Legalizacija marihuane

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ne kadim in se ne bavim s tem, enako sem tudi bil zelo proti temu ...

Ampak mi je vseeno na misel prišlo, kaj če bi legalizirali marihuano pri nas?
Sploh ne bi imel nič proti ... Samo pomislite, hrvati nimajo tega zakona, enako Madžari, Italijani in Avstrijci ... Torej, celo slovenijo nasadimo marihuane, pa prodajamo sosednjim državam ... in povem vam ... besed - finančna kriza in revščina - v sloveniji več ne bi poznali.

Stvar za razmisliti.

Mimo grede, sicer pa bi to bilo tudi odlično za državno blagajno:
http://www.cnbc.com/id/36179677

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Meni je vseeno če vse droge po vrsti legalizirajo, kot kaže jih itak ni problem dobiti nikomur ki jih hoče, zdaj samo neka mafija bogati, ker so prepovedane, potem bi pa konkurenca naredila svoje.

Tudi jaz ne uživam nobenih drog sicer..

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Legalizirat pa trošarino gor obesit. Naj ima še država kaj od tega
zmaga.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Legalizirat pa trošarino gor obesit. Naj ima še država kaj od tega
zmaga.gif
Država? Torej spet mafija? Ta že zdaj ima korist od tega.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.338
2.987
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni je vseeno če vse droge po vrsti legalizirajo, kot kaže jih itak ni problem dobiti nikomur ki jih hoče, zdaj samo neka mafija bogati, ker so prepovedane, potem bi pa konkurenca naredila svoje.

Tudi jaz ne uživam nobenih drog sicer..

Se popolnoma strinjam!

No jaz pijem alkohol, marijuano sem pa v življenju parkrat res skadil, nazadnje kakšnih 5-6 let nazaj.

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Prav,da ste vsi pametni,ampak,ko vam bo zakajenec povzrocil skodo , ali tragedijo,kot npr.pijanec,bo pa marsikdo drugace razmisljal. Ze sedaj so problemi na cesti z pijanci,pol bo pa se zakajen,katastrofa je tu.Sem proti vsakemu omamljanju iz ugodnosti ali koristoljubja,naj gre za alko ali drogo. Glede na nase pos_ance,bi to verjetno sprejeli.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Prav,da ste vsi pametni,ampak,ko vam bo zakajenec povzrocil skodo , ali tragedijo,kot npr.pijanec,bo pa marsikdo drugace razmisljal. Ze sedaj so problemi na cesti z pijanci,pol bo pa se zakajen,katastrofa je tu.Sem proti vsakemu omamljanju iz ugodnosti ali koristoljubja,naj gre za alko ali drogo. Glede na nase pos_ance,bi to verjetno sprejeli.

Ne razumem kako lahko Nizozemska deluje, ker je gor itak vse zapohano v 3pm. Tudi se sprašujem kako, da niso že nemci izumrli, ker majo določene odseke kolikor ti da škatla.

Prav da si pameten, ampak ko ti bo voznik, kateri brska po telefonu, povzročil nesrečo, ali tragedijo ........PREPOVEDAT AVTOMOBILE. VSI NA AVTOBUS.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja saj se pa razume ... večje kazni na take, ki sedejo za volan pod vplivom marihuane. Tudi jaz nisem za to, da bi se zakajeni ljudje vsedavali za volan, ampak če se kazen podvoji ali potroji za takšne, pa nimam nič proti ... Meni bi bil samo point, da se bi to lahko vzgajalo in brez težav prodajali tujcem, oni pa bodo že lepo reševali zadeve med sabo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
bi že evropa zahtevala prepoved prodajo tujcem ker bi tujci potem brez problema to prinesli v svoje države in mirno kršili zako svojih držav...

pa koliko bi lahko spraznili zapore pa razbremenili policijo.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Dokazano je, da voznik omamljen z marihuano vozi previdneje kot trezen.
Razalaga naj bi bila v adrenalinu, ker trava zavira adrenalin kateri je med treznimi vozniki največji problem.
Ni nepotrebnega prehitevanja, ni izbruhov za volanov, poprečna hitrost avtomobila se zmanjša.....
Vem da so testirali tudi v oddajah kot so top gear in mit busters na dicoveryu .

https://www.youtube.com/watch?v=KOAMDc6SwNo

mislim da omamljeni vozniki z marihuano so dosti manjši problem kot pijanci, objesneži, speed freaki, adrenalin junkiji, štarejši ljudje.....
Seveda pa ne podpiram vožnje pod kakterikoli uplivom drog

B81

22. jul 2007
37.764
11.032
113
Laik bi si to zamišljal takole:

Zadet voznik: "opa hehe, morem pazit hehe"

Pijan voznik: "daj umakni se PTM ki te hodiš ti budalo"

jest5

Guru
18. avg 2007
26.109
-8.789
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ne razumem kako lahko Nizozemska deluje, ker je gor itak vse zapohano v 3pm.

Tko za eno vzporednico. Kako da se lahko afričani koljejo med seboj kot budale, če pa je pri nas tak mir, pa imamo kar dosti orožja.

In btw Nizozemci niso zapohani v 3pm, ker imajo neko kulturo uporabe travce.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In? Še vedno ni nihče napisal pametnega razloga za to, da trava (in še katera druga droga) ni legalna.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Kar se mene tiče nimam nič proti. Država bo dobila davke, črni trg se bo pa zmanjšal.
Kar se pa tiče zapohancev ki bi povzročili nesrečo pa isto kot pri alkoholu. Pijan ali zadet ne smeš vozit in pika.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.163
4.149
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
In? Še vedno ni nihče napisal pametnega razloga za to, da trava (in še katera druga droga) ni legalna.

Ker tega razloga ni, vsaj ne če travo postaviš ob bok alkoholu, cigaretam in še kaj bi se našlo vmes.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.526
5.846
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

recimo trava ne dela škode.

poglej si pa kakega na kreku, ni glih zdrav na videz ne? je nekak pametno da je to prepovedano. sploh glede na to da ko cukneš en dim si v 99.9% primerov že odvisnik.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Tudi jaz ne vidimnekih pomislekov da je ne bi legalizirali,konec koncev zadeva ni nič bolj nevarna kot alko ali cigareti,prav tako za zdravstveno blagajno ne kot prej omenjeni substanci.kot je nekdo napisal tisti ki se ga hoče zapohat se ga zapoha legalno ali ilegalno.s tem da ko se ga ilegalno država nima od tega nič ampak cveti črni trg.poleg tega je zadeva na črnem trgu nepreverjenga porekla.Zadeva recimo v Amsterdamu lepo laufa.na izbiro imajo več vrst,poreklo je znano in Nizozemsko zaradi tega obišče več turistov,tudi taki ki zadeve ne konzumirajo radi pa bi probali na legalen način.