Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
No, pa daj ti, ki znaš brati, preberi kje na linku, kjer je naročil Andy piše, da gre za gumo novejšo od enega leta? Jaz tudi letnice 2016, ki jo omenja Andy, ne najdem.
Zdaj pa poglejmo, kaj piše na
originalni strani med splošnimi pogoji :
Citat:
Le DOT du pneumatique correspond à sa date de production. Il est composé de 4 chiffres indiquant la semaine de fabrication et l'année. Tout pneu de moins de 36 mois est considéré comme neuf. Aucune réclamation ne sera acceptée par AD TYRES INTERNATIONAL SLU si la DOT du pneu reçu est égale ou inférieure à 36 mois.
gtranslate: The DOT of the tire corresponds to its date of production. It is composed of 4 digits indicating the week of manufacture and the year. Any tire less than 36 months old is considered new. No claim will be accepted by AD TYRES INTERNATIONAL SLU if the DOT of the received tire is equal to or less than 36 months.
in še v
originalnem vodiču za nakup :
Citat:
La gomme des pneumatiques s'est considérablement améliorée et ne subit plus le poids du temps comme les précédentes gommes. Le pneu en lui-même ne sera pas moins performant à condition qu'il fût stocké dans des conditions optimales.
gtranslate: The rubber of the tires has considerably improved and is no longer subjected to the weight of time like the preceding gums. The tire itself will not be less efficient provided it is stored in optimal conditions.
Da se razumemo, nič od tega ne velja za nakup preko slovenske strani, ker tam veljajo splošni pogoji in vsi podatki objavljeni na tej, slovenski strani. Ampak lastnik internetne trgovine ima v glavi točno te francoske pogoje, ki jih je najbrž celo sam napisal in niti ne ve, da so ga pri hrvaškem in slovenskem prevodu "vložili". In dokler ne bo tega spoznal, bo trdil, normalno, svojo. Ampak dokler bosta obe strani zgolj ponavljali "36 mesecev, 36 mesecev..." in pa "vi ste nategatorji, MC se strinja z mano," bo tako tudi ostalo.
Upam, da se zadeva izteče v redu za Andyja, ker je dejansko bil zaveden v napačno sklepanje. Ni pa bil "nategnjen" z napačnim proizvodom.
Zdaj se pa tudi meni zdi že bedasto ponavljati eno in isto, pa upam da sem dovolj dobro razložil, da boste tudi tisti ta visoko pismeni in načitani razumeli zakaj je nastal problem.