LG 32LH2000 - DVB-T HD sprejem

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Prek logičnega sklepanja in podatkov, s strani APEKa, sem prišel do zaključka, da to ni mogoče:

hd_ready_logo.jpg

Oznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo signale visoke razločljivosti 720p in 1080. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.

Imam prav?

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
jaz sem ga imel usmerjenega proti Krimu, to sm probaval junija.Takrat so oddajali HD (FullHD z DolbyDigital) olimpjske igre,k so s kanuji dirka,lzdj pa kokr sm zasledil je predstavitev držav na stadionu vrtijo v isti tehniki. Zdaj mi pa z serijo LH4000 (istu ku..c) lovi še 6 avstrijskih programov, ampk SD ...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.527
113
EU
Poglej, piše ti HD-ready.
Torej, sprejemaš in gledaš lahko HD kanale, vendar ne v HD resoluciji, ker tv zaslon nima toliko pikselnov.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Seveda lahko v HD resoluciji, ampak v 720p.
smirk-1.gif
Vsa stvar je v digitalnem dekoderju - ali podpira HDTV signal ali ne. Kako naj si potem razlagam, kar je napisano na APEKovi strani?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Prek logičnega sklepanja in podatkov, s strani APEKa, sem prišel do zaključka, da to ni mogoče:

hd_ready_logo.jpg

Oznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo signale visoke razločljivosti 720p in 1080. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.

Imam prav?

Ne. To velja za televizorje, ki nimajo vgrajenega dig. sprejemnika. Tisti rabijo set-top-box. Tvoj TV pa ima že HDTV sprejemnik vgrajen (zemeljskega in kabelskega - DVBT in C mpeg4).

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ampak vseeno se mi zdi nekaj čudno. Televizorji, ki nimajo vgrajenega digitalnega sprejemnika, ne morejo sprejemati niti SD digitalnega signala, zakaj je potem tule omenjen izključno HD signal?

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Podpira podpira,....

Podpora MPEG standardom mpeg-4
Vgrajen digitalni tuner DVB-T, DVB-C

• OPIS ZA LG LCD TV 32LH2000

velikost zaslona: 82 cm/32''''
    ločljivost: 1366 x 768
    svetilnost: 500 cd/m2
    kontrast: 30.000:1
    odzivni čas: 5 ms
    vgrajen digitalni DVB-T/C tuner MPEG-4
    2 x HDMI, 2 x SCART, VGA
    garancija: 24 mesecev
    barva: shiny black
    vrtljivo stojalo

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zanimivo ... povprašal sem na vseh mogočih forumih, domačih in tujih ... celo na LG sem pisal, pa nobeden ne ve odgovora.

Vprašanje št. 2: Ali je kdo v Sloveniji že gledal testni HD RTVSLO in POP preko DVB-T seveda (IPTV, kabelska itd. NE veljajo)? Če da, s kakšno opremo/televizorjem?