Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ce se do zdaj nisi dojela, da se gum, ki sem jih narocil, ne da dobiti v Sloveniji, potem ti ne morem pomagati. To sem tukaj z n-krat napisal, ampak se kar ne das. Ali me pa na vsak nacin hoces pokazati v slabi luci.
Najprej sem rekel svojemu vulkanizerju, ce jih lahko on dobi, sele potem sem jih narocal preko spleta in uredil dostavo direktno k vulkanizerju.
Ja in sedaj si dobil novo staro zalogo, točno takšne ki si hotel in ti spet ni prav.
Pač avtu ne poveš da ima obute nove stare pnevmatike.
Eni pišejo, pač da pišejo.
Bom počasi napisal....Andy je naročil in plačal gume A, dobil pa je B. Dovolj razumljivo.
ne, on
je mislil, da je dobil B, ker je bil zaveden in tu je
z@jeb od liderpnevmatik, ne pa da so mu poslali napačen izdelek.
Gume B so definitivno izdelane l. 2014, saj to piše pod opombami. Gume A pa prodajalec smatra za nove, kar glede na splošne prodajne pogoje, pomeni da so izdelane med Q2 2014 do danes. In 21. teden leta 2014 pade sem noter. Zato iz Andore kot papige ponavljajo "tri leta, tri leta..."
Problem pa nastopi, ker kupec na slovenski strani nikjer ne more prebrati tega določila o treh letih - izgubljeno s prevodom. Še več, nekje na strani je zapisano, da se pnevmatike stare eno ali dve leti prodajajo kot stare s popustom. Spet neustrezen prevod, ki ga angleška, francoska, nemška... verzija ne poznajo. In ker se prodajalec neustreznih prevodov niti ne zaveda, ni čudno, da si prodajalec in kupec vsak po svoje razlagata, kdaj je pnevmatika stara.
In sedaj trmasto vztrajajo vsak na svojem. Problem za Andyja bo nastal, če bo prodajalcu uspelo dokazati, da je dejansko poslal gume A, bojim se, da imajo kar lepe možnosti za to. Pa tudi sicer, če MC stornira plačilo, bo to pomenilo, da ima Andy doma neplačane gume, naprej se bodo menili prek sodišča.
Vseeno pa upam, da bo AD Tyres spoznal svojo napako in na svoje stroške odpeljal gume ter odstopil od plačila. Ampak, glede na to, da strani med seboj ne komunicirata, je možnost za to majhna.