Zato, ker pri kabelski dobiš zraven dodaten set-top box, kateri poskrbi za dekodiranje, tako da pride prek HDMI priključka v televizor že dekodiran signal.
Citat:
6. HDTV televizorji: tu je še največ zmede.
Poglejte stran o HDTV sprejemnikih. Bodite ZELO pozorni na oznake! Vse kar se prodaja in oglašuje kot "HDTV" je v glavnem sposobno prevsem prikazati sliko z več kot SDTV razločljivostjo (720 vrstic ali več, prek HDMI vhoda). Le redki modeli znajo dekodirati MPEG-4 HDTV profil! Torej poleg povprečnega HDTV sprejemnika (pravilneje monitorja) bo za večino treba dokupiti še DVB-T HDTV set top box, seveda ob pogoju, da bo "v zraku" HDTV multipleks. Lahko si seveda omislimo HDTV tudi za druge platforme (IPTV, DVB-C, DVB-S) = dodatna škatla. Redke izjeme imjo vse to integrirano v sam TV sprejemnik.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Zato, ker pri kabelski dobiš zraven dodaten set-top box, kateri poskrbi za dekodiranje, tako da pride prek HDMI priključka v televizor že dekodiran signal.
Citat:
Ne razumeš. Preberi celotno temo še enkrat skozi.
Citat:
V kateri vhod imaš priključen video signal?
Citat:
Uporabnik lenovo pravi:
jaz sem ga imel usmerjenega proti Krimu, to sm probaval junija.Takrat so oddajali HD (FullHD z DolbyDigital) olimpjske igre,k so s kanuji dirka,lzdj pa kokr sm zasledil je predstavitev držav na stadionu vrtijo v isti tehniki. Zdaj mi pa z serijo LH4000 (istu ku..c) lovi še 6 avstrijskih programov, ampk SD ...
Je treba navodila prebratCitat:
Televizija nabavljena - nov problem. Kako se sortira digitalne kanale? Sedaj imam multiplex A na mestih od 11-19, rad pa bi jih postavil od 1 do 9?