Legalizacija marihuane

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
In? Še vedno ni nihče napisal pametnega razloga za to, da trava (in še katera druga droga) ni legalna.

recimo trava ne dela škode.

Ko boš kdaj videl mulca, ki doživi panični napad po jointu ali ki zapade v depresijo in ima samomorilne misli, psihoze, blodnje o tem, da lahko leti ... boš 100% spremenil svoje mnenje. Do takrat pa stfu. Kanabis, ki je danes na trgu, ni enak tistemu, ki se je kadil včasih, pohajo ga pa že 12 letni mulci. In to na veliko.
Ampak dokler je legalen alkohol, se kaj dosti nimamo pogovarjati.

V zadnjih letih je porast odvisnikov, ki ne morejo prekiniti z marihuano, ogromen. Ravno zato, ker so vsi mislili, kako nenevarna je.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.282
113
42
Torej ti ne piješ in v življenju še nisi probal nobene droge. Ravno tako nisi še nikoli vozil pijan?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Zadnjih osem let ne. Prej pa vse, kar si naštel. Videl preveč ljudi, ki so svoje mladostniško popivanje in pohanje vlekli dalje v odraslo življenje (k temu dodali še gobe, kokain ...), danes pa životarijo. Nekaterih sploh ni več med nami. Nekateri ga pa pripalijo na vsake toliko in so povsem uspešni ljudje (vendar so v veliki manjšini).

Ne gre za to, da kar koli prepovedujem. Pravim le, naj se ne teoretizira, da stvar ni nevarna. Ko si enkrat v svetu drog, gre pogosto le navzdol.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.282
113
42
Zanimivo da jih poznam polno, ki so čist normalni. Jaz sm bil vedno zraven vseh teh pizdarij pa me sploh ne mikajo..
Jaz mislim da je treba vse droge legalizirat, pobirat davek in z njem plačevat več policajev, predvsem na cesti.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Nek nadzor mora biti. Sploh nad mladoletniki, ki mendalno niso še povsem razviti.

In kdor pravi, da bolje vozi zadet, naj rukne frulo in se vsede v avto, pa bo videl, kako bo vozil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.282
113
42
Jaz sem proti vožnji pod vplivom. Definitivno. Pri vzgoji je pa tko, če jih nebodo starci vzgojil nej jih pa policaji.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.110
-8.794
113
Zdej vprašanje, kaj je zate normalno
grin1.gif

Sicer pa pri poznanih, ki ga redno vsak dan pohajo, se že na daleč vidijo učinki. Brez izjeme so vsi postali jebivetri, ki brez dima praktično ne znajo več funkcjonirati v družbi.
Tisti, ki ga spohajo samo občasno, so popolnoma ok.

Problem pri mladih je pa v največji meri kombiniranje alkohola in travce. Ko se takemu odpelje...
crazy1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Ko boš kdaj videl mulca, ki doživi panični napad po jointu ali ki zapade v depresijo in ima samomorilne misli, psihoze, blodnje o tem, da lahko leti ... boš 100% spremenil svoje mnenje. Do takrat pa stfu. Kanabis, ki je danes na trgu, ni enak tistemu, ki se je kadil včasih

O rly?!
rolleyes-1.gif

A sedaj sem se spomnil, nazadnje je en kolega malo pokadil, potem se je stepel z najboljšim prijateljem, nato je zažgal šank. Potem je zaspal na WCju, nato smo ga morali odnest ven na svež zrak kjer je pokozlal vse okrog sebe. Potem ko je prišel malo k zavesti je hotel kar takoj skočit z mostu .. aja ne, to je bilo ko smo pili domač snopc! Sorry sem falil, thc mi je uničil možgane! No ali pa tale, ena kolegica je imela tipa s katerim sta imela otroka in tip je ves čas kadil, ko je prišel iz nasada jo je doma pretepel in razgrajal, na koncu se je končalo tako da ima sedaj prepoved približevanja in pa ni več skrbnik otroka. Ups, tale tudi ne bo ok ...

Citat:
Uporabnik Runo pravi:
pohajo ga pa že 12 letni mulci. In to na veliko.
Ampak dokler je legalen alkohol, se kaj dosti nimamo pogovarjati.

V bistvu ja, najboljše da se prikjučimo arabskim emiratom in sprejmemo islam ter prepovemo alkohol ter travo! Aja ne, trave potem ni treba to alah baje dovoli!
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Runo pravi:
V zadnjih letih je porast odvisnikov, ki ne morejo prekiniti z marihuano, ogromen. Ravno zato, ker so vsi mislili, kako nenevarna je.

Uh ja spet ti grdi travarski odvisniki, Ropajo poštarje in potem v zanikrnih hišah kupujejo travo in se tam fiksajo noč in dan! Še medicinska stroka pravi da je tole zelo huda odvisnost, malo hujša je sicer odvisnost od čokolade!
cheer.gif

Pa da smo si na jasnem, razni tipi ljudi ki so "zadetki" so res totalno v svojem svetu in boli njih za vse. Ampak to so primarno taki ljudje, trava jim dejansko ne škodi ker v lajfu poznajo samo dve opciji, ali vegetirajo ali pa se jim odpuli!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Zanimivo da jih poznam polno, ki so čist normalni. Jaz sm bil vedno zraven vseh teh pizdarij pa me sploh ne mikajo..
Jaz mislim da je treba vse droge legalizirat, pobirat davek in z njem plačevat več policajev, predvsem na cesti.

Pol pa idi še malo na psihiatrijo pogledat, tam jih boš polno našel. In ko te trava enkrat psihično zjebe, nisi več nikoli enak kot prej. Pri alkoholu se pa strezniš in si načeloma spet OK. Pri travi pa nikoli ne veš kdaj te bo prijela kakšna psihoza. Ene hitro, ene nikoli. Neke vrste ruska ruleta.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Dokler je alkohol legaliziran in dokler đankse navajamo na metadon (ki je še hujši od heroina), je vse skupaj ena hinavščina.

Nekaj mesecev sem živel v Vancuvru, kjer je marihuane res polno. Praktično vsak kadi. Spomnim se možakarja, ki je trpel za hudo anksioznostjo in depresijo. Pa se je samozdravil s travo. 5 let kasneje je spoznal, da je še bolj depresiven, njegova anksioznost pa je narasla do te mere, da se sploh ni upal več na cesto. Ko jo je poskušal opustiti, tudi po 2 tedna ni spal. Tam sem spoznal res svako jakih ljudi. Ne želite si, da bi živeli med takimi zapohanci. Droga, kakršna koli že je, spremeni človeško percepcijo sveta.

Vsekakor pa je boljše, da predpisujejo marihuano, kot tu, ko je 3/4 ljudi na alkoholu in tabletah.

@philips, možgani sicer se stabilizirajo, vendar zna trajati tudi po leto, dve. K sreči marihuana ni neka močna kemija, lahko pa človeka kar dobro strese.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
KSZ
Ne odobravam drog, trdih sploh ne, za travo pa kakor hočete..pohajte, če vam paše, isto alko in cigareti. Vseskupaj je pa en shit, ki človeku nikakor ne koristi.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.338
2.989
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Prav,da ste vsi pametni,ampak,ko vam bo zakajenec povzrocil skodo , ali tragedijo,kot npr.pijanec,bo pa marsikdo drugace razmisljal. Ze sedaj so problemi na cesti z pijanci,pol bo pa se zakajen,katastrofa je tu.Sem proti vsakemu omamljanju iz ugodnosti ali koristoljubja,naj gre za alko ali drogo. Glede na nase pos_ance,bi to verjetno sprejeli.

Ha ha!
hysterical-1.gif
Raznorazni odvisniki tudi danes delajo škodo in povzročajo tragedije in daleč najhujši so alkoholiki. Kaj mislite, da z legalizacijo bi se pa kar vsi po vrsti zadevali na polno? Prej obratno, morda bi čisto na začetku bilo nekaj višja poraba travce pa še to samo zato, ker bi imeli bolj točen nadzor nad vsem in bi končno dobili realne številke koliko državljanov se zakaja. Danes je drogo tudi tisto najhujšo mimogrede dobiti. Preprodajalci zastonj podtikajo travco mulariji, da jih najprej navleče potem pa jim začnejo prodajati, z legalizacijo in nadzorom prodaje se to v glavnem nebi več splačalo.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.079
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
In? Še vedno ni nihče napisal pametnega razloga za to, da trava (in še katera druga droga) ni legalna.

Zelo močan razlog proti legalizaciji je to da bi "NEKATERI" ostali brez lepih dohodkov... politika pa denar rabi...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Pol pa idi še malo na psihiatrijo pogledat, tam jih boš polno našel. In ko te trava enkrat psihično zjebe, nisi več nikoli enak kot prej. Pri alkoholu se pa strezniš in si načeloma spet OK. Pri travi pa nikoli ne veš kdaj te bo prijela kakšna psihoza. Ene hitro, ene nikoli. Neke vrste ruska ruleta.
res dobro poglej na psihiatriji kako so okej in čili in zdravi težki alkoholiki...

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Načeloma se ne oglašam v teh temah, do legalizacije marihuane sem dokaj nevtralen, vendar pa pojdite en dan do svojega osebnega zdravnika, še posebej, če imate takega, ki je v istem lokalnem okolju že veliko let, pa jih malo vprašajte, če opažajo pri svojih pacientih kakšno povezavo med rednim kajenjem trave in raznimi psihozami, bognedaj shizofrenijo. Zase vem, da ne bi verjel, če o zadevi ne bi izvedel "from the horse's mouth".

Samo toliko, da smo si na jasnem o (ne)škodljivosti marihuane. Sicer pa kar se mene tiče, naj jo kadi, kdor hoče.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Jaz mislim, da ti poznaš toliko "zjebanih" ljudi od droge, da bi lahko napisal kakšno knjigo.
sprasujem se.gif

Psihoze, depresije itd od marihuane? Ah ne pretiravaj no.

Z legalizacijo bi lahko uvedli tudi nadzor kvalitete in bi marihuano kontaminirano s pesticidi in ostalimi sredstvi odstranili iz tržišča.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.338
2.989
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Načeloma se ne oglašam v teh temah, do legalizacije marihuane sem dokaj nevtralen, vendar pa pojdite en dan do svojega osebnega zdravnika, še posebej, če imate takega, ki je v istem lokalnem okolju že veliko let, pa jih malo vprašajte, če opažajo pri svojih pacientih kakšno povezavo med rednim kajenjem trave in raznimi psihozami, bognedaj shizofrenijo. Zase vem, da ne bi verjel, če o zadevi ne bi izvedel "from the horse's mouth".

Samo toliko, da smo si na jasnem o (ne)škodljivosti marihuane. Sicer pa kar se mene tiče, naj jo kadi, kdor hoče.

Kaj ima škodljivost veze z legalizacijo? Aja, alkohol je popolnoma neškodljiv
bonk.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:

Kaj ima škodljivost veze z legalizacijo? Aja, alkohol je popolnoma neškodljiv
bonk.gif
Ma ja, nima veze, posebej, če gledamo alko..isti ps..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Prav,da ste vsi pametni,ampak,ko vam bo zakajenec povzrocil skodo , ali tragedijo,kot npr.pijanec,bo pa marsikdo drugace razmisljal. Ze sedaj so problemi na cesti z pijanci,pol bo pa se zakajen,katastrofa je tu.Sem proti vsakemu omamljanju iz ugodnosti ali koristoljubja,naj gre za alko ali drogo. Glede na nase pos_ance,bi to verjetno sprejeli.

Seveda zdaj ko je to ilegalno, tega nihče ne počne in smo vsi blazno varni.
stupid-1.gif