Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Sem se odločil da bom dal kar v tole temo ker so ravno prava imena v naslovu.
Kupujem novo TV ki ni nujno da je 3D. Pravzaprav bi še rajši da ni 3D, čeprav sem slišal da tega že skoraj ni več za dobit. Želim pa si da ima:
- 55"
- USB snemanje
Te funkcije ne uporabljam, ker snemam na PC. V LG navodilih piše, da je možno snemanje iz DVB-T/-C/-S, kako je pri ostalih firmah mi ni poznano.
- čim več formatov ki jih bere (JPEG, GIF, MPG4, AVI, Xvid ...)
- povezljivost TVja z PCjem (sem slišal da se da povezat sliko kar preko WiFi-ja)
lahko povežeš preko WiFija, če povežeš TV z istim ruterjem kot PC, potem
ne rabiš nobene dodatne povezave. Pri LGeju dobiš priložen program Nero MediaHome, ki ti PC spremeni v server, tako, da lahko na TVeju pregledno odpiraš in seveda gledaš vsebine, to je filme, slike, MP3....Ne moreš pa direktno prenašati tiste slike, filma..., ki jo imaš trenutno na monitorju PCeja na TV, ker ti PC to ne omogoča. Mogoče nek drug program to omogoča.
- kakršne koli "igračke" in dodatki ki jih ponuja poleg tega pa bodo le češnja na smetano
TV signal dobim od SIOLa preko optike na zaenkrat še komunikator Sagem, ki ga bo morda enkrat zamenjal SIOL box. V hiši že imamo plazma LG-jev televizor 50PV350 s katerim smo sicer čisto zadovoljni in ima čisto zadovoljivo sliko, a novi TV bomo sigurno več gledali in uporabljali zato bi radi nekaj več.
Sedaj pa še nekaj vprašanj:
1. Kako se obnese prenos slike preko wifi-ja? Je to dejanski prenos oz. klon slike ali le prenos medija slike (fotografije, filmi) in kakšna je oznaka za ta prenos slike, da vem kaj gledat pri karakteristikah?
Če misliš na isočasni prenos slike, torej, da imaš isto, samo povečano sliko na TVeju, kot naprimer na mobilnem telefonu, je to možno pri LGeju pri vseh letošnjih modelih od LM620 navzgor. V funkciji Smart Share se nahaja WiFi Screen Share, ki uporablja brezžične povezave, kot so WiFi Direct, WiDi,... Pri Samsungu naj bi bilo to možno samo z nakupom dongla.
2. USB snemanje? Lahko snemam na ključ, recimo 32GB ali rabim nujno zunanji HDD? Koliko prostora porabim pri snemanju recimo enourne oddaje ali pa recimo enega filma, ki traja slabi 2h? Predvidevam da med snemanjem enega kanala ne morem gledat katerega drugega ... Imam prav?
3. Internetna televizija? Ali to sploh rabim če imam na TV vklopljen PC in prenešeno sliko? Poleg tega imam brezžično tipkovnico in miško kar je verjetno bolše kot daljinec od TVja.
Vsekakor rabiš internetno TV, ena od številnih možnosti je naprimer, če si zamudil neko oddajo na RTV SLO, si jo lahko kasneje ogledaš. Internetna TV ti omogoča ogled številnih 2D, 3D filmov, in številnih drugih aplikacij.
4. Na kaj moram biti še pozoren pri nakupu?
Vem da sem postavil kar nekaj zahtev in vprašanj a bi mi zares pomagalo če bi mi kdo odgovoril na vse saj sem sam bolj ne poznavalec moderne elektronike, kar pa je očitno TV danes postal
. Hvala vsakemu, ki si bo vzel čas in mi pomagal.