LG 32LH2000 - DVB-T HD sprejem

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Še besede uporabnika "regulator" s foruma dvb-t apek:

Citat:

6. HDTV televizorji: tu je še največ zmede.
Poglejte stran o HDTV sprejemnikih. Bodite ZELO pozorni na oznake! Vse kar se prodaja in oglašuje kot "HDTV" je v glavnem sposobno prevsem prikazati sliko z več kot SDTV razločljivostjo (720 vrstic ali več, prek HDMI vhoda). Le redki modeli znajo dekodirati MPEG-4 HDTV profil! Torej poleg povprečnega HDTV sprejemnika (pravilneje monitorja) bo za večino treba dokupiti še DVB-T HDTV set top box, seveda ob pogoju, da bo "v zraku" HDTV multipleks. Lahko si seveda omislimo HDTV tudi za druge platforme (IPTV, DVB-C, DVB-S) = dodatna škatla. Redke izjeme imjo vse to integrirano v sam TV sprejemnik.

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Kaj zdj ti ni jasno. Lahko gledaš. Drugo je pa da tv ne prikazuje realne slike (ti imaš HD ločljivost 1366*768) HDRTVSLO je pa 1920*1080. Kapiš?

Isto kot da bi vprašal če bi mel prek PC(VGA) povezan pa bi vprašal, če ti bo predvajal fim 1080p.Sliko prikaže,ampak goljufa....in ni tako jasna/ostra.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Zato, ker pri kabelski dobiš zraven dodaten set-top box, kateri poskrbi za dekodiranje, tako da pride prek HDMI priključka v televizor že dekodiran signal.

?

Mam Telemach signal, gledam testne HD kanale tocno na tem modelu TVja brez kakega dodatnega sprejemnika.

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Citat:
Ne razumeš. Preberi celotno temo še enkrat skozi.

Ok, pa da vi2
Tebe zanima če točno na temu modelu LG , konkretno lahko gledaš HDrtvSLO(testni kanal),ki ga oddajajo v HD-ju in ne SD.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
V kateri vhod imaš priključen video signal?

Ni antena je pa coax od kabelske, ce to mislis. Ampak jas sem vprasal, v cem bi bla tezava da TV ne bi znal odkodirat HD signala po zraku, ce ga zna po kabelski ?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Mater si trmast ;D

Sploh nimam sklenjene digitalne narocnine, ker smo meli doma 2 tvja in analogno, decembra sem kupil ta LCD TV in ga priklopil na coax kabl. TV sem dal na Finsko in mi je nasel vse dig. kanale, vkljucno z testnimi HD (6 komadov). Signal je 1080i (TV downscala prikaz), slika je fantasticna.

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Aleluja, dobr da se ni platine odkril
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik lenovo pravi:
jaz sem ga imel usmerjenega proti Krimu, to sm probaval junija.Takrat so oddajali HD (FullHD z DolbyDigital) olimpjske igre,k so s kanuji dirka,lzdj pa kokr sm zasledil je predstavitev držav na stadionu vrtijo v isti tehniki. Zdaj mi pa z serijo LH4000 (istu ku..c) lovi še 6 avstrijskih programov, ampk SD ...

Ni mi ravno jasno kako si na Krimu ujel HD signal, ko pa ga poskusno oddajajo samo z ljubljanskega gradu.
sprasujem se.gif

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Pred približno 3 meseci sem kupil LG LH3000 in takrat sem lahko gledal
RTV SLO preko digitalnega sprejema. Zdej pa sigurno mesec ali dva nimam
signala. Res, da ima antena slab signal, ampak je ista kot na začetku.
Je možno, da se je kaj spremenilo, odkar so uvedli "testni digitalni signal" ?

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Citat:
Televizija nabavljena - nov problem. Kako se sortira digitalne kanale? Sedaj imam multiplex A na mestih od 11-19, rad pa bi jih postavil od 1 do 9?
Je treba navodila prebrat
smile-1.gif
)))