LIDL - na minuto 40 artiklov?

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
KSZ

A niso bile ravno pred kratkim debate o tem, da morajo delavke v Lidlu nositi rdečo ruto, ko majo "tiste dni" v mesecu? Toliko o super delodajalcu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Ali si že kdaj kakšno videl z rdečo ruto?
confused-1.gif

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
No jaz sem imel danes zelo pozitivno izkušnjo pri vračanju artiklov katere sem kupil pa jih potem nisem uporabljal. Glede na to da bi mi lahko gladko zavrnili vračilo so mi jih sprejeli in naredili vračilo denarja. Glede odnosa do potrošnika se lahko marikatera druga veriga trgovin skrije.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
KSZ

A niso bile ravno pred kratkim debate o tem, da morajo delavke v Lidlu nositi rdečo ruto, ko majo "tiste dni" v mesecu? Toliko o super delodajalcu.

Ja res je in baje da ima ena tudi 4 oke in 11 prstov!

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
KSZ

Ja, pa to na glavi zavezano
crazy1.gif

Ne boš verjel, ampak zadnjič sem bil z mulčkoma v Lidlu in sta od prodajalke dobila vsak en bombon. Pa se to ni zgodilo prvič... Res neprijazna trgovina
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
KSZ

Ja, pa to na glavi zavezano
crazy1.gif

Ne boš verjel, ampak zadnjič sem bil z mulčkoma v Lidlu in sta od prodajalke dobila vsak en bombon. Pa se to ni zgodilo prvič... Res neprijazna trgovina
smirk-1.gif

Ce sta dobila bombon pol je pa to nekaj cisto drugega
crazy1.gif
Tukaj je govor o (ne)prijaznosti do zaposlenih. Napaka v tem podrocju je priznal tudi podjetja samo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ali si že kdaj kakšno videl z rdečo ruto?
confused-1.gif

Ali pa zeleno, rdeco ali pa mogoce celo neonko na glavi.... Ni vazno kaksna je bila oznaka. Pa ti resno mislis da bi po objavi Crne knjige zadeve delali na isti nacin? V najslabsem primeru so samo zamenjali "oznako" ,ker so dan po obavji knjige vsi novinarji iskali "rdec trak".

zakon

Guru
16. maj 2008
8.836
854
113
toti Maribor
Jaz osebno večkrat obiščem LIDL v Mb pri fontani, pa nisem imel nikoli občutka, da bi bilo kaj narobe. Če te šef jebe v mozak, bi to slej ko prej opazil na mimiki prodajalca. Imam, pa sorodnike, ki delajo recimo v šparu, pa kolikor slišim so pritiski in mobing nad zaposlenimi še hujši, pa o tem mediji ne poročajo. Jaz osebno mislim, da v LIDL-u nekateri vidijo močno konkurenco, ki jo je potrebno oblatit, da ne bo našim hodila v zelje.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Jaz grem v Hofer/Lidl izključno tu in tam po točno določen artikel (npr vložena pečena paprika MojVrt ali kaj je že v Hoferju poseka vso ostalo ponudbo kjerkoli drugje, za moj okus, jasno). Da bi šel pa po "špecerijo" oz. takrat ko odpeljem dva polna vozišča hrane za zalogo, to pa ni približno. In sicer zato, ker:
- me moti stalno prisoten vonj po vlažnem kartonu, spominja me na kmetijsko zadrugo v mojih ranih letih,
- mi ni všeč. da nimam na izbiro treh ali štirih primerljivih artiklov, četudi je ta, ki je edini na razpolago, dejansko best buy,
- NIMAJO PULTA ZA BLAGAJNO! Mene živcira, da moram z vsiljenim tempom šibat robo stran ker ima Francka samo 40×30 cm prostora za poskenirane artikle. Naj naredijo tako kot Ikea; valjčki + premična usmerjavalna zapora, rešitev je dovolj.

Tistih 30 sekund kolikor hitreje/počasneje poskenira Lojzka v Leklerku(Merkatorju/Lidlu pa mi dol visi...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Viš meni pa ne visi dol za tistih 30 sekund. Ker če je namreč pred mano na blagajni 5 ljudi je to 5 x 30 sek = 2,5 minute, pa dajmo rečt, da sem 1 x na teden v trgovini je to 130 minut - ali nekaj več kot dve uri. Tako v nekaj maleg več kot 11 letih tako pustiš 1 dan svojega življenja na blagajni. Mi znaš to z denarjem ovrednotiti?
tongue-1.gif

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Ja, zato ker se tako sekiraš zaradi take matematike, si v 11 letih življenje skrajšaš precej bolj kot za en dan. Pa še čir na želodcu fašeš.

Me prav zanima, če si pri vseh sekundah v svojem življenju tako dosleden. Oziroma me ne, pa saj je vseeno...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Viš meni pa ne visi dol za tistih 30 sekund. Ker če je namreč pred mano na blagajni 5 ljudi je to 5 x 30 sek = 2,5 minute, pa dajmo rečt, da sem 1 x na teden v trgovini je to 130 minut - ali nekaj več kot dve uri. Tako v nekaj maleg več kot 11 letih tako pustiš 1 dan svojega življenja na blagajni. Mi znaš to z denarjem ovrednotiti?
tongue-1.gif

Potem pa raje ne vrednosti koliko casa in denarja pustis v WCju... Verjetnost da bo v Lidlu 5 ljudi pred tamo je vecja ali enaka kot je v Sparu (recimo). V Sparu dejansko mora biti vrsta da lahko prodajalka mece stvari pri dolocenem tempu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pa še prihraniš, ker so isti artikli cenejši pa še kokakolo lahko kupiš pa osvetiltev je bolj ugodna?

za razliko od tebe od tega ne delam znanosti....

sicer pa pijem Pepsi
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
O prav ti delaš znanost...zate je pomembno, da ima trgovina koridor za sprehajanje otrok, primerno osvetlitev, da prodaja kokakolo (si že pozabil kaj si napisal, ka-li?), pa četudi je ne rabiš, itd itd.

Tvoj glavni problem pa je, da skušaš ljudi prisiliti, da razmišljajo na enak način kot ti, ob neuspehu pa postajaš vse bolj in bolj verbalno oz pisno agresiven. Obenem pa ne premoreš dovolj poguma, da bi se izjasnil ali si za to, da stroške obrezovanja iz verskih razlogov poravnav država ali ne. Pa lahko tudi obelodaniš v tvoji priljubljeni .ppt obliki.
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
O prav ti delaš znanost...zate je pomembno, da ima trgovina koridor za sprehajanje otrok, primerno osvetlitev, da prodaja kokakolo (si že pozabil kaj si napisal, ka-li?), pa četudi je ne rabiš, itd itd.

Tvoj glavni problem pa je, da skušaš ljudi prisiliti, da razmišljajo na enak način kot ti, ob neuspehu pa postajaš vse bolj in bolj verbalno oz pisno agresiven. Obenem pa ne premoreš dovolj poguma, da bi se izjasnil ali si za to, da stroške obrezovanja iz verskih razlogov poravnav država ali ne. Pa lahko tudi obelodaniš v tvoji priljubljeni .ppt obliki.
grin1.gif

Kaj ti spet ni jasno? Razlika med trgovino in diskontom? Ali pa te razlike sploh ne opazis?
crazy1.gif

Sicer se mi hebe kdo kje kupuje, nisem zaposlenim pri nobenem od teh in nikjer v nobenem postu nisem nikomur svetoval kje naj (kje sele mora) kupovati. Vendar pa za razliko od tebe vem da kupovanje med paletami ni isto kot nakupovanje v shoppingu centru.

Filozofiranje ali naj nek mizeren strosek poravna drzava je nekaj ravno pravsnjega za tvoj IQ. Obrezovanje se ze danes opravlja vec ali manj v tujini. Opravi ga vsaka ambulanta takoj za simobolicen denar. Tudi ce bil sam postopek popolnoma brezplacen je hitreje in ceneje to opraviti v tujini. In ne stane Slovenijo 0. Niti centa. Tudi ce bi se vsi opravili v SLO in na strosek zdravstva stane vse skupaj manj kot zdravljenje osebe zaradi cigaret, alkohola, itd, itd, itd.

Cisto vseen k. je kdo bo placal ,ker niti ni problem v denarju ampak nacela in pravicah otrok. Samo pacient tvojega kova lahko v debati o pravicah otroka in posegu za 100€ zacne filozofirati o DENARJU
crazy1.gif
Ce nisi razumel, pa vidim da nisi. Zelja je bila "prepovedati" obrezovanje neglede kdo placuje ta sicer izjemno drag poseg, ki predstavlja precejsnje breme za SLO zdravstvo.

Torej.... Ce placa.. Hebe se mi..... Ce ne placa........ Hebe se mi....... V vsakem primeru je zadevo lazje/hitreje/ceneje/bolje opraviti samoplacnisko v ZG recimo kot na stroske zdravstva v LJ. Tudi gospodicna iz TV prispevka na POPu je poseg opravila v TUJINI.

Stekas sedaj?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A posnamem, kako v Lidlu vzamem 5 sekund za vsak izdelek, ko ga dajem v vrečko?

(In kako me potem linčajo, kot nekateri očitno verujejo?)

PS: Rdeče rutke, to sigurno obstajajo fotke, kajne? Takoj med "NLP-ji" in "Nessie"...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hm, zelo zanimivo...nedolgo nazaj si skakal v zrak ravno zaradi stvari, za katerei ti je zdaj baje vseeno. Pozdravljam to spremembo.

Glede plačila zdravstvenih storitev pa sem vesel, da si mi odgovoril tudi to.
grin1.gif