Lepote multikulturnosti 4

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
24. Sep 2023 05:30

Ko krajani vzamejo stvari v svoje roke: policija svari, a vaška straža se krepi​

Čeprav policija opozarja, da so vaške straže varnostno tveganje, se vaška straža v Ivančni Gorici krepi. Ponoči patruljirajo po občini in kot kažejo posnetki in fotografije, ki jih objavljamo, so prav pred nedavnim med tatvino ujeli storilca in ga pridržali do prihoda policije. Vlomov in kraj je preveč, policija pa nemočna, so še vedno prepričani krajani, pa čeprav je policija v petek oznanila, da so prijeli večje število osumljencev kaznivih dejanj tudi iz tega območja. Ni izključeno, da bo vaška straža vzniknila še v Žužemberku. Kajti žužemberški župan za N1 pravi: "Očitno bomo tudi mi prepuščeni sami sebi."

Storilec, ki so ga med nedavno tatvino v Ivančni Gorici prijeli člani vaške straže (Vir: Darko perko, vodja vaške straže Ivančne Gorice)
1695486500-Vaska-straza_prava.jpg

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
glede na to, da se izraz "vzeti pravico v svoje roke" dojema kot delovanje mimo državnega sistema oz. zakonodaje menim, da se Dolfeta ne more šteti med tiste, ki so vzeli pravico v svoje roke saj je slikar svojim idejam podredil celoten sistem ter tako deloval na povsem drugačen način.
Torej hočeš rečt, da so Dolfetovi postopki bili zakoniti?
Kar počakaj še nekaj let, se bo spet začelo sprejemat ustrezne zakone in uzakonjat "primerne" postopke.

Potem se bomo pa spet čudili "le kako je lahko prišlo do tega"?

Desnica po Evropi z vsakimi volitvami malo višje skoči. Še največ 2 volilni obdobji, pa bodo v sedlu. Ne samo v obrobnih, ampak tudi v jedrnih državah.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Ne boš verjel, ampak Dolfe je oblast prevzel zakonito. Ena prvih stvari, ki te jih naučijo na faksu.
Vem, ja. In leta 1932 bi verjetno tudi jaz glasoval zanj, kot nasprotnika versajskim in ostalim pogodbam, ki so omejevale razvoj države.
Enako se zdaj desne stranke kažejo kot "rešitelji vseh težav". In zadeva bo slej ko prej padla na plodna tla.

V resnici pa bi bilo potrebno samo "po zdravi kmečki pameti" postaviti nekaj omejitev, ne se pa iti demoikracijo in svobodno voljo in vključevanje vsevprek. Ker s takšno demokracijo lahko na vrh priplavata tako Kordiš, kot Dolfe.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
EU je kar dobra obramba pred desnimi skrajneži. Nemce so tako učinkovito zavezniki denacificirali, da so še danes alergični na skrajno desnico. Mene vzpon skrajne desnice domorodcev v celotni EU ne skrbi. Bojo pa vznikale lokalne vaške straže, ker morajo zaradi nesposobnosti države ljudje sami poskrbeti zase. Ampak to ni skrajna desnica.
Po drugi strani EU ni imuna na skrajno levico in njeno woke agendo. Zeleni na škodo vseh uspešno zganjajo svojo eko religijo. Da o drugih woke agendah ne govorim. Ko se v obrazcih za EU razpise pojavlja pod spol drugo in je to čisto normalno.
Vzpon skrajne desnice se bo čez 30 let pojavil na danes zelo nepričakovanem koncu. Njeno jedro bojo islamisti. Oni bojo diktirali pravila in mi se bomo njim podredili. Vrhunsko ironija bo, ko bojo prvi na njihovem odstrelu LGBTQIA+++ in ateisti, ki so danes njihovi glavni zagovorniki.

B81

22. jul 2007
37.707
10.969
113
Vem, ja. In leta 1932 bi verjetno tudi jaz glasoval zanj, kot nasprotnika versajskim in ostalim pogodbam, ki so omejevale razvoj države.
Enako se zdaj desne stranke kažejo kot "rešitelji vseh težav". In zadeva bo slej ko prej padla na plodna tla.

V resnici pa bi bilo potrebno samo "po zdravi kmečki pameti" postaviti nekaj omejitev, ne se pa iti demoikracijo in svobodno voljo in vključevanje vsevprek. Ker s takšno demokracijo lahko na vrh priplavata tako Kordiš, kot Dolfe.
A zdaj desne stranke enačiš s hitlerjem in to pri vsej naši jugoslovanski in slovenski zgodovini, kjer je leva stran naredila, kar je naredila? Ne narobe razumet, vsi nimamo "tega" v krvi. Nekateri pa.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Kamele0N in jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
v času strojanov bi se to z lahkoto reslo. a se je en z vplivom sel mirovnika in v bistvu vse zajebal. za naprej in nazaj.
Problem je obstajal mnogo pred tisto bedarijo ostarelega in bolanega Drnovška. Strojani so leta tetorizirali okolico. Sam če ti je lažje, da se s prstom pokaže samo na enega, pa daj.

Torej hočeš rečt, da so Dolfetovi postopki bili zakoniti?
Kar počakaj še nekaj let, se bo spet začelo sprejemat ustrezne zakone in uzakonjat "primerne" postopke.

Potem se bomo pa spet čudili "le kako je lahko prišlo do tega"?

Desnica po Evropi z vsakimi volitvami malo višje skoči. Še največ 2 volilni obdobji, pa bodo v sedlu. Ne samo v obrobnih, ampak tudi v jedrnih državah.
ja od izvoltve do kreiranja ustave, členov, zakonov itd... on je bil takrat vrhovni šef države. PS primerjava z današnjim časom..vlado in njegova posebna operacija

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113

Danes celo opazil policijsko patruljo ki je na Viču čekirala azilante...

Samo gledam, da katerega ne povozim, ne jebejo oni rdeče luči na semaforju, šetajo, letajo čez, kot da jih ni...

Sam to pa res čez glavno križišče na dolgem mostu ob 4h popoldne kot da je sredi travnika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Problem je obstajal mnogo pred tisto bedarijo ostarelega in bolanega Drnovška. Strojani so leta tetorizirali okolico. Sam če ti je lažje, da se s prstom pokaže samo na enega, pa daj.
po mojem se narobe razumemo. brez drnovska bi ulica pokazala strojanom kjer je mesto, a potem je mirovnik stopil vmes ostalo je zgodovina. Pac hocem napisat da je bil meddrugim verjetno en tak prelomen dogodek med drugim. Ki ni pomagal resitvi, kvecjemo vse skup še slabše.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
:oops1:

WEDDING TRAGEDY

Horror moment groom is shot dead by stray bullet as gun-wielding guest fires shots into the air at wedding celebration​

This is the horror moment a groom was shot dead by a gun-toting guest who fired shots in the air during wedding celebrations
Shocking footage shows the guest dancing and excitingly firing in the air before he accidentally blasts the groom in the chest.
The groom, in his early 20s, was identified by local media as Hamza Sattam Hamed Al-Fanatsa. He was rushed to hospital but later died from his injuries.
Celebratory gunfire is quite common in the Middle East as well as South Asia, Latin America and parts of the Balkans. But it has many times ended up in tragedy with several casualties.

#GunsDon'tKillPeople
#PeopleKillPeople

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Praviloma je islam nadvse miroljubna vera, se pa najdejo fanatiki, ki iz Korana pobereje samo tiste odlomke, ki propagirajo nasilje. Tudi Biblija je polna nasilja. Treba je upoštevati obdobje in čas, v katerem so nastale te svete knjige. Takrat človeško življenje ni bilo kaj prida vredno.
Kolega, oddaje radio ga-ga oz moped showa ni več!
Tudi prvi april je mimo.