LG optimus 2X

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Najlepša hvala.Sedaj pa malo prebrat vso zadevo potem pa veselo na delo
wink-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Še ena navodila iz slo-android.si strani:

1.Rootanje vaše naprave :

Najlažji postopek za rootanje vaše naprave je aplikacija SuperOneClick in sicer sem jaz delal z verzijo 1.9.1. Aplikacijo si samo prenesete na računalnik, telefon morate priklučiti na računalnik in omogočiti razvijalsko delovanje ( debugging MODE ), to najdete v MENU / SETTINGS / APPLICATIONS / DEVELOPMENT / USB DEBUGGING /

Aplikacijo si lahko prenesete tukaj :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

Vse kar je je to, da požetene program in stisnete ROOT. Vaša naprava je tako ROOT-ana.

Obstaja še alternativna pot, katera pa meni ni delovala in sicer preko ADB-a.

Na računalniku morate imeti nameščeno orodje SDK in sicer google revision 4 ki podpira driverje za android 2.3, prav tako je potrebno imeti okolje ADB.

Postopek najdete na tem naslovu :

http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=LG_Optimus_2X:_Rooting

2.Flashanje CWM Recovery :
Pojdite na Android Market, ter si prenesete aplikacijo ROM MANAGER. Vse kar je potrebno storiti je to, da stisnete Flash Clockworkmod Recovery in izberete LG Optimus 2x. Če ste telefon uspešno Root-ali po predhodnih navodilih vas sedaj vpraša za dovoljenje dostopa do root-a in daste allow. Tako ste namestili CWM recovery na vaš telefon.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
To se mi je zgodilo pred kakima dvema tednoma.
Spremenim fond pisave in telefon se ponovno zažene (vse normalno do tukaj). Od takrat naprej me ne supusti pod settings, vedno napiše da je prišlo do napake in ponudi opcijo "vsiljeno zapiranje". Sepravi, ne morem spreminjat nastavitev telefona, poslednično ne morem nardit HARD RESETA. Tisto foro z "izklopi telefon, istočasno pritiskaj home button in volume down" sem probal in se na ekranu pojavi system update od tam naprej pa ne gre (tudi 2 ure je na istem).

PS: ne pusti mi tudi da na novo shranim telefonske številke (spet vsiljeno zapiranje). ma kdo kak predlog, bom zelo hvaležen.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
LG je napovedal da bo GB na voljo za Optimus 2x (p990) 15.9.2011.
Upam,da ne bodo zopet prestavili datuma in da ga res dobimo.
Korejski optimus su660 je že dobil GB 2.3.4. pred dvema dnevoma,o težavah zaenkrat še ne poročajo_Očitno je LG-ju uspelo odpraviti tiste zloglasne napake.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Koliko vam zdaj meče ven Quadrant test na teh Optimusih? Jaz sem danes zagnal na Galaxyju S2, 3x zaporedoma pa je bilo tretjič točno 3600.

Lp

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
raje ti povem za antutu, ki se mi zdi boljši. 4900 na 1GHz, na 1.2GHz pa 5700

lp
2.2 froyo + swiftextreme kernel

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Aja to imate drug program za testiranje.. no sem tudi jaz zdaj potegnil zadevo dol iz Markta in stestiral Galaxya, na default na 1200MhZ dobim vrednost 5826.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
telefon je super:) oz. odvisno od roma.
Edino težavo, ki jo imam je, da me mms-i zezajo. Imam gor ta rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1094063 pa noben apn switch ne dela prov. Ali net prižge za ves promet ali pa ugasne za ves promet. Ne spusti samo mms-e skozi:(
Kak je na stock romu pa ne vem, ker sem telefona rootal in dal drug rom gor takoj iz šktale:)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja to imate drug program za testiranje.. no sem tudi jaz zdaj potegnil zadevo dol iz Markta in stestiral Galaxya, na default na 1200MhZ dobim vrednost 5826.

no evo, ni dost hitrejši od O2X na 1,2GHz. Galaxy je v prednosti zaradi rama.

Drugače pa sem super zadovoljen s telefonom. Edini problemček je, da uradno uradno še vedno nima 2.3, bo pa kmalu prišlo tudi to.
Tako zadovoljen, da sem kmalu kupil še enega za sestro. Nobeden pa nima težav z ugašanjem ali naključnimi ponovnimi zagoni, kot pišejo po forumih.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mhm, tebi vrže ven 4912 z uradnim ROM-om brez da bi kaj navijal?
smile-1.gif

Brez navijanja čisto normalno delovanje tako kot je bil ob nakupu
wink-1.gif

Ne ne, saj ql, nekako nisem mogel verjet da ti v Quadrantu vrže ven 4912 saj je že 3600 zelo lepa števila
smile-1.gif