Legalizacija marihuane

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pa se lahko, pravzaprav bi se moral po Zakonu o kmetijstvu, seveda če obdeluje zemljišče. Če ga daje v najem, ga vpiše najemojemalec.
Vpis v RKG ni omejen s površino (vsaj kolikor jaz vem). Je pa to kar si bnevedel pogoj za status kmeta. Tega pa konkretno ne rabi.
Še kakšna nepremostljiva ovira?

Sicer pa, če lahko sorodniki obdelajo zemljišče naj pa še zaprosijo za dovoljenje v njegovem imenu.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Mogoče pa zdaj bo kaj s to popolno legalizacijo ... mediji že na veliko debatirajo o tem.
wink-1.gif
Bi bilo super ... južnjake in ostale sosede povabimo v državo ... pa turizem zrase za 500%.

B81

22. jul 2007
37.762
11.032
113
Valda...saj bo...ko bo povsod drugod in nam bodo drugi rekli, kaj še cakamo...
smile-1.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
In? Še vedno ni nihče napisal pametnega razloga za to, da trava (in še katera druga droga) ni legalna.

Ker tega razloga ni, vsaj ne če travo postaviš ob bok alkoholu, cigaretam in še kaj bi se našlo vmes.
S tem, da so od vseh treh cigarete najbolj škodljive zdravju.

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
No, ravno prej sem na Radio Ptuj poslušal en prispevek o legalizaciji pri nas, ki je bil gost en ... ne vem več kdo. V glavnem, prispevek je bil dolg okoli 20 minut in je bilo zelo veliko povedanega. V glavnem je rekel na primer, da je dovoljeno pri nas gojiti konopljo, ki ima 0,2% nečesa - se pravi to industrijsko konopljo v medicinske namene ali kako so že legalizirali. Goji jo pa lahko vsak kmet po določenih pogojih. Glede zdravljenja z marihuano je rekel, da marihuana ne zdravi vseh vrst bolezni, da na primer zelo pomaga pri slabosti in bolečinah ob rakavih obolenjih, za zdravljenje aidsa, skleroze itd. Glede zdravljenja rakave bolezni je rekel, da je še vedno najboljše zdravilo za raka zdravila, ki jih predpisujejo zdravniki, saj zelo poveča možnost, da se pozdraviš, bolj kot marihuana. In da je zdravljenje s konopljo ali tabletami na strani odločitve od nas-pacientov, in izberemo lahko si sami zdravilo, kateremu zaupamo. In če se z nečim enkrat zdravimo, je boljše, da s tem nadaljujemo in da ne menjamo način zdravljenja ... se pravi, da bi se mesec dni zdravili s tabletami, pa zaradi nobenega "efekta" preklopiš na travo ali obratno.

Baje da je konoplja, ki ima več kot 0,2% nečesa manj zdrava od tiste z do 0,2%.

Sicer ni bilo veliko povedanega o tej industrijski konoplji ampak o konoplji, ki se jo da dobiti na črnem trgu. Rekel je, da mu zdravnik lahko predpiše zdravljenje s konopljo, ki jo pacient sam lahko od nekje dobi, s tem, da tako pacient kot zdravnik moreta paziti zaradi zakona. Če si pacient doma sam sadi konopljo in pove, da ima svojo "zdravilo" mu bo zdravnik predpisal zdravljenje s konopljo, ki pa ni industrijska ali kakšna že pač .. ampak tista, ki se jo dobi na črnem trgu. Sem veliko pozabil, kaj sta govorila, ker mi je moja cel cajt nekaj čivkala med vožnjo.

Če bi bil doma, bi zagotovo posnel ta pogovor. Je bilo veliko povedanega. Večinoma sta govorila o zdravljenju s konopljo in o konoplji, ki se jo da kupiti na črnem trgu.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
In če današnja trava nima vsaj 20% THC, je za mulce preslaba. Papa, možgančki.
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.762
11.032
113
Kako pa vedo, koliko ima?
kolega ki včasih kadi, je povedal, da 20 let nazaj je bilo to pač tak..se je kadilo, včasih zadelo, včasih nič....danes pa je tole dosti močnejše, ko je na stotine raznih sort in nekih križanj.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ja pa včasih se je vse porabilo, glih tolk da se niso še stebla zraun ponucala
danes pa mladički po gosposko, samo vršičke, pa še to od taboljš hibridov ....nobene varčnosti in skromnosti več
rolleyes-1.gif