2 metra.
evil.gif
)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Pred leti, ko še ni bilo črtne kode in teh novodobnih rešitev, ko so se cene pri nas še na roke limale na vsak artikel, so delavke v avstriskem Hoferju bile HITREJŠE s cenami na pamet, kot so danes s skeniranjem črtne kode. Recimo, da je bilo to nekje 15-20 let nazaj.

In to vem, ker me je zmeraj kot mulca fasciniralo, ko smo hodili v AT na obisk k stricu, kako morejo na pamet tako hitro tipkat cene in pošiljat artikle.

Tako da, danes jim je še luštno
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Počakaj še, da kdo privleče belogardiste, RKC, muslimane in kar je še "aktualnega".
bonk.gif

Me pa zanima, koliko od vas bi vzdržalo tempo dela pod tako mašino; odpad pada spodaj na tekoči trak, dokler ni hlod lepo okrogel, da se da delat furnir.:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/6hl7_ziwDs8&"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/6hl7_ziwDs8&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

(Hlodi so lahko dolgi tudi 2 metra.
evil.gif
)

če pa je še iz tistih časov mišljenje, včasih jih je blo 20 v oddelku zdaj jih je 10 pa se bunijo da morejo dosti delat, kljub temu da v tujini isti oddelek obvladuje 5 ljudi ... zgolj primer
smile-1.gif
ampak oni pač ne hodijo vsako uro na čik za 10 min

seveda pa niso vse krivi delavci, medtem ko je v tujini en vodja oddelka jih je pri nas 50%
evil.gif

sicer nisem iz te branže ampak, kaj je tak posebnega na tem obdelovanju lesa
smile-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Se ti ne zdi , da boš prehitro ostarel, če se ti bo tako mudilo? Za v trgovino in prijatelje si je treba čas uzet.
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Se ti ne zdi , da boš prehitro ostarel, če se ti bo tako mudilo? Za v trgovino in prijatelje si je treba čas uzet.
cheer.gif

jaz si ga raje več za prijatelje pa manj za trgovino

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

sicer nisem iz te branže ampak, kaj je tak posebnega na tem obdelovanju lesa
smile-1.gif

Hotel sem samo dat primerjavo, ko eni pravijo, kako zajebanega imajo trgovke. Na posnetku je luščilka furnirja, in tisti odpad na začetku operacije je treba hitro odmetavat proč, ker te drugače zasiplje. Tukaj je v firmi, kjer sem nekoč delal, začel skoraj vsak. Nekateri, so vzdržali do malice, nekateri smo precej dlje in potem sami "zasipavali" začetnike.
evil.gif
Ampak tista je bila večja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Tema je postala hudo ideološka, rešitev za take težave zaposlenih (če obstajajo), pa je realno gledano samo ena, ki je učinkovita: več delodajalcev, da bo delavcev premalo in bodo lahko trgovke zbirale, kam bodo šle delat.
Torej je potrebno ali privleči domači denar na plano, ali pa odpreti državo tujim vlaganjem. Vsaka zaščitna zakonodaja bo povzročila, da bodo naši otroci delali v bistveno bolj poniževalnih razmerah glede na ostali svet. Ker večina ne bo imela kje delati...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Lidl surveillance scandal
An investigation into German discount supermarket chain Lidl has revealed an extensive campaign of surveillance of employees, which has been compared to the Stasi's monitoring of East Germany's population.

The detectives' records include details of precisely where employees had tattoos as well as information about their friends. "Her circle of friends consists mainly of drug addicts," reads one record. The detectives also had the task of identifying which employees appeared to be "incapable" or "introverted and naive".

A spokesperson for Lidl has said that the surveillance was intended "not to monitor staff, but to establish possible abnormal behaviour".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:Vsaka zaščitna zakonodaja bo povzročila, da bodo naši otroci delali v bistveno bolj poniževalnih razmerah glede na ostali svet. Ker večina ne bo imela kje delati...

Ne, prav nasprotno. Trgovine so obstajale tudi pred njimi. To delajo prav zaradi tega ,ker drzava (zal) dopusca da se to dogaja. Nekaterim pa je ocitno celo vsec da se to dogaja ceprav bodo koncen racun placali prav oni. Kje pa mislite da pristanejo te zenske? Je videl kako kako zensko cez 40 tam? Drzava bi morala prepovati postavljanje norm za katere ni potrebe in to klasificirati kot nadlegovanje zaposlenih. Ce zenska mora metati stvari 40 artiklov cez blagajno v prazni trgovini samo zaradi ideje nekega d. je je v tem svetu nekaj hudo narobe.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
sam ravno zato ne hodim v lidl in hofer, ker me moti blagajna, ko mi vsiljuje hitrost

Odlično.
cheer.gif

Počasnežev na blagajni nihče ne mara, razen če je sam počasen.
ne-ne-1.gif